Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Před Vánoci skleněné desky s fotkami influenceři propagovali. Po omytí fotky zmizí, stěžují si teď

Skleněné desky OnGlazz plnily sociální sítě především před Vánoci. Influencerka hedinky je propagovala také, teď však natočila video, kde říká, že umyla desku hadříkem a zmizela z ní natištěná fotka. Přidala se k ní i Maru Rosecká a přibývají i další uživatelé. Desky jsou prý nekvalitní.
  18:00

Reklamy na skleněné desky OnGlazz viděl na sociálních sítích téměř každý. Především před Vánoci byly TikTok a Instagram plné fotek vytištěných na skleněných deskách. Mnoho influencerů doporučovalo jejich nákup a zároveň téměř všichni tvrdili, že je to ideální dárek pro každého. Teď se ukazuje, že ne pro ty, kteří by desku chtěli někdy umýt.

Jednou z influencerek, která skleněné desky s fotkami propagovala, byla i Hedvika Hrazdírová, která vystupuje pod přezdívkou hedinky. „Já, když jsem chtěla očistit můj OnGlazz hadříkem s vodou,“ píše ve svém videu na TikToku, kde ukazuje naprosto čistou skleněnou desku. Vytištěná fotka tak úplně zmizela. V popisku zároveň Hrazdírová radí, aby ostatní své desky utírali jenom suchými ubrousky.

@hedinky RADA: Neoplachujte #onglazz ♬ původní zvuk - Neviem

Video za jeden den vidělo víc než půl milionu uživatelů a brzy se v komentářích začaly objevovat souhlasné reakce. „To se mi taky stalo, asi to taky natočím,“ píše influencerka Maru Rosecká v komentářích. Hrazdírová následně ještě přidala nové video, ve kterém radí, jak zničenou desku využít. Prý si na ní můžete dělat seznam toho, co máte udělat. Zároveň se pod oběma příspěvky neustále objevují i další souhlasné reakce, protože se mnoha uživatelům stalo něco podobného.

Jiní uživatelé nechápou, jak mohla fotka z desky zmizet. „Takže ta deska stojí nejmíň tisícovku, já ji otřu vlhčeným ubrouskem a už je k ničemu. To se fakt vyplatí,“ píše ironicky jedna z komentujících. Další se k ní přidávají a utahují si z těch, kteří si desku koupili. Mnoho sledujících také nechápe, že je fotka na desce jen natištěná. „Myslel jsem si, že ta fotka je uvnitř té desky. Ještěže jsem si ji nekoupil,“ komentuje jeden z uživatelů.

Na druhou stranu je nutno dodat, že firma OnGlazz na podobný problém na svém webu upozorňuje. „Desku čistěte výhradně suchým, jemným hadříkem. Čištění mokrým hadříkem může poškodit zejména zadní stranu desky, na níž se nachází vrstva tisku. Desku také nevystavujte páře, vlhkosti a dalším silným přírodním vlivům. Jedná se o dekoraci určenou do interiéru,“ uvádí v sekci často kladené otázky.

@tohlejekonecc

Fr tho

♬ original sound - Zion Foster

Skleněné desky OnGlazz propagovalo před Vánocemi mnoho influencerů. Reklamy natáčel například Samuel Samake, Tomi, Luktuma, Honzi Michálek, Carrie Kirsten, Bára Stříteská, Kid Ajvn či rapper Sensey. Poměrně masivní kampaň mnoho uživatelů na sociálních sítích odsuzovalo. „Oni mají snad bezedný rozpočet, tohle už dělá úplně každý. Je to fakt trapné,“ myslí si jeden z uživatelů. I proto se mnoho z nich teď za špatnou kvalitu deskám vysmívá.

Témata: Marie Rosecká