Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

MrBeast žaluje výrobce svých hamburgrů | foto: instagram.com

Značka MrBeast je v ohrožení. Youtuberovy burgery jsou nekvalitní a MrBeast žaluje jejich výrobce

Světoznámý youtuber MrBeast žaluje společnost, která vyrábí jeho hamburgery. Konzumenti si totiž stěžují, že jim jídlo nechutná a maso v hamburgrech bývá syrové. MrBeast se svým fanouškům omluvil a celou situaci začal řešit. Žalovaná společnost se ale brání a youtubera obvinila ze šikany. MrBeast chce ukončit jejich partnerství, ze kterého prý zatím neviděl ani korunu.
  9:00

Jimmy Donaldson, spíše známý jako MrBeast, patří mezi nejsledovanější světové youtubery. Vydělal si obrovské jmění a rozhodl se rozjet hned několik byznysů, které mají především oslovit jeho fanoušky. Nyní se ale zdá, že jeden z nich naprosto selhal. Donaldson totiž nechal vyrábět hamburgry vlastní značky, ale recenze na ně jsou naprosto otřesné. Konzumenti Donaldsonových hamburgrů si je fotí a přidávají na sociální sítě spolu s kritickými komentáři. Donaldson se proto rozhodl celou situaci začít řešit.

Teprve pětadvacetiletý youtuber svým fanouškům často rozdává peníze, organizuje pro ně různé soutěže a také nabízí různé produkty jeho vlastní značky. Před pár lety představil vlastní fastfood řetězec MrBeast Burger, který nápadně připomíná Burger King. Donaldson ale věřil, že se díky svému jménu dočká úspěchu a to se nakonec také stalo. Později ale začaly přibývat stížnosti na kvalitu jídla a objevil se první problém.

Donaldsonovy hamburgry totiž údajně nejsou dobře připravené. Není to ani tak chyba samotného youtubera, jako spíš personálu, který jídlo připravuje. Protože se ale kritika jeho hamburgrů neustále zvyšovala, Donaldson se rozhodl k celé situaci vyjádřit na platformě X.

Ano, není možné zaručit kvalitu objednávek při objednávání s dovozem. Bolí mě na duši, že to nefunguje. Bohužel nemohu odstoupit od smlouvy s BB. Nikdy se nevzdám kontroly nad Feastables. Díky tomu budu moci vždy udělat to, co je pro mé fanoušky nejlepší. Tohle je tvrdá lekce, která mě to má naučit,“ oznámil svým fanouškům Donaldson.

I přes to jsou lidé znechuceni jídlem, které jim bylo servírováno v řetězcích MrBeast Burger. Jeden z uživatelů platformy X si jídlo vyfotil a zveřejnil ho na svůj profil. Vnitřek masa byl syrový a uživatel, který fotku zveřejnil, upozornil na to, že to není poprvé, co při konzumaci Donaldsonova hamburgru narazil na syrové maso. „Vyhozené peníze a obrovská ostuda,“ ohodnotil hamburgr uživatel platformy X. Kvalita hamburgrů tak očividně opravdu klesla dolů. Donaldson se ale rozhodl začít situaci řešit.

Na společnost Virtual Dining Concepts, která jeho hamburgry vyrábí, totiž podal žalobu. Společnost totiž svým zanedbáváním přípravy jídla poškozuje jeho značku a také jeho pověst. Informaci potvrdila také zpravodajská stanice BBC podle které Donaldson žádá soudce, aby mu umožnil odstoupit od smlouvy se společností Virtual Dining Concepts. Podle BBC se má v žalobě také psát, že Donaldson neobdržel z partnerství ani korunu a jeho jídlo je označované za nekonzumovatelné. Žalovaná společnost se ale brání.

Ta totiž označila Donaldsonovo chování jako šikanu a urážku jejich jména. Podle vedení společnosti je youtuberovo tvrzení nepravdivé, neprokazatelné a bezdůvodné. Právě proto se nyní také společnost cítí poškozená a chce celý případ opravdu prošetřit.

„Doufali jsme, že pan Donaldson bude jednat čestně. Místo toho upřednostnil chamtivost před pravdou a bude čelit důsledkům u soudu. Když společnost odmítla přistoupit na jeho šikanózní taktiku, podal tuto neuváženou a bezdůvodnou žalobu s cílem podkopat značku MrBeast Burger a ukončit své stávající smluvní závazky bez důvodu,“ okomentovalo celou kauzu vedení společnosti Virtual Dining Concepts. Celý případ tak možná nakonec nabere zcela nové obrátky a pro obě dvě strany skončí špatně.