Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Max Green je v insolvenci | foto: instagram.com

Další bojovník z Clashe v insolvenci. Do dluhů se prý dostal kvůli přítelkyni

Maxgreen, vlastním jménem Jiří Janouch, přiznal, že je v insolvenci. Dluží totiž 237 tisíc korun, které si údajně půjčil kvůli své bývalé přítelkyni, protože mu za to slíbila sex. Peníze spolu utratili a Janouch nevěděl, jak má dluh splatit. Začal pracovat v rychlém občerstvení a také se spojil s Tomášem Lukášem, který mu dělá manažera.
  17:13

S neustále rostoucí popularitou influencera Maxgreena, jehož pravé jméno je Jiří Janouch, začaly na povrch vyplouvat také jeho problémy. Ty má jednak zdravotní, trpí sluchovou vadou a musí nosit naslouchátko, problémy mu ale dělají i finance, je dokonce v insolvenci. Janouch o tom informoval na instagramovém profilu Maxviral, kde se spolu se svým manažerem Tomášem Lukášem rozpovídal také o současné životní situaci a o tom, jak se chce z dluhů dostat.

Janouch měl totiž před časem přítelkyni, která ním údajně manipulovala. Prý mu dovolila mít s ní sex pouze pod podmínkou, že si na půjčí peníze, které spolu poté budou utrácet. Janouch si tedy začal postupně půjčovat nemalé částky. Jeho první půjčka byla ze všech největší. Jednalo se totiž o víc než devadesát tisíc korun, které si zapůjčil na pobočce banky Air Bank. Postupně si půjčoval také od jiných bank, až se celková dlužná částka vyšplhala na 237 222 korun.

Nastal ale problém. Janouch totiž nebyl schopný dlužnou částku splatit. „Utratili jsme to společně, takže teoreticky by za to i ona měla pykat a měla by taky nějakou část splácet, vlastně je to slušnost. I když jsem ji několikrát vyzval, aby mi to splatila, tak ne. Kvůli tomu jsem šel do insolvence, protože už jsem to nezvládal platit,“ vysvětlil Janouch pro redakci Antiyoutuber.cz. Jenže takto dluhy nefungují a jelikož jsou všechny půjčky psané na jeho jméno, splácet je musí on.

Na rozdíl od youtubera Marka „Datla“ Valáška se ale Janouch rozhodl, že se na dluh nevykašle a začne ho splácet. Sice pobírá invalidní důchod, ale ten činí necelých osm tisíc. Janouch proto začal pracovat v KFC, aby si vydělal co nejvíce peněz. Velkou roli ve splácení hraje také jeho manažer Tomáš Lukáš, který tvrdí, že se snaží Janouchovi zajistit co možná nejlepší finanční ohodnocení jeho zápasů v Clash of the Stars a také v Red Face. „Podařilo se nám pro Maxe vyjednat třikrát vyšší odměnu, než dostal v předchozím zápase,“ tvrdí Lukáš ve videu na Instagramu.

Janouch má ale možnost vydělávat si skrze své jméno na internetu. Neustále mu totiž chodí nabídky, aby propagoval, podobně jako spousta dalších influencerů, hazard a návykové látky. „I když by Max chtěl něco takového promovat, tak z mého dobrého přesvědčení to Maxovi nedoporučuji a takové spolupráce odmítáme,“ oznámil Lukáš a Janouch přitakal. Lukáš také chce, aby měl Janouch něco z rozhovorů, do kterých si ho zvou a vytěžil z nich výhodnou spolupráci.

Lukáš se také o Janoucha postaral v nelehké situaci. Janouch totiž bydlel u své tety, která ho v prosinci 2022 vyhodila na ulici. Janouch v tu chvíli nevěděl, co má dělat a tak se rozhodl zavolat Lukášovi, aby spolu celý problém vyřešili. Lukáš ho vyzvedl autem, společně zavolali Janouchovým rodičům a vysvětlili jim celý problém s penězi. Janouchovi rodiče se nad svým synem slitovali a rozhodli se ho vzít k sobě domů. Ve videu, ve kterém Lukáš a Janouch mluví o finančních problémech, ale Lukáš působí tak, jako by byl Janouchovým zachráncem a zachránil mu život.

Tvrdí sice, že se na Janouchovi nechce nijak přiživovat, ani si zajistit sledovanost a naopak poukazuje na jiné lidi, kteří prý tuto potřebu mají. Je ale zajímavé, že se Lukáš začal ochomýtat kolem podivínů jako je Janouch, Koleso a Bukys, kteří očividně potřebují pomocnou ruku a zároveň jsou v poslední době hodně vidět. Zatímco o Lukášovi v podstatě už skoro nikdo neslyšel až do chvíle, kdy se začal objevovat právě se zmíněnými influencery. Jeho kanál na YouTube navíc naprosto ztratil sledovanost. Janouch ale tvrdí, že ho Lukáš nevyužívá a nesmírně mu děkuje za vše, co pro něj udělal. Janouch se také pustil do splácení a i když má před sebou ještě dlouhou cestu, je připravený splatit vše, aby měl od dluhů navždy klid.

Témata: MaxGreen