Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Díky trendu na TikToku se matky cítí více sebevědomé. Pomáhají jim jejich dcery

Nový trend na TikToku inspiruje ženy k tomu, aby se o sebe více staraly. Dcery se své maminky snaží obléct a nalíčit tak, aby se jim více podobaly. Díky tomu se cítí více sebevědomé a učí se o sebe více dbát. Nový trend uživatelé TikToku milují.
  11:00

Trendy na TikToku se rychle mění a mnoho z nich bylo v poslední době kritizováno, podle některých byly totiž příliš negativní. Teď se však začal šířit trend, který všichni milují. Dcery převlékají matky do svého oblečení a ony se díky tomu cítí více sebevědomě.

Dospívající mnohdy navštěvují šatníky svých rodičů, vypůjčují si jejich oblečení a někdy výsledný outfit sdílí na sociálních sítích. Někteří se začali zamýšlet nad tím, jestli by to někdy mohlo být i naopak a jak by vypadaly matky v jejich oblečení. Díky tomu tak vznikl trend částečně inspirovaný filmem Mezi Námi Děvčaty, ve kterém si matka s dcerou vymění osobnosti.

@chr1sti1na #fyp #aesthetic ♬ original sound - evie

Video začíná záběrem, na kterém se objeví matka, mnohdy oblečená v teplákách a mikině, případně jiném oblečení, které by podle dcer mělo být pro matky typické. Následně se záběr změní a matka se vrací oblečená podle současných trendů, jinak nalíčená, s odlišným účesem a zároveň vypadá o mnoho let mladší. „Předělávám svou mámu tak, aby vypadala jako já,“ stojí v popiscích videí a dcerám se jejich plán úspěšně daří.

Reakce na trend jsou téměř výhradně pozitivní. Mnoho uživatelů si myslí, že podobná videa dokazují, že věk je opravdu jen číslo. Na ženách jde podle nich vidět, že to, kolik jim je let, vůbec není důležité, protože jsou sebevědomé, krásné a mnohdy se i ony samy cítí mladší, než doopravdy jsou. Zároveň uživatelé tvrdí, že by se maminky měly oblékat tak, jak chtějí, nejdůležitější je, aby se samy cítily dobře.

@nadakhaled64 My mum is cooler than yours 🤪❤️@honayda_aboelsoud21 #fyfyfyfy #fypシ #mum ♬ original sound - evie

Někteří upozorňují na to, že pro maminky jsou mnohdy důležitější všichni ostatní než ony samy a proto se někdy zanedbávají. Trend by je mohl naučit, že někdy by měly upřednostnit i sebe a cítit se také hezky. „Miluju to, zkusily jsme trend s mámou a od té doby se začala více líčit a o oblékání ani nemluvím,“ popisuje jedna z uživatelek a přidávají se k ní další. Shodují se, že dlouho neviděly své matky tak spokojené.

Po delší době se tak na TikToku objevil trend, který inspiruje ostatní k lepšímu životu. Některé uživatelky navíc vtipkují, že by se jim odteď jejich maminky mohly začít vkrádat samy do šatníků a brát jim oblečení. Jejich role by se tak opravdu obrátily.