Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Mikayla Nogueira | foto: instagram.com/mikaylajmakeup

Řasy skoro jako umělé a pudr se stoprocentním krytím. Influencerka natáčí lživé recenze

Mikayla Nogueira je terčem velké kritiky. Po tom, co natočila recenzi na téměř zázračnou řasenku s umělými řasami, se fanouškům nelíbí další její video. Influencerka tvrdí, že pudrový podklad má téměř stoprocentní krytí, ač jde vidět, že to není možné. Její sledující už podobných recenzí začínají mít dost.
  10:15

Mikayla Nogueira je jednou z nejznámějších makeup artistek na TikToku, kde ji sleduje více než čtrnáct milionů uživatelů. V posledních týdnech ale čelí velkému množství kritiky a její lživá recenze donutila Jeffreeho Stara, aby se vrátil z influencerského důchodu. A teď se vrátila s dalším nepravdivým hodnocením produktu.

Na konci ledna Nogueira zveřejnila recenzi na řasenku značky L’Oreal, se kterou spolupracuje. Ve videu ukazovala sledujícím, že řasenka řasy prodlouží a když na ně chtěla nanést druhou vrstvu, záběr se přestřihl na jiný úhel a influencerka měla viditelně plnější a krásnější řasy. Řasy nebyly hezčí díky zázračné řasence, ale pravděpodobně díky umělým řasám.

@mikaylanogueira THESE ARE THE LASHES OF MY DREAMS!! @lorealparisusa never lets me down 😭 #TelescopicLift #LorealParisPartner #LorealParis @zoehonsinger ♬ original sound - Mikayla Nogueira

Sledující si velkého rozdílu okamžitě všimli a začali influencerku kritizovat. Prý je více než jasné, že jsou řasy umělé a podobný efekt určitě řasenka mít nemůže. Ke kritice se přidal i kontroverzní influencer Jeffree Star, který se do té doby držel v ústraní. „Probudili jste Lochnessku,“ říká Jeffree na TikToku a následně řasenku sám zkouší. Prý není špatná, recenze Mikayly je ale přehnaná.

Sledujícím influencerky netrvalo dlouho objevit další recenzi, která není tak úplně založená na pravdě. Jedná se o pudrový podklad značky Maybelline, který by měl mít podle videa téměř stoprocentní krytí, opak je však pravdou. Video je sestříhané tak, že to vypadá, že si musela nanést mezi aplikací jednotlivých vrstev také tekutý makeup, aby takového krytí byla schopná dosáhnout.

Sledující si kvůli videu začali pudrový podklad kupovat, ne tak úplně protože by věřili, že je tak zázračný, ale aby dokázali, že není. „Koupila jsem si ho a tedy máme asi každá jiný produkt, ten můj nekryje skoro vůbec. To je ale zajímavé,“ píše ironicky jedna z komentujících. Nespočet dalších se k ní přidává a všichni si jsou jistí, že produkt tak zázračný rozhodně není a influencerka si jen vymýšlí. Stále se však objevují i její fanoušci, kteří jejím recenzím věří a jsou zmatení, co dělají při nanášení produktu špatně.

@mikaylanogueira The before and after is all you need to know this stuff is MAGIC! WOW! @Maybelline New York #MaybellinePartner ♬ original sound - Mikayla Nogueira

U obou recenzí je v podstatě stejný problém. Její sledující jsou naštvaní a upozorňují na to, že ji sledují, protože jejím recenzím věřili. Teď je však situace odlišná a mnoho z nich si už zkrátka nemyslí, že by mohli na některou z jejích recenzí v budoucnu spoléhat.