Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Moma a Expl0ited se rozešli před pěti lety | foto: instagram.com/martinahornakova, instagram.com/expl0ited_

Nové drama na Slovensku. Moma se pustila po pěti letech do svého ex Expla, on se jí vysmívá

Sociální sítě plní nové drama. Slovenská influencerka Moma se po pěti letech od rozchodu opřela do svého bývalého přítele Expl0iteda. Jeho odpověď však nikdo nečekal, on je podle něj totiž ten, díky komu je vlastně slavná. Uživatelé na sítích si teď vybírají, na stranu kterého z influencerů se teď postaví.
  13:40

Martina Horňáková alias Moma a Peter Altof alias Expl0ited v minulosti tvořili jeden z nejpopulárnějších influencerských párů na Slovensku. Natáčeli různá společná videa téměř denně a brzy si získali přízeň desítek tisíc sledujících. Později se rozešli a několik let o vztahu na sociálních sítích mlčeli. Teď se však k dávným sporům a křivdám vracejí.

„Když se mojí nejlepší kamarádce líbil můj kluk tak moc, že se rozhodla s ním chodit po tom, co jsme se rozešli,“ píše Horňáková v nedávno zveřejněném videu na TikToku. Video doplnila částí písní Begin Again od Taylor Swift, ve které zpěvačka zrovna zpívá o tom, že si její protějšek ani neuvědomuje, jak hezky se k ní chová, což je v kontextu videa myšleno ironicky. Jedná se totiž o jeden z trendů na TikToku, ve kterém uživatelé popisují traumatizující zážitky.

Ač Horňáková ve videu nikoho nejmenuje a sledující videa chvíli jenom spekulovali, o kom může influencerka mluvit, její bývalý přítel se ozval. „Dávám jí prostor jen proto aby o mně o pět let později pořád mluvila,“ píše Altof ve videu na TikToku, které stejně jako Horňáková doplnil písní. On však skladbou Famous od Kanyeho Westa, ve které zní text „I made that b*tch famous,“ čímž Altof odkazuje na názor mnoha jeho fanoušků. Myslí si totiž, že je Horňáková slavná jen díky němu.

@whosmoma Ked whats mine is yours zoberies prilis vazneee #girlcode ♬ you dont know how nice that is Taylors Version - Vinoj

Nutno dodat, že výběr skladby je kontroverzní také kvůli tomu, že v ní West zmiňuje právě Swift. V roce 2016 ke skladbě vznikl také videoklip, ve kterém je populární zpěvačka vyobrazená téměř nahá, zatímco West rappuje o tom, že by spolu měli mít sex právě kvůli tomu, že je slavná jen díky němu. Skladba se dodnes stává předmětem mnoha debat a rozdělila fanoušky kontroverzního rappera a populární zpěvačky na dva tábory, které se vzájemně nenávidí.

Pod videi obou influencerů se okamžitě začaly množit komentáře. Altof dostává reakce spíše podpůrné, Horňáková naopak negativní. Podle mnoha sledujících je více než zbytečné vytahovat více než pět let starý konflikt teď. „Je několik věcí, které se nedělají a jedna z nich je házení špíny po tolika letech,“ myslí si jedna z nich.

Videa zaujala nejen fanoušky, ale i jiné influencery. Mezi ně patří například kontroverzní influencerka Denisa Kouřílková, vystupující pod přezdívkou Sugar Denny, která se postavila na stranu Altofa. „Tohle Explo trochu pohřbil,“ okomentovala jeho video, které sdílela i na Instagramu. Jedna z fanynek jí odepsala, že doufá v nové drama mezi ní a Horňákovou. „Jestli nějaké drama fakt chci, tak je to tohle. Nemůžu ji vystát a to říkám pyšně,“ popisuje Kouřílková. Na stranu Altofa se postavila také Simona Tvardek. „Ku*va má konec,“ píše pod jeho video.

@explosaurus #zošitie s @Martina Horňáková ♬ original sound - Explo

Někteří však místo výběru strany Altofa nebo Horňákové začali nostalgicky vzpomínat na jejich vztah. Poprvé se vedle sebe objevili na sítích v létě roku 2015, kdy natočili společné video na YouTube, ve kterém si vyměňovali oblečení. Altof byl tehdy jeden z nejpopulárnějších slovenských influencerů, zatímco Horňáková si fanouškovskou základu teprve budovala. Zanedlouho začali veřejně vystupovat jako pár a natáčeli mnoho, tehdy oblíbených, videí. Patří mezi ně například vaření na slepo, různé pranky nebo jednoduše jen povídali o tom, co se jim v životě zrovna dělo.

Téměř po třech letech, v roce 2018, se rozešli. Fanoušci o rozchodu dlouho spekulovali a dřívější pár ho nakonec potvrdil. Od té doby se zdálo, že mezi nimi žádné spory nejsou a každý žije dál spokojený život. Dlouhé ticho tak prolomila až Horňáková novým videem.