Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Valérie Holáková | foto: Twitter

Bradavky na sítích možná dostanou zelenou. Mohlo by to pomoci OnlyFans tvůrkyním

Společnost Meta, která stojí například za Facebookem a Instagramem, zvažuje zmírnění podmínek. Na sítích by se tak mohly znovu svobodně objevovat fotky ženských bradavek. To by mohlo pomoct i tvůrkyním na OnlyFans.
  13:00

Na sociálních sítích, hlavně na Facebooku a Instagramu, je zakázané ledacos. Například ženské bradavky, a to nejen obnažené, ale i rýsující se pod tričkem. To by se teď ale mohlo změnit.

Dohledová rada společnosti Meta, která Facebook a Instagram vlastní, totiž požádala o revizi regulí týkající se nahoty. Podle návrhu, který přišel záhy, by se mohla upravit cenzura nahých a sexuálních příspěvků tak, aby byla co nejvolnější a zároveň neporušovala mezinárodní standardy lidských práv.

Za krokem Mety stojí roky práce nejrůznějších, hlavně ženských, organizací. V roce 2013 vznikla například kampaň FreeTheNipple (Osvoboďte bradavky). Facebook tehdy ze sítě odstranil příspěvek herečky Liny Escové se stejným názvem. Kampaň podpořily i světové celebrity jako Rihana, Miley Cyrus, či Lena Dunham. Kampaň upozorňovala i na to, že mužské bradavky paradoxně na sociálních sítích nikomu nevadí. Americká umělkyně Micol Hebron proto vytvořila samolepky mužských bradavek, kterými si ženy mohly na focení přelepovat ty své. Meta si kvůli tomu Hebron spolu se skupinou influencerů v roce 2019 pozvala do svého sídla a dala jim prostor se k celé situaci vyjádřit. Hebron později řekla, že má pocit, že se ve společnosti Meta žádné genderové konverzace nevedou. To však zpochybnil zástupce Mety. Podle něj se toho ve společnosti od té doby hodně změnilo.

Lepší podmínky pro OnlyFans tvůrkyně

Poslední dobou je velmi populární platforma OnlyFans, na které si mohou její uživatelé za peníze koupit přístup na explicitní a sexuální fotky a videa. Tvůrci na OnlyFans mají různé balíčky a nastavený ceník. Nejznámější OnlyFans tvůrkyní u nás je Valerie Holáková alias Xholakys. Ta se díky cenzuře už dlouhou dobu potýká s problémem odstraňování fotek, videí a následně i celého Instagramového účtu. Není však jediná OnlyFans tvůrkyně, která musí řešit tento problém.

Pokud se ovšem společnost Meta rozhodne zmírnit podmínky cenzury a odstraňování fotek s ženskými bradavkami, mohlo by to výrazně pomoci například již zmiňované Xholakys. Ta totiž nejčastěji narazila kvůli „ochutnávce“ svého účtu na platformě OnlyFans. Dokonce jí byl v důsledku tohoto problému odstraněný instagramový účet na kterém měla přes 60 tisíc sledujících. Důsledkem toho má nyní dva náhradní účty, které by mohla v případě odstranění jednoho z nich používat. Po zvolnění podmínek Mety, by se mohlo lépe dařit i ne příliš známým OnlyFans tvůrkyním. Měli by totiž možnost na svých sociálních sítích ukázat něco málo ze svého jinak placeného účtu. Díky tomu by na jejich účty přicházelo více zájemců a to by pro ně znamenalo více zisku ze zakoupených přístupů.

Témata: Xholakys