Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Bob a Bobek musí být na drogách, píšou zahraniční novináři. Maskoti baví fanoušky a celý svět

Mistrovství světa v hokeji se pomalu blíží ke konci a fanoušci fandí ostošest. Velké pozdvižení na sítích vyvolali maskoti Bob a Bobek. Svými vtipnými kousky si vysloužili titul nejlepších maskotů v historii všech mistrovství. Někteří dokonce mluví o tom, že jsou bezpochyby na drogách.
  13:00

Česká hokejová reprezentace postupuje do semifinále, kde si zahraje o medaile proti Švédům. Největší zásluhu na postupu má podle fanoušků bezpochyby náš brankář Lukáš Dostál, nyní přezdívaný „Nedostal“. Hokejové mistrovství světa v O2 areně navštěvuje také řada politiků a celebrit, kteří svou přítomností na stadionu vyvolávají na sociálních sítích silné emoce. Za bezesporu největší hvězdy v hledišti arény jsou označováni hlavní maskoti mistrovství, Bob a Bobek. Svými kousky baví nejen přítomné fanoušky, ale i nespočet lidí na sítích.

Česká láska k hokeji je někdy až hmatatelná. Fanoušci fandí, co to jen jde, což oceňují i v zahraničí.

„Musím říct, že Češi umí fandit. Ne jak fanoušci NHL, protože ti to neumí,“ píše jeden z lidí na platformě X (dříve Twitter). Komentuje záznam z posledního utkání proti USA. „Kdo neskáče, není Čech. Hop, hop, hop,“ skanduje a skáče téměř celá aréna. Fanoušci u televizních obrazovek měli to štěstí, že si mohli opět vychutnat vtipné a zajímavé komentování v podání dvojice Jakuba Voráčka a Roberta Záruby. Nyní se tak na sítích šíří záznam z posledních sekund třetí třetiny, kdy se už natěšený Voráček ptá Záruby, jestli může jásat a slavit postup české reprezentace.

Do O2 areny zavítalo také mnoho známých celebrit včetně i českých politiků. Někteří lidé na sítích rozebírají například poslance a bývalého premiéra Andreje Babiše fandícího v hledišti mezi lidmi, zatímco si současný premiér Petr Fiala užívá ve VIP sekci.

„Ano, vysoce postavení ústavní činitelé sedí ve VIP, a to kvůli bezpečnosti, kdyby si sedli na normální místa, bylo by to pro ochranku těžké. Proč by měl řadový poslanec pan Babiš sedět ve VIP?“ píše v diskuzi jeden z lidí na X. „Jako že má premiér sedět v kotli? Nemluvě o tom, že tohle jsou taky nějaká vyhrazená VIP místa,“ komentuje další. Lidi na sítích pobavila také fotka, na které jde vidět Babiš stojící za mužem, který má na hlavě kšiltovku s velice specifickým nápisem. „Make Babiš Slovak again,“ stojí na kšiltovce.

Kdo si nejen u českých fanoušků vysloužil veliký obdiv za humorné scénky a vylomeniny, jsou maskoti aktuálního mistrovství Bob a Bobek.

„Jedna věc je jasná, že všichni souhlasí, že Bob a Bobek jsou nejlepší maskoti a musí se vrátit pokaždé, když Česko pořádá hokejový turnaj. Což by mělo být často, vzhledem k tomu, že mají jednu z nejlepších hokejových fanouškovských základen,“ píše na X kanadský redaktor Steven Ellis. „Přísahám, že ti maskoti jsou na drogách,“ píše v jiném příspěvku. Neúnavní maskoti běhají po aréně, skáčou na pleksisklo a předvádí bizarní a vtipné taneční kreace.

Jak si zahraniční hráči užívají krásy Prahy a jak třeba na zápasy cestují? Vozí je autobus mistrovství, ale když se chtějí podívat po městě, někteří si vystačí se soukromými dopravními prostředky. To ale neplatí pro Kanaďany. Na X se nyní šíří fotka několika kanadských hráčů, včetně slavného Nicka Paula, sedících v metru na telefonech.

„Mně přijde extrémně divné, že nepoužívají například Uber. Zjevně kluci vygooglili, že nejrychlejší způsob jak se přesunout po Praze, je metro,“ komentuje fotku jeden z lidí na X. Metro zdá se používají aktivně. Na další fotce stojí v metru kanadský útočník Connor Bedard vedle fanouška. Jeho mrtvolný výraz je podle lidí na sítích k popukání. „Myslím, že jsem ho nikdy neviděl se usmívat! Myslíte si, že to umí?“ komentuje fotku jeden z lidí na X. „Za kamerou jsou dva lidí a na oba míří pistolí,“ píše další.