Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Soutěž o Ferrari s Galaxií barev | foto: Youtube.com

Galaxie Barev dělá soutěž o Ferrari v hodnotě 5,3 milionů. Šance na výhru je zřejmě velice nízká

Něco takového tu zřejmě ještě nebylo. Zábavní prostor Galaxie Barev vyhlásila soutěž o luxusní auto značky Ferrari v hodnotě 5,3 milionů korun. Pro zapojení si stačí pouze zakoupit vstupenku na jejich výstavu a tím se automaticky zařadit do slosování. Množí se však spousta pochybovačných komentářů. Podle lidí na sítích je šance na výhru extrémně nízká.
  9:36

Různé společnosti si často skrze soutěže snaží nahnat více zákazníků. Nabízet mohou jejich produkty, či jiné výrobky od například spřátelených firem. V průměru se většinou jedná o ceny v hodnotách několika stovek, tisíců, či desítek tisíců korun, pokud jde například o nějakou dovolenou. Soutěže o ceny v hodnotách až několika milionů zas tak u nás běžné nejsou. A právě něco takového právě vyhlásila Galaxie Barev. Ta nabízí svým zákazníkům možnost vyhrát luxusní vůz Ferrari 488 GBT v hodnotě 5,3 milionů korun. O soutěži ve svém novém videu informoval známý youtuber MenT, vlastním jménem Jan Macák.

Co pro zapojení se musí soutěžící udělat? Je to vcelku prosté. Stačí si pouze zakoupit vstupenku na výstavu Galaxie Barev v obchodním centru Chodov a tím se automaticky zařadit do slosování. Klasická dospělá vstupenka stojí tři sta padesát korun a platí celý rok.

Podle pravidel soutěže se výherce vylosuje buď 31. prosince tohoto roku, či v moment kdy se vyprodají všechny lístky. „Nebo do prodání celkového počtu 222 222 kusů lístků, dle toho co nastane dříve,“ uvádí společnost v pravidlech soutěže. Těch je tedy podle uživatelů na sítích nepochopitelně obrovský počet. Zdá se tak, že podle těchto údajů společnost takový prodej v průměru zřejmě odhaduje.

Kdyby se tedy prodaly všechny lístky, šance na výhru by byla extrémně nízká. Podle přímé úměry má tak ten co si zakoupí jednu vstupenku šanci na výhru 0,00045 procent. Jiní na druhou stranu mluví o tom, že se podle nich společnosti nemůže povést do konce roku prodat tak obrovský počet vstupenek. „Nevěřím, že se dostanou k sto tisícům prodaných lístků. Maximálně bych čekal tak kolem pětadvaceti tisíc,“ komentuje na YouTube jeden uživatel. Kdyby se prodalo tolik vstupenek, kolik tento uživatel odhaduje, šance na výhru by se zvýšila na 0,004 procent. „Vstupenky jsou omezené asi jako kartičky One Man Show soutěže,“ vtipkuje další.

Mnoho uživatelů na sítích mluví o tom, že se ze strany společnosti jedná o perfektní obchodní tah. Kdyby se jim povedlo prodat všechny lístky v průměrné hodnotě dvě stě devadesát korun (pozn. red.: v prodeji jsou i zlevněné vstupenky například pro seniory, či studenty), přijdou si na hezkých více jak čtyřiašedesát milionů korun. To je více jak dvanáctkrát hodnota výherního Ferrari. „Vše se dělá za účelem zisku. Stále je to ale auto za pět milionů, které dostaneš za tři sta padesát korun. Je to prakticky stejné jako jiný hazard a stále je to pro zúčastněné výhodné, neboť prakticky zdarma mohou získat násobně více,“ komentuje jeden uživatel na YouTube.

@alessandrojandejsek @Galaxie barev #fyp #foryou #foryoupage #color #painting ♬ původní zvuk - ⚜️ Alessandro Colaprete ⚜️

Nemálo dalších lidí také diskutuje nad tím, že by při výhře auto prodali. Jedná se podle nich o věc, kterou je finančně schopný udržovat jen ten, který si to auto skutečně koupil. „Roční provoz minimálně dvě stě padesát tisíc, tak hodně štěstí nový majiteli,“ komentuje jeden uživatel. Spotřeba paliva je u takového auta daleko větší, než u klasického osobního vozu. Tím pádem, pokud ho bude chtít majitel používat na denní bází, zaplatí za pohonné hmoty jistě daleko více, než dříve.

Témata: MenT