Jak se to celé rozjelo? Nebylo to jen tak – jejich máma začala s Mekáčem spolupracovat, takže brigáda byla jasná volba. První to rozjela Šarlota, která jako nejstarší vzala roli pionýra. Makala, učila se, a od lobby až po manažera se zkrátka posouvala. Když viděla, jak jí to sedí, přemluvila i dvojčata Kristiána a Sebastiána.
„Na začátku jsem si myslel, že to bude jen brigáda na pár týdnů. Ale pak jsem zjistil, že mě to fakt baví, a navíc jsem mohl růst víc, než jsem čekal,“ říká Kristián.
A tak začala jejich McDonald’s jízda.
Jeden za barem, druhý v kuchyni, ségra velí
Jeden barista, druhý v kuchyni, třetí v řízení týmu. Každý našel svoje místo. Sebastián je expert v kuchyni, Kristián se našel ve vůni čerstvé kávy a Šarlota šéfuje celému týmu. Podle nich je největší plus práce v Mekáči to, že když se opravdu snažíš, vždycky máš možnost růst. Nikdo tady neupadne do rutiny.
„Dřív jsem byl spíš uzavřený, ale práce za barem mě naučila komunikovat, být rychlej a rozhodnej. Teď už bych žádnou jinou práci bez toho neuměl,“ říká Kristián, dneska master barista v McCafé.
A Sebastián? „Týmová práce je všechno. I když toho někdy máme víc než dost, držíme při sobě a pořád se u toho můžeme smát.“
Šarlota k tomu dodává: „Na začátku jsem netušila, jak moc mi McDonald’s pomůže rozvíjet dovednosti. Vedení týmu, krizovky, time management… A taky si naplánovat den a rozdělit úkoly – to všechno jsem se naučila právě tady.“
Dovednosti, které se hodí všude
Od stresu přes multitasking až po komunikaci a leadership. A hlavně, že práce není jen o vydělávání peněz, ale o tom, co se naučíš a bude se ti hodit obecně do života.
Příběh těchto tří sourozenců ukazuje, že McDonald’s může být skvělý start k úspěchu. Ať už tam zůstaneš, nebo to využiješ ve své další kariéře.