Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Matěj Peňáz je vycházející hvězdou českého MMA. | foto: Instagram

Peňáz pokračuje v kritice Oktagonu. Zápas mezi ním a Čepem je zrušený, Peňáz ale odejít nemůže

Matěj Peňáz se s Vlastem Čepem nakonec neutká, protože se nikdo nedokázal domluvit na podmínkách. Čepo ale na Instagramu pálí do Peňáze, ten zase směrem k vedení organizace Oktagon. Peňáz neustále hrozí tím, že už nebude v organizaci zápasit, ale opustit ji nemůže, protože je vázaný smlouvou. Někteří lidé Peňáze podporují, jiní naopak kritizují.
  9:35

MMA zápasník Matěj Peňáz pokračuje v hádce s organizací Oktagon. Už nyní je jasné, že se s Vlastem Čepem neutká, ale co není jasné, je jeho kariéra v Oktagonu. Peňáz totiž vyjádřil své nesympatie k vedení organizace, do které nyní ostře pálí na Instagramu. Na mušku si vzal Ondřeje Novotného, který se o sporu vyjádřil také. Peňázovi fanoušci se nyní rozdělili na dva tábory. Jedna strana ho podporuje a druhá kritizuje.

Poté, co v důsledku zranění nemohl do zápasu s Peňázem nastoupit Patrik Kincl, se měl v kleci objevit Vlasto Čepo. Ten ale odmítal zápasit o prozatímní titul šampiona a chtěl pouze obyčejný zápas. Peňáz ale trval na titulovém zápasu, kterého se ovšem nedočkal. Mezi tím ostře kritizoval organizaci Oktagon a také Ondřeje Novotného, který mu prý lhal. I když byl Čepo nakonec ochotný zápasit o prozatímní titul, k zápasu už nedojde. Peňáz se ale velmi zlobí a k celé situaci se vyjádřil na svém Instagramu. „Obdržel jsem jednu smlouvu 17.4, kterou jsem podepsal na zápas 5x5 minut s Patrikem Kinclem o titul. Podle slov Ondřeje Novotného se 23.4. podepisují dvě smlouvy s Čepem do pozice náhradníka. Já v té době o ničem nevím, jsem v plné přípravě,“ uvedl na svém Instagramu Peňáz.

Soutěžte o lístky na Votvírák s Antiyoutuber.cz!

Jestli fandíte pořádné muzice a super zážitkům, jste tu správně. Máme pro vás totiž soutěž o lístky na festival Votvírák! Každý den rozdáme sedmi šťastlivcům po dvou vstupenkách a na konci ještě vylosujeme ze všech soutěžících i výherce VIP vstupů. Soutěž běží jenom tenhle týden, tak se do toho pusťte a vidíme se na Votvíráku.Na otázky můžete odpovídat od 30. května 2024 do 31. května 2024 9:00

HRAJTE ZDE

O 14 dní později se prý dozvěděl, že náhradníkem bude Čepo, s čímž neměl žádný problém. Poté, co se Kincl zranil, prý Peňáz obdržel zprávu, že se nakonec s Čepem opravdu utká, ale ne o titul, což ho velmi překvapilo. Od té doby prý neustále řešil, že chce titulový zápas, ale vedení Oktagonu mu prý nevyhovělo. A právě proto se rozhodl, že zápas nepřijme a měl na to prý plné právo, protože žádnou smlouvu nepodepsal. Peňáz ale zároveň řekl, že mu přístup organizace vadí a nechce už pod jejím jménem zápasit. K situaci se ale vyjádřil také Čepo, který Peňázovo chování odsuzuje. „Když chceš být šampion, tak máš vzít jakýkoliv zápas. Nakonec jsem ti ustoupil a přijal tvé podmínky a ty zase cukneš a nenastoupíš. Máš ten nejfalešnější úsměv na scéně,“ opřel se do Peňáze Čepo v dlouhém vyjádření na Instagramu.

I když nakonec zápas mezi Peňázem a Čepem nebude, Peňáz i nadále mluví o tom, že chce z organizace Oktagon odejít. Odchod ale nejspíš nebude tak jednoduchý, jak si Peňáz myslí. „Ano, on se vyjádřil ve svém videu k tomu, že už nechce dál zápasit v Oktagonu, ale zároveň je vázaný smlouvou. Jak to ale bude s Peňázem dál, to je v tuto chvíli ještě daleko ve hvězdách,“ vyjádřil se k celé situaci pro redakci Antiyoutuber.cz PR manažer Oktagonu Jakub Schröder. Ten také řekl, že nakonec náhrada za zápas Čepo vs. Peňáz nebude, protože zápasnická karta na osmapadesátý galavečer je už i tak velmi nabitá. Mnoho lidí vyjádřilo své nesympatie k tomu, že se ani tentokrát Čepo a Peňáz v zápasnické kleci nesetkají. Jejich střet byl plánovaný už několikrát, ale nikdy k němu nedošlo.

Spousta lidí se ale zastává Peňáze a kritizuje vedení Oktagonu. „To, že se Oktagon chová ke svým zápasníkům jak ke svému majetku, už jsme v historii párkrát viděli. Taky bych se na ně vy*ral. Drž se. Pešta, Brichta, teď ty, ani jednomu se upřímně nedivím, že jste z Oktagonu vypadli. Jak se Novotnému necpeš do zadku, máš smůlu,“ povzbuzují Peňáze lidé na Instagramu. Velké množství lidí ale naopak kritizuje Peňáze, který prý neříká pravdu a pouze se snaží vyhnout zápasu. Podle nich chce Peňáz pošpinit Oktagon proto, že mu vedení nevyšlo vstříc. Ozvalo se také několik zklamaných fanoušků, kteří se na zápas Čepa a Peňáze velmi těšili. Ten ale nejspíš hned tak neuvidíme. Pokud k němu ale v budoucnu dojde, bude to jistě osobní boj, protože oba zápasníci si nyní vyjádřili vzájemnou nenávist.