Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

TikTok žebračka Nell | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Češka žijící v Japonsku žebrá na streamech o peníze. Japonská Shopaholic Adel, píšou sledující

Žebráci a bizáry v poslední době ovládají český internet a influencerskou scénu. Sláva Shopaholic Adel zřejmě pomalu upadá, a tak její místo musí někdo nahradit. Na to se hrabe jistá česká tiktokerka Nell, která žije v Japonsku. Na svých streamech žebrá o dárky a dostává záchvaty, když na ni sledující nejsou hodní, či jí neposílají peníze. To, o čem na streamech mluví je až zarážející.
  18:00

Žebráků má Česko mnoho. Ne však jen těch na ulici, ale i na internetu. S příchodem aplikace TikTok došlo některým uživatelům, že si skrz platformu mohou vydělat nemalé částky. Na platformě tak tito uživatelé, kterým mnozí přezdívají novodobí žebráci, streamují a prosí sledující o peníze.

Jeden z nejproslulejších žebráků na platformě u nás je zřejmě tiktoker Profimann. Ten na streamech prakticky neříká nic jiného, než že vybízí sledující k zaslání peněz. Podobně je na tom i Nell, Češka, která žije v Japonsku. Sice tvrdí, že na svém profilu chce lidem ukazovat krásy asijské země, dělá však něco trochu jiného. Většinu času na streamech škemrá o peníze. Pokud jí je někdo nepošle, je nepříjemná a sledující blokuje.

@neliel.kyuuketsuki Kritická situace!!!! můj náhradní účet-> @Vampire.Queen.Nell #fypシ゚viral #viralvideo ♬ původní zvuk - ⛩️吸血姫_Nell_⛩️

Tvorba Nell není téměř ničím výjimečná. Ačkoliv je na svém účtu vcelku dosti aktivní, většina videí je jednoduše o ničem. Čas od času zveřejní něco pikantnějšího, kdy si postěžuje na své sledující. Jinak se jedná o nezáživné vlogy, TikTok tanečky a její názory. Nell se na streamech a ve videích nestydí také otevřeně mluvit o sexuálních tématech. V jednom videu například porovnává délku českých a japonských penisů. Zajímavé začínají být však až její streamy. Tam se odehrává většina bizarností.

Sledující Nell často porovnávají s Shopaholic Adel. Jeden uživatel Facebooku ji dokonce popsal jako falešnou japonskou Adel. Ta se totiž často chlubí tím, že hrála ve filmu se slavným Danielem Radcliffem. Stejně tak Nell se ráda svěří o své údajné otřesné zkušenosti s hercem Orlando Bloomem. Není to však jediné srovnání. Dle sledujících má zřejmě psychické problémy stejně jak Adel. „Ježíši to je fakt p*ča. Zřejmě má ale něco špatně v hlavě, pak ať si zajde na vyšetření,“ píše do komentářů na Facebooku jeden uživatel.

SAKURA PRINCESS!

5. března 2023 v 17:25, příspěvek archivován: 24. dubna 2023 v 12:44

Jedno z hlavních témat, které Nell ráda rozebírá, pokud zrovna nežebrá o dárky je to, jak jsou Češi nepřející a závistiví. Japonci jsou dle ní naopak nejmilejší lidé, kteří ji hlavně berou jako nějakou sexy modelku. Než se přestěhovala do Asie, tak jí prý nikdo neřekl, že je krásná. „Já jsem musela odletět na druhou stranu planety, abych našla lidi, který mi poprvé v životě řeknou, že jsem krásná,“ říká Nell. Co se však přestěhovala ji prý na ulici v jednom kuse někdo oslovuje s tím jak jí to sluší a jestli náhodou není modelka. „Teď tady prošel starší manželský pár a ta paní s tím pánem okamžitě řekli, že jsem krásná slečna a že musí být modelka. Já k*rva drát miluji Japonce,“ říká Nell na jednom streamu.

Nell se kvůli svému nepochopitelnému vyjadřování dostala momentálně pod drsnou palbu kritiky ze strany veřejnosti. Na svém profilu se měla vyjadřovat k popové hvězdě Jižní Koreji Moonbin, který nedávno spáchal sebevraždu. Jeho smrt měla označit za sobeckou. Nell má ve zvyku dělat ze sebe hlavní hvězdu příběhu, ke všemu se vyjadřovat a ke všemu se přirovnávat. Dle sledujících měla tu drzost přirovnat svojí situaci k té, ve které byl Moonbin. Dle ní si údajně vzal život kvůli hejtrům, což je podle ní sobecké. Ona prý také dostává mnoho nenávistných zpráv a komentářů, ale jelikož je silná, tak si život nevzala.

Vměšování Nell do všech kauz a dělání ze sebe chudinku už veřejnost vytáčí. „Všechno potřebuje prostě stahovat k sobě. Tohle její chování co předvedla ve spojitosti s tak tragickou událostí jde daleko za moje morální hranice. Kdyby se naučila držet pusu, nepoučovat a nestahovat vše ke svojí osobě, tak je klid,“ píše do komentářů na Facebooku jedna uživatelka. Nell je dle veřejnosti člověk, který jednoduše neumí uznat chybu. Někdo jí napíše konstruktivní kritiku, ona se z toho sesype, dostane záchvat a začne kolem sebe kopat. „Stačilo by říct, že se omlouvá a že to tak nemyslela. To ona ale nezvládne,“ píše další.

@nell.kyuuketsuki Odpovědět uživateli @truecharakter Přestaňte mě šikanovat. 😭😭😭 #⚠️educational⚠️ #⚠️flashwarning⚠️ #⚠️ #kpop #education #stopbullying ♬ původní zvuk - Vampire.Queen.Nell

V jednom z posledních jejích videí, ve kterém se snažila vysvětlit, co svým výrokem o Moonbinovi myslela, řekla, že i ona byla šikanovaná. Následně na streamu i brečela. „Já vás prosím, přestaňte mi ubližovat. To, co děláte, mi fakt ubližuje. Kyberšikanujete mě. Já se tady klepu a je mi zle. Já jsem nic špatného neudělala,“ říká ubrečená Nell. Jedna věc je taková, že jí skutečně někteří uživatelé píšou nevybíravé komentáře a zřejmě i zprávy, ve kterých jí přejí smrt a další špatné věci. Takové chování si Nell rozhodně nezaslouží. Většina komentářů je však v duchu konstruktivní kritiky na její chování, což ona však není schopná přijmout.

Za směšné označují sledující také to, jak se Nell snaží sledujícím vysvětli, že peníze které jí pošlou, investuje do vlastní tvorby. Jedna taková ukázková situace se stala, když žádala, aby ji finančně podpořili v cestě do hor v Japonsku. „Podpořte mě, abych pro vás mohla streamovat uprostřed zasněžených hor, to bych byla strašně ráda. Mohla bych vás tam společně přenést sebou,“ říká Nell na streamu. „Jdi makat a nežebrej. Já radši své peníze investuji do své rodiny, bytu, na výlety a dovolenou, na kterou pojedu osobně, než je cpát tobě a čumět na tebe,“ píše na Facebooku jeden uživatel. Sledující to berou tak, že z nich Nell chce jen vymámit peníze na vlastní dovolenou, což schovává pod záštitu toho, že tam jede natáčet videa pro své fanoušky.

Témata: Profimann