Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Nebezpečný TikTok trend | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Další nebezpečný trend z TikToku. Lidé nechávají explodovat vajíčka, ta jim způsobují vážné popáleniny

TikTok sčítá nespočet zajímavých i nebezpečných trendů. V poslední době se na platformě čím dál více uživatelů zapojuje právě do těch často i život ohrožujících. Uživatelé momentálně varují před vajíčkovým trendem. Na první pohled se některým může zdát jako neškodný a zábavný. Do nemocnice poslal však už nejednoho uživatele.
  8:45

TikTok se dá často považovat za soutěživou platformu. Uživatelé se na ní snaží získat co nejvíce sledujících a lajků. Aby byli úspěšní, zapojují se do různých výzev a aktuálních trendů, které však nejsou vždy tak zábavné, jak se na první pohled zdají. Jeden z nich momentálně ovládá TikTok a mnoho uživatelů před ním varuje. Kvůli vajíčkové výzvě se zranilo už nemálo těch, co se do ní zapojili. Zdá se to jako veliká zábava, strčit vajíčko do mikrovlnné trouby a čekat, co se stane. Explodující koule však už zranily nejednoho, kdo to zkusil.

Jako kdyby byly sítě v poslední době posedlé vajíčky. Platforma sčítá tisíce videí s jejich tématikou. Uživatelé je chirurgicky olupují, píchají do nich, či je strkají do mikrovlnné trouby. Překvapivě obrovskou sledovanost mají právě videa, ve kterých uživatel dlouho a jemně odstraňuje pinzetou svrchní část skořápky. Živá vysílání s tímto obsahem mají tisíce diváků. Zřejmě je na tom pro sledující něco uklidňujícího. Do vajíčkové mánie se zapojil i slavný youtuber Mr. Beast, když ve svém posledním videu udělal chutně vypadající vajíčkový sendvič s králem kuchařů TikToku Bayashim.

We made a Tamago Sando with @bayashi_tv

12. května 2023 v 18:46, příspěvek archivován: 16. května 2023 v 12:31

Vajíčka ovládla sítě a uživatelé to milují. Někteří však varují před dle nich velice nebezpečným trendem. Jde v něm o přípravu vajec natvrdo, avšak v mikrovlnné troubě. Poté co je uživatelé z mikrovlnky vyndají, položí je na talíř a připraví si nůž. Jak se připravují s nožem píchnout do vařícího vajíčka, jde vidět strach v jejich očích. Ten je často opodstatněný, jelikož ve většině případech po propíchnutí vajíčko exploduje a udělá pořádný nepořádek všude kolem. Většině to však za ten následný dlouhý úklid stojí. Videa mají totiž miliony zhlédnutí, přičemž se uživatelé baví nad vystrašenými tiktokery snažícími se zalíbit svým fanouškům.

Ačkoliv se mnohým tato videa zdají jako zábavná, ne vždy to následně zůstane jen u pouze otravného úklidu. Jedna uživatelka se na svém TikToku svěřila s její děsivou zkušeností s tímto trendem. Té přišlo jako skvělý nápad dát oloupaná vajíčka do hrnku naplněného horkou vodou. Ten následně vložila do mikrovlnné trouby a počkala několik sekund. Poté, co ho z mikrovlny vyndala, si vzala do ruky lžíci s úmyslem vyndat z něj vajíčka. Jen co se jich lehce dotkla, tak vajíčka explodovala. To zároveň také vystříklo vařící vodu z hrnku přímo do obličeje tiktokerky, což jí způsobilo vážné popáleniny obličeje. Posléze vyzvala své sledující, aby nedělali podobnou hloupost, k čemuž dodala, že má veliké štěstí, že nepřišla o zrak.

@chantelleconway2020 ⚠️ warning ⚠️ please please people stop doing ur Porched  eggs in the microwave 💔 I was VERY VERY lucky .Iv now got to just leave it to heal #fypシ ♬ original sound - Chantelle Conway 🖤

Za pouhých pár dnů se stalo obrovsky populární video jednoho brazilského tiktokera. Ten se zapojil do této vajíčkové výzvy a za pouhý týden má na videu téměř třicet milionů zhlédnutí. Po lehkém vpichu nožem do vajíčka nastala masivní exploze nutící tiktokera odskočit daleko od vařícího vajíčka. Velký oblak páry a bordel, který výbuch způsobil ohromil nejednoho sledujícího. Ačkoliv mnoho uživatelů video pobavilo, jiní se snaží pochopit dle nich hloupý princip tohoto trendu. „Jak může někoho sakra napadnout vařit vajíčko v mikrovlnce? Kdo by něco takového vůbec dělal?“ píše do komentářů pod video jedna uživatelka.

@rafaeluccman

cozinha por amor

♬ som original - Rafael Uccman

Co tedy způsobuje výbuch vajíčka po pouze lehkém vpichu do něj? Vajíčka která tiktokeři vkládají do mikrovlnné trouby byly už jednou uvařené. Dle odborníků se při vaření vajec v nich vytvářejí malé kapsy s vodou. Když se vajíčko vyndá poprvé z vody, tak vychladne a tyto miniaturní kapsy nic nezpůsobí. Pokud je však následovně vloženo do mikrovlnky, voda v kapsách se začne opět vařit. Žloutek znovu ohřátého natvrdo uvařeného vejce může navíc dosáhnout teploty až sto stupňů Celsia. To tedy pak následně po vpichu vede k explozi.

@badbishlily #fyp #microwaveeggs #explosion ♬ original sound - Lilyy

Uživatelé toužící po velké sledovanosti natáčí čím dál více videí v rámci tohoto trendu. Populární se stalo také video uživatelky Lilyy, které má momentálně přes třicet milionů zhlédnutí. Ta se v něm pokouší o explozi dvou vajec, přičemž po propíchnutí prvního se nic nestane. Zklamaná tiktokerka tak přistoupí blíže k talíři a znuděně píchne do druhého. To však už exploduje a Lilyy od něj s křikem odskakuje.