Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Nicholas Lang alias hokejista z Egypta. | foto: instagram.com/lanyz

Hraje hokej v podřadných ligách, podporuje hráče v Rusku. Na Langa se na sítích valí kritika

V hokejovém světě se už nějaký čas řeší hráči, kteří se i přes situaci na Ukrajině rozhodli, že ve své kariéře budou pokračovat v ruské KHL. Mnozí je kritizují, že tím podporují propagandu a režim ruského prezidenta Vladimira Putina. Na podporu těch, kteří se rozhodli v Rusku i dál hrát, teď přispěchal Nicholas Lang. Tiktoker, ale z části i hokejista, který hrál v Egyptě a teď kariéru pokračuje na Novém Zélandu. Lidé se mu za jeho názory smějí a kritizují ho.
  15:26

Nicholas Lang je sice hokejista, v Česku je známý ale spíš z TikToku. Tam ho sleduje přes pětapadesát tisíc lidí. Sdílí videa, která mají nejspíš pobavit, hodně se zaměřuje na hokej, který však hraje v zemích, kde by mnozí nečekali, že se na profesionální úrovni hokej hrát dát. Poslední roky strávil v Bulharsku, teď se přesunul na Nový Zéland, zahrál si ale i v poměrně hokejově bizarní zemi, v Egyptě. Hokej hrál i na Islandu, ale i v další hokejově podivné zemi, v Turecku. Mnohými je tak označovaný za hokejistu, který talentu moc nepobral. „On je tak na úrovni kraje, možná druhá liga,“ píšou o něm lidé na Twitteru.

Větší pozornost na sebe tedy u českého publika strhává skrze sociální sítě. Většinou své diváky baví, teď ale rozhořčil i je. Začal se totiž vyjadřovat k situaci v Rusku a na Ukrajině a k českým hokejistům, kteří do ruské KHL chodí i za stávající situace hrát.

„Já nevim no, co má společného politika se sportem, proč by nemohl reprezentovat, protože vykonává svoji profesi v zemi, která má válku s jinou zemí,“ zamýšlí se Lang ve videu, ve kterém komentuje situaci kolem českého hokejisty Dmitrije Jaškina, který minulou sezonu hrál v Petrohradě, tu další začne v Kazani.

@serpentynak

♬ original sound - Nicholas Lang

Dál se zamýšlí nad tím, že z něčeho žít přeci musí a že v Česku, kde podle něj není dostatek kvalitních hokejistů, jsou lidé jako Jaškin vzorem pro mladé hráče.

V komentářích na TikToku se do něj lidi pouští s tím, že v Rusku je hokej jedním z hlavních nástrojů propagandy a že problém je i to, že Jaškin videem se spoluhráči podporoval ruskou armádu.

Ještě větší vlna nevole se proti němu rozjela na Twitteru. „On nejen že je blbej, ale i v tom hokeji je tak špatnej, že musí hrát u velbloudařů v Africe, aby se vůbec chytl. Přitom to má úroveň, jak kraj a myslí si, že je profík co sežral šalamounovo h**no,“ píše jeden z uživatelů Twitteru.

„Langa jsem nikdy neřešil a měl docela dobrý postřehy o hokeji atd... Ale to co tady vyblil za pičo *iny... To je dement největší kategorie,“ dodává další.

Vypadá to ale, že z komentářů si Lang nic nedělá, nijak na ně nereaguje a dál sdílí, jak hraje hokej na Novém Zélandu.

V komentářích se ho někteří lidé ptají, kdy se objeví v Clash of the Stars. Mnozí si totiž myslí, že se snaží proniknout na českou influencerskou scénu o něco víc. To podpořil i jeho hokejový zápas proti týmu Vládi Houšky, tedy příteli Anny Šulcové. Na sítích sice zápas dosah měl, i tak se ale Lang následně vydal hrát hokej na Nový Zéland.