Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Fotografie z místa činu | foto: Profimedia.cz

Člen slavného tria rapper Takeoff je mrtvý. Zastřelili ho, když se hrály kostky

Člen americké skupiny Migos, rapper Takeoff, byl v úterý o půl třetí ráno zastřelen. Předcházela tomu hra kostek na soukromé akci v Houstonu. Podle dostupných informací se do přestřelky připletl náhodou.
  16:00

Hudebním světem dnes otřásla tragická zpráva. Rapper Takeoff, jeden z členů amerického tria Migos, byl zastřelen v Houstnu. Osmadvacetiletý hudebník byl na místě prohlášen za mrtvého. Zraněny byly i další dvě osoby, které byly převezeny do nemocnice. Jejich zdravotní stav není známý.

Takeoff trávil noc společně se svým kolegou a strýcem Quavem. Několik hodin před střelbou Takeoff, vlastním jménem Kirshnik Khari Ball, přidal fotku, jak stojí před houstonským podnikem 810 Billiards & Bowling. Tam se konala soukromá akce, kde později Quavo hrál kostky, což se údajně stalo Takeoffovi osudným.

Spekuluje se, že jeho strýc uprostřed hry prohrál spoustu peněz a začal být agresivní. Z ničeho nic pak údajně jeden z mužů, kteří byli u hry přítomní, vyskočil a vystřelil. Následovala přestřelka a jeden z útočníků rappera zasáhl. Ten byl na místě mrtvý. Společně s ním byly zraněny i další dvě osoby, jejichž identita není známá.

Jeho smrtí se od rána trápí jak rapová scéna, tak fanoušci. Na sociálních sítích se množí reakce, které nechápou, že tak nadaný hudebník už není mezi živými. Ještě víc to celé umocňuje fakt, že jeho smrt způsobilo hraní kostek.

Jiní vyzdvihovali, co Takeoff i celá skupina Migos znamenala pro současný svět hip-hopu.

Takeoff byl nejmladším členem skupiny Migos, kterou tvořil, mimo zmíněného strýce Quava, s bratrancem Offsetem. Nejdříve spolu založili skupinu Polo Club, kterou následně přejmenovali. Jejich prvním hitem byla skladba Versace, mezi nejznámější skladby patří například MotorSport nebo Bad and Boujee v kolaboraci s Lil Uzi Vertem.