Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Streamerka Mayyya jela v obci přes 115 kilometrů v hodině. Hrozí jí pokuta?

Streamerka Mayyya, známá pro své kontroverzní kauzy, se opět předvedla. Na jednom ze svých streamů se chtěla pochlubit autem a v obci se rozjela až na 115 kilometrů v hodině. Obrovskou rychlostí projela skrz město kolem domů a autobusu. Sama si zřejmě neuvědomuje, jakou velikou chybu udělala.
  18:05

Česká streamerka Maria Linartová, známá spíše jako Mayyya, je opět středem kontroverzní kauzy. Podle lidí na sítích je nepochopitelné, že si sama svoji chybu neuvědomuje a ještě se celé situaci vysmívá. Její nebezpečná jízda v autě, kdy přímo na streamu jela 115 kilometrů v hodině v obci, nyní koluje na sítích a vyvolává silné emoce. Tvůrci a lidé volají po zrušení veškerých jejích účtů a vystrnadění Mayyy ze sítí. Povedlo se jí překonat všechny kauzy, i přes tuto se bohužel dostane, říkají někteří.

„Já jedu jenom tolik, kolik vím, že mám jet,“ říká tvůrkyně na streamu poté, co se v obci v autě rozjela na 115 kilometrů v hodině. „Vidíš? To je frajer,“ ocení záhy jiného řidiče, který kolem ní projede ještě rychleji než ona. Že porušila zákon a mohla někoho srazit, si zřejmě neuvědomuje. Ostré reakci ze strany lidí se spíše vysmívá a nechápe ji. Sama si myslí, že neudělala nic špatného. „Když dáme pejskům hračky, půjdeme je vyvenčit, no a co, že to udělala? No a co p*čo? Ale když vole jedu rychleji než mám vole? Co? To ti j*be? Ať se poj*baj,“ říká Mayyya se smíchem na dalším streamu.

Podle lidí na sítích Mayyya nemá moc pod čepicí a její IQ odhadují jen na dvojciferné číslo. „Ty p*čo, ta má IQ asi jako to křeslo, na kterým sedí. To by byla strašná hrůza, kdyby v tom autě omotala třeba strom,“ komentuje záznam ze streamu jeden z lidí na X (dříve Twitteru). Lidem přijde také směšné, že se vymlouvá na charity, které zaštiťovala, jakoby si pak mohla dovolit cokoliv. Právě s tou charitou, kterou zmiňuje, se dříve dostala do jedné kauzy. Před několika lety měla totiž peníze, které byly na charitu zaslané, odcizit.

„Bych ti rád připomenul, proč nikoho nezajímají tvoje charity. Protože jsi z jedné nebo dvou ukradla peníze, které jsi měla předat. Proč si myslíš, že teď nikoho nezajímá, jestli uděláš nějaký dobrý skutek? Všichni mají v p*či,“ říká rozhněvaně ve svém videu známý youtuber Adam Jícha alias Roth Wellden.

Co se týče rychlé jízdy youtuberů, nejedná se o novou věc. Za podobný incident byl v minulosti kritizován i slavný Taras Povoroznyk alias Tary. Ten se však ve videu dostal na daleko větší rychlost, i když ne v obci. Ve svém Audi se rozjel až na 250 kilometrů v hodině. Mayyya porušila zákon a hrozí jí pokuta ve výši až 25 tisíc korun. Může jí také hrozit získání trestných bodů nebo dokonce zákaz řízení. Lidé tak převážně na X upozorňují Policii a označují jejich oficiální účet pod záznamem ze streamu. „Sebrat řidičský průkaz i auto,“ komentuje záznam jeden muž. „Když ji nepotrestáte za kradení, tak alespoň za tohle,“ píše další a označuje účet policie na X.

Nebylo to jen jednou, kdy byla Mayyya v autě, které jelo nepřiměřenou rychlostí. Na jiném záběru, kde nejela tak rychle, málem srazila kočku. Ze záznamu ze streamu není zřejmé, jestli řídila ona, nebo muž, který s ní byl ve voze. I tak se jedná o velice děsivý záběr, na kterém těsně před autem proběhne kočka.