Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Matouš Kaluba by pod milion nešel. Chce se teď věnovat umění | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Bizarní bojovník Kaluba chce za zápas milion. Je totiž nemocný a chce se věnovat umění

Podivín a zápasník z Clash of the Stars Matouš Kaluba se teď místo zápasení chce věnovat kultuře. Exkluzivně pro antiyoutuber.cz řekl, že by za další zápas chtěl minimálně milion korun. Kaluba však nechce zápasit i ze zdravotních důvodů. Má kardiovaskulární problémy a poruchu osobnosti.
  18:00

Matouš Kaluba vstoupil do povědomí uživatelů sociálních sítí především jako zápasník z Clash of the Stars. Mnozí ho znají jako podivína a bizarní postavu českého internetu. Teď redakci antiyoutuber.cz prozradil, že by se místo zápasení chtěl věnovat umění.

Kaluba se divákům poprvé ukázal na třetím galavečeru Clash of the Stars, kde porazil influencera Maxe Greena. Na čtvrtém galavečeru už tak úspěšný nebyl a v takzvaném death matchi s Klukem s kamením a Maxem Greenem prohrál hned v prvním kole. V žádném nadcházejícím zápase ho však už diváci pravděpodobně neuvidí. „Do dalšího zápasu bych šel jedině za milion korun,“ popsal.

Známý podivín si jednoduše myslí, že jeho životním úkolem je věnovat se umění. „Všichni pořád chtějí, abych šel bojovat. To já ale nechci, já nechci nikomu škodit,“ popisuje. Podle jeho slov se chce věnovat humanitním vědám a kultuře. „Možná bych chtěl být hercem, baví mě zpívat nebo moderovat. Chtěl bych prostě bavit lidi. Tohle je ten důvod, proč na světě jsem a ne pořád jen bojovat,“ dodává.

Kaluba také přiznal, že mnoho jeho výstupů na sociálních sítích bylo nahraných a smyšlených. V listopadu například na svém Instagramu zveřejnil video kde křičí, má v ruce nůž a vyzývá na zápas jiného bizarního influencera Kolesa. Celé video prý však bylo jen nahrané. Před čtvrtým galavečerem Clash of the Stars se také objevily informace, že jeho a Kluka s Kamením pojila romance, i to si však influenceři podle Kaluby vymysleli.

Nemocné srdce a schizofrenie

Důvod, proč nechce zápasit, však není spojený jen s jeho životním posláním, má i několik zdravotních problémů. „Mám kardiovaskulární problémy a prostě mi ta aorta nějak špatně pracuje. Možná dostanu i budík a to by znamenalo také konec s kariérou v MMA,“ svěřil se Kaluba redakci.

Kaluba má také psychické problémy. Podle jeho slov trpí schizotypální poruchou osobnosti a má předepsané čtyři druhy prášků. „Mám taky deprese, nechci chodit ven, ztísňuje mě to. Mám taky někdy šílené stavy chování a trpím nechutenstvím,“ popisuje a dodává, že i jeho psychický stav je důležitý důvod, proč už zápasit nechce.

Bizarní influencer se už tedy s největší pravděpodobností v ringu neobjeví. V budoucnu by chtěl dělat jen to, co mu dělá radost a naplnit tím svůj životní úkol.