Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Zesnulý popový král Michael Jackson | foto: Profimedia.cz

Lidé na TikToku popisují strach z Michaela Jacksona. Děsí je jeho hudba i tvář, vídají ho ve tmě

Michael Jackson má sice miliony fanoušků, je tu i početná skupina lidí, kteří z něj mají panický strach. Děsí je jak jeho zpěv, tak vizáž. Pro nevšední strach existuje i název, tito lidé trpí takzvanou Michael fobií. Někteří ho prý vidí i ve tmě před spaním. Prostě cítí jeho přítomnost.
  11:00,  aktualizováno  9. září 10:33

Michael Jackson je už desítky let označován za Krále Popu a dodnes má po světě miliony fanoušků. Jeho skladby pozná téměř každý a některé z nich se staly stálicemi večírků. Někteří se za Jacksona dokonce i převlékají. Jednoduše je dodnes ikonou a stále si, i po své smrti, nachází nové fanoušky. Existují však ale i lidé, kteří z něj mají panický strach.

Na TikToku se minulé léto objevilo ve video, ve kterém žena hystericky pláče v baru a ukazuje muže, který je převlečený za Jacksona a zpívá. „Mám fobii z Michaela Jacksona a nikdo mě nebere vážně,“ napsala tehdy k příspěvku. Video se tehdy stalo virálním a brzy ho vidělo více než 10 milionů uživatelů.

Sice mnozí strach z populárního zpěváka nechápali, objevilo se mnoho takových, kteří se ženou souhlasili. Od té doby zároveň přibývají videa, ve kterých uživatelé panický strach z Jacksona vysvětlují. „Dřív mi bylo nepříjemné, když se někdy objevil v televizi. Když umřel, nemohla jsem se dívat vůbec, byl prostě všude,“ popisuje jedna z dívek, které trpí takzvanou Michael fobií. Po několika letech si prý uvědomila, že ji Jackson děsí a dodnes ani nemůže vidět jeho tvář.

@femieble I‘m crying what 😭 #fyp #foryou #phobia #michaeljackson #fear #sister #bestfriends ♬ original sound - Femieble

Část těch, kteří touto údajnou fóbií trpí, musí bojovat s tím, že je okolí nebere vážně. Nevěřící trápí své blízké třeba i tím, že si dávají na obličej jeho masky. Snaží se je tím vylekat. Současně i například pouštějí jeho skladby, čímž je přinutí trpět ještě víc. Někteří fóbií postižení také tvrdí, že jim neustále přicházejí fotky nebo videa Jacksona.

Mnoho z těch, kteří fobií z Jacksona trpí, se za svůj strach stydí. Prý ho nechtěli dříve sdílet ani s nejbližším okolím, na TikToku však své životní zkušenosti popisují. „Někdy když je tma, tak mám pocit, že je se mnou v místnosti. Prostě cítím jeho přítomnost,“ píše jedna z uživatelek. Jiná je ráda, že není jediná, kdo stejným strachem trpí. Po tom, co zpěvák v roce 2009 zemřel, ho údajně vídala před spaním každou noc a nemohla usnout.

@hamchoii im so sorry #michaeljackson ♬ Thriller (Tribute To Michael Jackson) - Ab Fab

Zároveň se mnoho z nich snaží na poměrně nevšední fobii upozorňovat. Podle nich si totiž z nich mnozí utahují, jejich strach je však opravdový a ne smyšlený, jak si mnozí myslí. Myslí si, že by se o nich mělo mluvit víc, aby se ostatní vyvarovali nevhodnému chování.