Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mistrovství světa ve fotbale 2022 | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Mistrovství světa ve fotbale jako zlatý důl memes. GOAT Ronaldo, nízkonákladovka pro Němce

Mistrovství světa ve fotbale je za námi. Argentina porazila ve finále Francii a stává se mistrem světa. Nejen nyní, ale i v průběhu mistrovství, internet plnily zábavné memy. Z fotbalu se stal zlatý grál pro vtipná videa a obrázky.
  11:58

Lepší finále mistrovství světa ve fotbale si fanoušci ani nemohli přát. Do osmdesáté minuty vedla Argentina nad Francií 2:0. Následně však během dvou minut srovnal skóre francouzský útočník Kylian Mbappé . Zápas se dostal až na penalty, které následně vyhrála Argentina. Jakmile finále skončilo, fanoušci Argentiny zaplnili sociální sítě oslavnými tweety a memy.

Mezi pravděpodobně nejpopulárnější postavu z mistrovství, která zaplnila internet patří slavný Metro man. Ten pomocí obřího pěnového prstu ukazoval cestu do metra. Jediné slovo, které říkal, bylo „metro“. Fanoušci si ho zamilovali a na jeho pomocné rady reagovali. Internet zaplnili videa na kterých ho fanoušci podporují interagují s ním.

Mistrovství se neobjevilo bez špetky překvapení. Tentokrát se ale nejednalo o špetku, ale o veliký nával překvapivých výher a situací. Japonsko se dostalo skupiny smrti, ve které dle nejednoho fanouška nemělo šanci na postup. Japonci však všechny vyvedli z omylu, porazili Německo, Španělsko a umístili se na prvním místě skupiny.

Jednou zřejmě z nejvíce ikonických fotek z mistrovství se stala ta na které Mbappé zamilovaně hledí v objetí na Olivera Girouda. Mbappé vstřelil dva góly a asistoval Giroudovi při výhře Francie 3:1 proti Polsku. Jejich oslavné objetí zaplavilo internet.

I finální zápas se neobešel bez zajímavých a vtipných situací. Argentinský brankář Emi Martinez oslavil vítězství ve Světovém poháru chlípným gestem přímo před katarskými představiteli. Se svojí cenu „golden glove“ naložil překvapivě.

Argentince na cestě za titulem potrápil i tým Saudské Arábie, se kterým jihoamerický tým překvapivě prohrál. Ani to nenechalo tvůrce vtipných obrázků v klidu.

Právě Cristiano Ronaldo, kterého zmiňuje předešlý Tweet, neměl tak radostný šampionát jako jeho rival Messi. I kvůli tomu, že mnozí fanoušci si zakládali na tom, že právě letošní šampionát rozhodne, kdo z nich je GOAT, tedy Greatest Of All Time, neboli nejlepší hráč všech dob. Když se Ronaldo a Portugalci museli poroučet domů, začali si z toho mnozí také utahovat.

Svou troškou do mlýna, co se memes z fotbalového šampionátu týče, přispěla i aerolinka Ryanair. Ta je známá, že často glosuje aktuální dění, mnohdy právě i ze sportu. Tentokrát se vysmála týmům Belgie a Německa, které z šampionátu vypadly překvapivě brzy.