Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Matěj Houška odmítá placené propagace | foto: instagram.com

Oblíbený tiktoker odmítá placené propagace. Chtěl by mít vlastní pořad v televizi

Matěj Houška, jehož tvorbu v podstatě nejde nemilovat, se nedávno přiznal k tomu, že mu chodí nabídky placených propagací. Houška to ale razantně odmítá, protože se prý nechce zaprodat. Za jeho upřímnost ho jeho fanoušci milují ještě víc, než předtím a ženou ho dál v jeho tvorbě. Houška se také přiznal, že by chtěl mít svůj vlastní pořad v televizi.
  9:49

Mladý tiktoker Matěj Houška si získal srdce fanoušků především díky své lásce k přírodě. I když se zprvu potýkal s negativními komentáři, nyní už kritika v podstatě zmizela. Protože Houškovi neustále stoupá popularita, není divu, že o něj projevily zájem různé společnosti, které mu nabízejí spolupráce. Přestože by skoro každý takovou nabídku přijal, Houška se rozhodl, že se nechce nechat využívat pro peníze a bude pokračovat v tom, co dělá, aniž by kohokoliv propagoval. Takové gesto jenom prohloubilo Houškovu oblíbenost u fanoušků.

Houška sám ví, že peníze, které by za placenou propagaci dostal, by velmi pomohli nejen jemu, ale také celému týmu. Team 2010 tvoří Houška, jeho bratr Radim a také otec obou chlapců. Nikdo z nich ale očividně nemá zájem stát se, jak Houška sděluje ve svém videu, ničí „cvičenou opičkou“.

„Prakticky obden dostávám nabídky od lidí a firem, že by mě chtěli sponzorovat. Na místo toho, abych vám vyprávěl svá dobrodružství v přírodě, dělal bych recenze a instruktážní videa. Já to nikdy neudělám, protože moc dobře vím, že bych tím svoji lásku k přírodě a také k tvorbě, kterou dělám, prostě ztratil,“ oznámil Houška ve svém videu na TikToku.

Takové gesto nikdo nečekal a Houška tak potvrdil, že se nikdy nechtěl stát influencerem a vydělávat tím spoustu peněz. Navíc svým oznámením také potvrdil, že jeho láska k přírodě je opravdu taková, jakou ji prezentuje na sociálních sítích.

Houška má prý opravdu radost, když se může vydat do přírody, kde například rybaří a popisuje druh ulovené ryby. Jeho styl videí se však ze začátku jeho působení na sociálních sítích, setkal s nepochopením. Lidé si o něm mysleli, že trpí mentální poruchou a nepěkně se k Houškovi vyjadřovali v komentářích. Houška ale všem dokázal, že si z komentářů nic nedělá a naopak chce zůstat navždy svůj. I proto oznámil, že odmítá jakoukoliv placenou propagaci různých výrobků, o kterých by za peníze tvrdil, že jsou nejlepší na trhu.

Mladý tiktoker si je také vědom toho, že jeho fanoušci ho mají rádi kvůli tvorbě, kterou dělá. Kdyby tak přizpůsobil svůj content tomu, aby propagoval různé výrobky, nejspíš by se k němu hodně lidí otočilo zády. Houška ale tvrdí, že se to nikdy nestane a bude pokračovat v tom, co dělá. Také ale přiznal, že za svou tvorbu přeci jen nějaké peníze dostává.

„Je velké štěstí, že se najde jedno procento lidí a firem, kteří mě chtějí podpořit a tyhle věci po mě vůbec nechtějí. Svoji tvorbu si mohu dělat po svém, tak jak jsem zvyklý a hlavně svobodně. Právě díky nim pro vás mohu tvořit a upřímně přiznávám, že bez jejich pomoci by to dnes už opravdu nešlo,“ objasnil Houška.

Jeho fanoušci jsou za takové vyjádření opravdu rádi a Houšku za to velmi vychvalují. Libí se jim, že se jejich oblíbený tiktoker odmítá zaprodat a opravdu čistě žije pouze pro svůj koníček a také pro to, aby se svými fanoušky mohl sdílet své zážitky z přírody. Houška by měl rád svůj vlastní pořad v televizi, kde by dělal podobný kontent, jaký dělá na sociálních sítích. Zatím se ale bude muset spokojit pouze s tvorbou na sociálních sítích.

Team 2010, jehož členem Houška je, má také vlastní kanál na YouTube. Kanál sleduje přes 25 tisíc lidí a tvůrci na něj přidávají různé série. Hlavní tváří je ale mladý Houška, který exceluje v sérii „Zálesáctví s Matějem“.

Houška v něm například vaří v přírodě, poučuje o různých rostlinách a zvěři a nechybí samozřejmě také Houškovo oblíbené rybaření. Třeba se Houška jednoho dne dočká a bude si moci splnit svůj sen, mít vlastní pořad v televizi. Zájem o takový pořad by ze strany fanoušků určitě byl.