Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Metroman | foto: Tiktok.comAntiyoutuber.cz

Není fotbalista, ale je hvězdou fotbalového MS. Kdo je Metro Man s pěnovým prstem

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru je v plném proudu. Fanoušci sledují výkony Cristiana Ronalda, Lionela Messiho či propad německého týmu. Hvězdou sociálních sítí je ale i třiadvacetiletý muž z Keni. Nehraje však fotbal, lidem pomocí obřího pěnového prstu ukazuje, kudy se dostanou k metru. Na internetu dostal přezdívku Metro Man.
  10:24

Třiadvacetiletý Abubakr Abbas z Keni se na fotbalovém mistrovství světa v Kataru stal celebritou na sociálních sítích. Nehraje přitom fotbal, je součástí organizátorského týmu. Co dělá? Sedí na židli, podobné tenisovému umpiru, má na ruce velký pěnový prst a navádí stovky fanoušků navštěvující historický trh Souq Waqif na nedalekou stanici metra, přičemž do megafonu vyslovuje slovo „metro“.

Lidé navštěvující známý katarský trh s Abbasem vesele komunikují a vytváří společné pantomima a scény. Jeho pomocná rada „Metro? Tudy! Metro? Tudy!“ se na sociálních sítích stala chytlavou.

Metro Man, jak se Abbasovi přezdívá, se stal oblíbenou součástí mistrovství jak pro fanoušky, tak pro organizátory. Mimo jiné dostal pozvánku i na skupinový zápas mezi Anglií a USA. Před naplněným stadionem dostal Abbas do ruky megafon, do kterého pronesl jeho ikonické slovo „metro!“ Na oplátku dav s velkým nadšením na něj reaguje „Tudy“. „Bylo to úžasné! Nikdy v životě jsem se tak necítil a vůbec jsem to nečekal,“ popsal své pocity Abbas z jeho interakce s osmdesáti tisíci fanoušky na stadionu.

Metro Man ocenili i organizátoři mistrovství za to, s jakým úsilím se stará o hladký průběh dopravy fanoušků.

@pdretorbar Metro Man Awarding in the office #Metroman ♬ original sound - Phire

Abbas si založil i vlastní TikTok účet, na kterém svým fanouškům ukazuje zákulisí jeho práce a života. Slávu, kterou mu práce na šampionátu přinesla, by prý rád využil a sociálním sítím by se rád věnoval dál.