Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

influencerka Mary Zhu | foto: instagram.com/mary_zhu1

Influencerka mě obvinila, že kradu v drogerii, tvrdí tiktokerka. Ta se však brání, prý to celé bylo jinak

Tiktokerka, která si říká Beata Anna, nedávno na TikToku sdílela zkušenost z jedné drogerie. Prý ji při nákupu influencerka Mary Zhu, která v drogerii pracuje, nařkla z toho, že krade. Beata navíc tvrdí, že se při tom, co ji chtěla zkontrolovat ochranka, rozplakala a musela zavolat i otce. Jenže k incidentu došlo už před rokem a půl a její sledující jednoduše nerozumí tomu, proč by se měl řešit po takové době.
  18:00

Už od doby, kdy začínali tvořit první youtubeři, je na sociálních sítích populární formát takzvaných storytimes. Dříve díky nim mohli diváci nahlédnout do soukromého života jejich oblíbených tvůrců. V současnosti, tedy v době, kdy sítím kraluje TikTok, se staly storytimes populárnější, než kdy dřív. Ti, kteří je natáčejí, se snaží sledující ve většině případů pobavit, někteří se však přiklánějí i k vážnějším tématům. Mezi ně patří i tiktokerka, která si říká Beata Anna. Nedávno se totiž podělila o to, že ji jiná influencerka nařkla z toho, že krade v drogerii.

Tvůrkyni Beatu Annu na TikToku sleduje více než 130 tisíc uživatelů a její tvorba odpovídá trendům na sociálních sítích. Jednoduše se dá označit jako tvůrkyni, jejíž obsah není nijak výrazný, nicméně teď na sebe upozornila videem o krádeži v drogerii. Tvrdí, že když přišla do obchodu, začala si vybírat kosmetiku, kterou potřebovala. Brzy si jí však všimla pracovnice, která je zároveň i influencerka vystupující pod jménem Mary Zhu.

Beata Anna tvrdí, že se nechovala nijak podezřele, jednoduše si jen prohlížela zboží, které zvažovala koupit. Z ničeho nic ji však začala sledovat právě Zhu, která brzy údajně na chování zákaznice upozornila pracovnici ochranky. Zjednodušeně, po tom, co si Beata Anna uvědomila, že na ni obě pracovnice dávají pozor, vrátila zboží, které si chtěla koupit a chtěla z prodejny odejít. To se jí však nepovedlo, protože jí pracovnice ochranky údajně zatarasila cestu a chtěla jí prohledat osobní věci. „Začala na mě křičet, že viděla, jak si řasenku strkám do kapsy. Chtěla mi prohledat tašku,“ vysvětluje ve videu na TikToku.

pred chvilkou jsem se vzbudila a mam mastny vlasy, za to se omlouvam��

19. února 2024 v 16:43, příspěvek archivován: 19. února 2024 v 16:43

Po tom, co pracovnici nechtěla Beata tašku dát, jí pohrozila, že na ni zavolá policii. „Začala jsem se bát, a tak jsem jí tašku ukázala. Samozřejmě v ní nic nebylo,“ popisuje. I přes to, že u ní pracovnice ochranky nic kradeného nenašla, na ní prý stále křičela. Beata Anna tvrdí, že se po chvíli rozplakala a na pomoc musela zavolat svého otce.

Video se téměř okamžitě začalo na TikToku šířit a získalo téměř 700 tisíc zhlédnutí. Sice k incidentu došlo už před více než rokem, z nějakého důvodu o něm začala tvůrkyně veřejně mluvit až teď. Brzy se k videu vyjádřila i Mary Zhu, influencerka, která v drogerii pracuje. Údajně ji začali fanoušci video posílat, jenže ona ho neviděla. Beata si ji totiž v minulosti zablokovala. „Celá ta situace je popsaná velmi subjektivně, tedy tak, jak to slečna cítila. Já to zažila ze svého pohledu úplně jinak,“ vysvětluje.

Zhu tvrdí, že je na incident nutno nahlížet i z pohledu, že se drogerie nachází na frekventovaném místě, které denně navštíví stovky bezdomovců a drogově závislých lidí, kteří chtějí v obchodě krást. Ač Beata nevypadala, že mezi ně patří, byla jednoduše více ostražitá. „Pořád se na mě dívala, možná jen proto, že jí bylo nepříjemné, že ji hlídám, na mě to působilo ale jinak,“ vysvětlila. Zhu také tvrdí, že jednoduše nerozumí tomu, proč se incident řeší po takové době na TikToku. „Musela tam dát, že ji influencerka obvinila z krádeže, asi aby to mělo větší sledovanost,“ dodává.

dobre rano ☕️

19. února 2024 v 16:43, příspěvek archivován: 19. února 2024 v 16:43

Obě videa rozpoutala na sítích mnoho diskuzí. Velká část diskutujících se postavila na stranu „poškozené zákaznice“ a začala Zhu odsuzovat. Na druhou stranu však nutno dodat, že vzhledem k tomu, že se incident odehrál před více než rokem a půl, mnoho sledujících jednoduše nechápe, proč by se měl řešit teď. Brzy však debaty utichly a mohlo by se zdát, že celá kauza upadne do hlubin zapomnění stejně tak, jako většina ostatních. Jenže se brzy na TikToku vyjádřila i blízká kamarádka Zhu, tiktokerka Nóra Kákošová. Ač v drogerii tou dobou nebyla, cítila potřebu se kamarádky zastat.

Původně sice sledující kauzy řešili, jestli se postaví na stranu Zhu nebo Beaty, teď se zdá, že jsou všichni z nich proti Kákošové. „Proč se o to staráš, když jsi tam vůbec nebyla,“ píše jeden z nich. Většina ze sledujících se s ním shoduje. Tiktokerka Beata později potvrdila, že ani ona sama nechápe, proč se k incidentu vyjadřuje i někdo jiný, kdo v něm rozhodně není zainteresovaný. „My si to s Mary vyříkaly samy,“ vysvětluje.