Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Misha dnes | foto: IG: @misharealgramAntiyoutuber.cz

Zpíval o pokémonech, teď ho fanoušci milují. Misha tvoří dál a má statisíce diváků

V roce 2016 tehdy devítiletý Michal Florián alias Misha nahrál s pomocí svého bratra na Youtube písničku o hře Pokemon Go. Stala se virální po celém světě a pyšní se téměř sto miliony zhlédnutími. Kde je Misha dnes? Vyrostl z něj nadějný zpěvák a hvězda TikToku. Sledují ho statisíce uživatelů.
  9:45

Michala Floriána, známého pod přezdívkou Misha, v roce 2016 proslavil song o hře Pokemon Go. Stala se natolik virální, že ji ve svých videích použil i nejodebíranější youtuber světa PewDiePie. Zná ji celý svět. Co dělá dnes už patnáctiletý Misha dnes? Přidává na TikTok a YouTube vlastní písničky a skládá hudbu. Má statisíce odběratelů a zaměřuje se na zahraniční publikum.

Před šesti lety v létě vyšla na kanále Mishovy šílenosti písnička o hře Pokemon Go, která proslavila devítiletého Floriána. Magazín JJ ji prohlásil za video měsíce a Mishu najednou znal celý svět. S úspěchem přišlo ale také mnoho kritiky. Uživatelům se nelíbilo, že devítiletý kluk dělá něco podobného a začali mu psát nenávistné komentáře.

Nezůstalo jen u toho, klip viděla i škola a celé okolí devítiletého virálního zpěváka. Zažíval šikanu od spolužáků, lidé se spikli proti jeho rodičům a začali je nahlašovat státním orgánům. Syna podle fanoušků i školy týrali a byl ohrožené dítě. Nejednou navštívili policii a Českou správu sociálního zabezpečení.

Všechny problémy se nakonec vyřešily a Florián pokračoval v tvorbě na YouTube. Natáčel další songy a postupně začal tvořit videa pouze v angličtině. Z bizarních písniček se pomalu začala stávat fanoušky uznávaná tvorba a písně určené pro běžné posluchače.

@mishamusicm Revisiting the locations from my old music videos in my new 'TAKE!' music video out now, link in bio! #TAKE #music #meme #original #song #producer #songwriter #musician ♬ TAKE! - Misha

V roce 2021 se Florián přesunul také na TikTok a svými videi zaujal statisíce lidí. Ukazuje, jak vytváří písničky, vtipně reaguje na svá stará videa a odpovídá fanouškům na dotazy. Veškerou hudbu si od jedenácti let produkuje sám. Má také perfektní znalost angličtiny a inspiruje se známými tiktokovými trendy.

I přes změnu tvorby mu lidé neustále připomínají jeho písničku Pokemon Go. „Stále hraješ Pokemon Go každý den?“ stojí pod téměř každým videem, které přidá na TikTok. Najde se i mnoho lidí, které nadějného umělce obdivují a podporují. „Toto je snad největší glow up, co jsem kdy viděl. Z cringe dětského zpěváka se stal umělec se skvělým hlasem a krásně produkovanými videi,“ myslí si jeden ze sledujících.

Před pár dny mladý zpěvák navštívil podcast slovenského youtubera Duklocka, který byl před šesti lety považován za jednoho z jeho největších odpůrců. Za své chování se mu omluvil. Florián v podcastu prozradil mnoho zákulisních informací z jeho života a tvorby. „Já jsem chtěl strašně být youtuber. Splnil jsem si tím svůj sen, ale netušil jsem samozřejmě, co s tím přicházelo poté,“ sdělil.

„Když jsem začal dělat seriózní tvorbu, tak mě štvala moje minulost s písničkou Pokemon Go. Kdyby vydal videa, co já, někdo jiný, všichni by říkali, že to je fajn, ale tím, jak mě znali z minulosti, tak mi psali, že je to hrozné,“ dodal. Přiznal ale také, že se situace mnohonásobně zlepšila a aktuálně má mnoho fanoušků. Floriánovi se tak podařilo téměř nemožné a z obecně nesnášeného tvůrce se stal milovaným.