Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Hlavní představitelka seriálu Wednesday, Jenna Ortega | foto: Antiyoutuber.cz

Hvězda seriálu Wednesday ovládla sítě. Kdo je Jenna Ortega?

V listopadu na Netflixu vyšel seriál Wednesday, v jehož hlavní roli se představila Jenna Ortega. Vzešel z námětu filmu Addamsova rodina a režíroval ho i Tim Burton. Hororová série se dočkala obrovského úspěchu a s jeho popularitou začala k hvězdným výším stoupat i Jenna Ortega. Jak se k roli dostala?
  15:06

Seriál Wednesday se těsně po vydání stal nejoblíbenějším pořadem Netflixu, předčil dokonce populární Stranger Things. Jeho hlavní hrdinka, Jenna Ortega, působením v sérii ovládla celý internet. Mnozí jí nyní přezdívají královna hororu. Pro dvacetiletou dívku se rozhodně nejedná o první hereckou roli.

Ortega začala herectvím již v dětství. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v sitcomu Rob, kde si zahrála epizodní roli. Postupně začala získávat více menších rolí a objevila se ve filmu Iron Man či v hororové sérii Insidious. Její první větší role přišla v seriálu Panenka Jane, kde si zahrála mladší verzi hlavní hrdinky Jane. V roce 2016 ji Disney Channel obsadil do hlavní role komedie Život uprostřed, kde poprvé začala vzbuzovat větší zájem z řad fanoušků i producentů.

V roce 2018 zaujala tvůrce hororových filmů a thrillerů. Zahrála si jedny z hlavních rolí v Ty, Chůvě na zabití, Vřískotu či X. V hororech se zalíbila režisérovi Timu Burtonovi a po několika schůzkách se ji rozhodl obsadit do seriálu Wednesday, který měl premiéru 23. listopadu 2022. Režisér Alenky v řísi divů, Střihorukého Edwarda či Karlíka a továrny na čokoládu s Wednesday opět dosáhl obrovského úspěchu a povedlo se mu vytvořit nejsledovanější seriál Netflixu v anglickém jazyce.

Ortega o své roli v seriálu Wednesday řekla, že se jedná o novou kapitolu jejího života. „Kvůli seriálu jsem prošla tou největší fyzickou transformací, co jsem mohla. Ostříhala jsem si vlasy a nabarvila si je na černo, naučila jsem se nemrkat a změnila svůj styl vyjadřování,“ svěřila se mladá herečka.

@mult1fandomed1tz Jenna has been killing it with all these roles #jennaortega #jenna #filmtok #movies #jennaortegaedit #stuckinthemiddle #yesday #scream5 #wednesday #fyp #fypシ #viral #foryou #edit #wednesdayaddams ♬ original sound - JJ

Snaha se herečce vyplatila, jelikož za necelé dva týdny od premiéry dosáhla deseti milionů sledujících na Instagramu a ovládla TikTok. Platforma je plná nejen jejích videí ze seriálu, ale nalezneme zde statisíce příspěvků, ve kterých se lidé zaměřují na její osobu a sdílí sestříhaná videa jejích rozhovorů, reklam, bývalých rolí ve filmech a outfitů.

Nová královna hororu se nechala slyšet, že poprvé od začátků své kariéry cítí, že se posouvá dál. „Až teď začínám vidět scénáře, které mě zajímají a projekty, které mě kreativně naplňují,“ řekla. Herečka se také přiznala, že v hororových filmech a seriálech se cítí přirozeně a vždy ji přitahovalo v nich účinkovat.

@_jelichamaata Wednesday Dance Trend #jelasan #wednesday #wednesdayaddams #wednesdaynetflix #fyp #fypシ #addamsfamily #netflix #wednesdaydance #dancetrend #foryoupage ♬ original sound - main account got banned

Stejně jako většina známých lidí však stihla pár svých příznivců pobouřit. Prozradila totiž, že nejznámější scénu ze seriálu natáčela s příznaky covidu. V rozhovoru pro magazín NME popsala, že legendární tanec natáčela s bolestí celého těla a škrábáním v krku. Několik fanoušků ji za to odsoudilo.

„Přijde mi to velmi sobecké a bezohledné. Lidé s covidem zůstávají zavření v karanténách a ona si v klidu natáčí film a ohrožuje všechny účinkující,“ napsala jedna z fanynek. „Svoji nemocí určitě ohrozila desítky až stovky kolegů,“ zaznívá v dalším z komentářů.