Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Na konci prosince Netflix uvedl novou sérii seriálu Emily in Paris | foto: instagram.com

Bizár, který všichni chtějí vidět. Seriál Emily in Paris je mnohdy k smíchu

Konec minulého roku přinesl třetí pokračování oblíbeného seriálu Emily in Paris. Stejně jako předchozí série i tato byla plná bizáru a přinejmenším úsměvných nerealistických momentů. I přes to ho diváci milují a nemohou se dočkat dalšího pokračování.
  6:09

Na některé seriály se uživatelé sociálních sítí jednoduše těší víc než na jiné, což se dá bezpochyby říct i o třetí sérii netflixového seriálu Emily in Paris. Ač je seriál populární, nabízí spoustu momentů, které jsou více než diskutabilní. A uživatelé na sociálních sítích si z některých z nich neustále utahují.

Děj Emily in Paris je v podstatě novodobou pohádkou. Mladá Američanka Emily Cooper, kterou hraje Lily Collins, nastoupí do pařížské pobočky marketingové společnosti, ve které pracuje a vždy včas vymyslí ideální řešení jakéhokoli problému. Zažívá také spoustu dobrodružství a náhod, v parku si našla neustále zpívající kamarádku a jejím sousedem je mladý šarmantní Francouz, který je vycházející hvězdou pařížské kulinářské scény. S ním se samozřejmě do sebe později zamilují, ač má kuchař přítelkyni.

Před Vánoci se fanoušci populárního seriálu dočkali po více než roce chtěného pokračování, které přineslo mnohem více bizáru, než chtěli. „Já fakt nechápu, jak tahle žena může pracovat v marketingové agentuře. Vždyť tomu evidentně vůbec nerozumí a je fakt moc hezká náhoda, že se objeví vždycky s ideálním řešením problému, přesně když je potřeba,“ myslí si jedna ze sledujících a přidávají se k ní další.

Reakce marketérů na sociálních sítích jsou téměř totožné. Někteří se vysmívají nerealistickému zobrazení marketingových agentur a jiní jsou naopak ze seriálu frustrovaní, protože takhle to podle nich jednoduše nefunguje. Upozorňují na to, že hlavní postava seriálu Francouzům a jejich trhu jednoduše nerozumí a i přes to jsou klienti nadšení z jejích skvělých a bezkonkurenčních nápadů, které mnohdy podle sledujících nedávají smysl.

@kaicameronisacelebrity She bangs, she bangs #emilyinparis #emilyinparisoutfits #emilyinparisstyle #lilycollins #lilycollinsedit #emilyinparisedit #parody #emilyinparischallenge ♬ original sound - Kai Cameron

Výsměch seriál sklízí v podstatě už od prvního dílu, kdy si zhroucená Emily vezme do ruky nůžky a rozhodne se pro velkou změnu jejího účesu. „To mi neříkejte, že si tu ofinu zvládla ustřihnout takhle perfektně sama,“ směje se fanoušek seriálu. „Bez urážky, ale nikdo, kdo si o půlnoci stříhal ofinu, ji neměl nikdy tak hezkou. Kde je záběr, kdy má vlasy jako štětec? Asi by neuškodilo, kdyby to bylo více realistické,“ tvrdí jedna ze sledujících a ukazuje, jak vypadaly její vlasy po tom, co se je stříhala v podobném stavu jako hlavní postava.

@suus.boonstra Am I the only one doing this?? #emilyinparis #mindy #foryou #skip ♬ did somebody say sKIP - tom シ

Terčem vtípků je také kamarádka Emily, která se jmenuje Mindy. Její velký sen bylo zpívat, který si v seriálu také plní a mnohokrát častěji, než je potřeba. „Já pokaždé, když začne zase zbytečně zpívat,“ píše sledující a zavírá u toho notebook. Jiní zase scény přeskakují a následně společně rozebírají, která ze scén je nejhorší. „Prosím, ať už přestane zpívat. Už na to nemám,“ směje se fanynka seriálu.

Tématem, které se řeší ve spojitosti se seriálem už od první série, je móda. Hlavní herečka je mnohdy oblečená v pestrobarevných nevkusných oděvech a jednoduše ztělesňuje všechno, co podle fanoušků není francouzská elegance. „Co to má ta Emily zase na sobě. To má být seriál o módě, ale hlavní postava a její nejlepší kamarádka vypadají jako klauni,“ nechápe divák. Upozorňuje také na vysoké podpatky, které by v ulicích Paříže prý rozhodně nikdo nenosil.

@mrsloumay Nothing says casual picnic in the park movie night like latex head to toe. They did Mindy dirty #emilyinparis ♬ KUWTK _ You Look Like Clowns - Peacock TV

Postava Emily podle diváků prostě nerespektuje určité zvyky Francouzů a tím celou kulturu země vlastně uráží. Pracuje ve volném čase, vyžaduje to i po ostatních a především ani po více než roce a půl nemluví ani přijatelně francouzsky. Zaměňuje i slova, která se v běžné mluvě objevují pravidelně, což se francouzským divákům jednoduše nelíbí.

Celý seriál a především jeho třetí série se divákům zdají přinejmenším úsměvné, i přes to se však nemohou dočkat dalšího pokračování. Je to jednoduše bizarní novodobá pohádka, kterou všichni chtějí vidět, protože svým dějem přinese mnoho momentů, které divákům pomohou zapomenout na realitu.