Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mishovy šílenosti: V 11 letech jsem byl sexuálně zneužitý. Zajímalo by mě, jestli na mě někdy myslí

Legendární Misha z kanálu Mishovy šílenosti tvoří hudbu v angličtině. Jako devítiletý chlapec se proslavil svými chytlavými písničkami, jedna má na YouTube neuvěřitelných téměř sto milionů zhlédnutí. Nyní už sedmnáctiletý Michal Florian se svěřil, že byl v dětství sexuálně zneužitý.
  18:00

V Česku bořil rekordy. Tehdy jen devítiletý Michal Florian, známý z kanálu Mishovy šílenosti, zveřejňoval chytlavé písničky o videohrách a hmyzu. Ty na YouTube dosahovaly neuvěřitelné popularity s milionovými zhlédnutími. Potenciálu, který přezdívaný Misha má, se chopil jeho starší bratr a později začali tvořit hudbu i v angličtině. Jejich dosud nejúspěšnější videoklip „Pokemon Go song“ má na YouTube téměř sto milionů zhlédnutí. Ve svých videích na něj reagovali celosvětově známí youtubeři jako PewDiePie a IShowSpeed.

Jejich tvorba byla označována spíše za bizarní. Misha se musel vypořádávat s velikou vlnou hejtů a to nejen z Česka, ale celého světa. V nízkém věku rozhodně nebylo lehké snášet tak silný nátlak ze sítí. To ale zdá se nebylo vše, čím si procházel. Na svém TikToku se nyní svěřil s velice zarážející, děsivou a smutnou věcí. V jedenácti letech byl prý sexuálně zneužitý. „Když mi bylo jedenáct let, tak jsem byl sexuálně zneužitý někým, koho jsem potkal na internetu,“ svěřil se Misha nyní v angličtině. „Často přemýšlím nad tím, jestli na mě někdy myslí a jestli se kvůli tomu cítí provinile,“ pokračuje.

Rozhodl se, že své pocity vyjádří v písničce. Když ji psal, tak prý myslel na budoucí ženu muže, který ho měl sexuálně zneužívat. „Ona si bude myslet, že ho zná tak moc dobře, ale nikdy možná nebude vědět o mně a o tom, co udělal,“ říká. Celá písnička je v angličtině, stejně jak veškerá jeho tvorba v posledních letech. V příspěvku se také svěřil, že právě díky tomuto muži prý umí anglicky. „Uvědomil jsem si, že všechno zlé může být i dobré, asi bych neuměl anglicky, kdyby nebyl v mém životě například,“ napsal do komentářů pod video.

wrote this song about somebody... what do you think?

#songwriter #producer #singer #originalsong #newmusic

4. června 2024 v 19:51, příspěvek archivován: 7. června 2024 v 13:17

„Ahoj, už je to nějaký čas. Řekni mi, říká ti, že jsi tak sladký? Tvé oči rozzáří její úsměv. Vsadím se, že jsi jí nikdy neřekl o mně. Mluv pomalu, ona to může vědět, ujisti se, že jsi opatrný. Život je na h*vno. Tak sám, já vím, že to víš. Cítíš se ale někdy provinile, když ležíš ve své posteli?“ zní v překladu text jeho nové písně.

Lidé na TikToku jsou z jeho příběhu a písničky u vytržení. Vyjadřují mu podporu a chválí jeho nový song. „Je mi moc líto, že jsi si tím musel projít. Nebyla to tvoje chyba. Jsme na tebe tak pyšní, opatruj se,“ píše jedna slečna v angličtině do komentářů pod video. „Doufám, že jsi v pořádku,“ píše další. „Celkově mě ta zkušenost moc neovlivňuje. Jen nesnáším o tom přemýšlet a mluvit, protože můj mozek tak trochu zapomíná, jak hrozné byly věci, které mi skutečně řekl a udělal,“ reaguje Misha na její komentář.

Za zhruba dvanáct hodin má jeho video na TikToku přes třicet tisíc zhlédnutí. Misha v poslední době na sítích nebyl moc aktivní. Video zveřejnil i na Instagramu, kde se shledalo s podobnou reakcí. „Hluboce mě mrzí, že jste si musel projít tak hroznými věcmi. Mluvit o tom opravdu chce odvahu a jsem na vás pyšná,“ komentuje video jedna slečna.

Your favourite couple just being cute, what about you?

22. srpna 2022 v 1:12, příspěvek archivován: 7. června 2024 v 13:18

Mishova tvorba byla dříve spíše kritizována a označována za bizarní. On sám se přiznává k tomu, že s bratrem bizár vytvářeli účelně. Časem se však jeho hudba razantně změnila a začal být čím dál více uznávaný jako zpěvák. Dnes už zpívá jen klasické popové písničky v angličtině.