Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Vítězka Masterchefa Kristína Němčková | foto: IG: @madebykristinaAntiyoutuber.cz

Vyhrála Masterchefa, vařila v michelinské restauraci. Teď Němčková míří do Asie

Nejmladší vítězka soutěže Masterchef, Kristína Němčková, se chystá do Asie. Po roce ukončila pracovní poměr v londýnské michelinské restauraci Story. Má v plánu procestovat Singapur, Bali, Vietnam, Thajsko, Tokio či Kambodžu. Chce objevit nové chutě a v jedné ze zemí si najít práci.
  11:22

Kristína Němčková se přesouvá do Singapuru. Chce zde započít cestu po jihovýchodní Asii. Prý chce při cestování více poznat sama sebe a rozvíjet své kulinářské umění. Ráda by si také našla novou práci. Kde, to zatím netuší.

Kristína Němčková toho za jednadvacet let života zvládla opravdu mnoho. V sedmnácti vyhrála soutěž Masterchef a pár měsíců na to vydala vlastní kuchařku. Časopis Forbes ji zařadil do svégho prestižního žebříčku třicet pod třicet, k tomu ještě například absolvovala prestižní kulinářskou školu Le Cordon Bleu. Poslední rok strávila v londýnské michelinské restauraci Story, kde pracovala šestnáctihodinové směny. Nyní však prý přišel čas na změnu.

Němčková se rozhodla v londýnské michelinské restauraci po roce skončit a che se posouvat dál do světa. Řekla, že to pro ni bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí v životě. „Troufnu si říct, že jsem si prošla více, než bych pracovně prošla kdekoliv jinde. Od základní kuchařské pozice Commis chef až po Chef de Partie. Od cukrářské sekce až po tu teplou. Byly to měsíce plné štěstí, breku, chvíle, kdy jsem se cítila úplně ztracena i momentů úplného naplnění,“ nechala se slyšet.

Druhý víkend v listopadu se chystá do Singapuru, kde bude vařit degustační menu. Zde také začne své cestování po jihovýchodní Asii. „V Singapuru budu vařit a čeká mě tam jedna pracovní stáž v michelinské restauraci. Hned po tom letím do Thajska, kde bude pokračovat moje cesta po Asii,“ sdělila fanouškům na sítích.

Na Vánoce se prý chystá domu za rodinou a celý leden má plný pracovních aktivit v Česku a na Slovensku. Plánuje dva kurzy vaření v Akademii Grosseto, natáčení videoreceptů pro firmu Miele nebo degustační večeři. Na přelomu února a března by se opět ráda vrátila na jihovýchod Asie, tentokrát už ale s potvrzenou pracovní nabídkou, kterou zatím nemá. Nejraději by se viděla v Singapuru nebo v Japonsku.

„Nejvíce znám naši českou a slovenskou kuchyni, ale ráda objevuji a učím se další. I proto plánují v blízké době více cestovat. Je těžké definovat, čemu se budu v budoucnu věnovat. S jistotou však můžu napsat, že to bude fine dinning,“ svěřila se na Instagramu.