Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Nikol Leitgeb převezme ocenění od Senátu | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

Nikol Leitgeb převezme stříbrnou medaili od Senátu. Vystrčil ocenění blíže nekomentoval

Nikol Leitgeb, dříve Štíbrová, převezme stříbrnou medaili předsedy Senátu. Na Instagramu sdílela e-mail, který oznamoval, že se jí Miloš Vystrčil rozhodl udělit ocenění. Leitgeb zpráva překvapila a přemýšlí, co si vezme na sebe. Někteří sledující to však příliš nechápou.
  14:33

Nikol Leitgeb, známá pod dívčím příjmením Štíbrová, patří k nejsledovanějším českým influencerkám. Bývalá herečka teď tvoří především na Instagram a snaží se sledující příspěvky především pobavit. Nejednou také svůj dosah na sítích využila pro charitativní činnost. Teď, pravděpodobně, za to převezme stříbrnou medaili předsedy Senátu.

Leitgeb ve středu dopoledne sdílela na Instagramu se svými fanoušky pro mnohé překvapivou novinku. „Je nám velkým potěšením vám sdělit, že předseda Senátu Parlamentu České republiky pan Miloš Vystrčil se rozhodl udělit Vám nejvyšší ocenění horní komory českého parlamentu - Stříbrnou medaili předsedy Senátu. Stříbrnou medaili předseda Senátu uděluje osobnostem, kterých si váží pro to, že konají v souladu s hodnotami, na nichž byl ustaven i český Senát,“ stojí v e-mailu, který Leitgeb sdílela.

Příspěvek bývalá herečka okomentovala slovy, že neví, co si na předání ocenění obleče. Zároveň doplnila slova díků, překvapení a emotikon srdce.

Co si vemu na sebe co si vemu na sebe co si vemu na sebeeeeee

#dekuju #tyjo #coze #nedelnisbirky #neninamtojedno ❤️

30. srpna 2023 v 10:56, příspěvek archivován: 30. srpna 2023 v 14:17

Pod příspěvkem se okamžitě začaly objevovat nadšené reakce. „K stříbru jedině zlato! Blahopřeju,“ píše herečka Jana Plodková a další se k ní přidávají. Gratulace také vyjádřila zpěvačka Marta Jandová a mnoho dalších.

Mnoho sledujících však ocenění nechápe. „Tak to už může dostat opravdu každý. Fakt nechápu za co,“ píše jeden z komentujících. Zároveň někteří upozorňují, že se může jednat o podvod.

To, jestli Leitgeb opravdu ocenění převezme a za co, nemohl Vystrčil blíže komentovat. Seznam všech oceněných bude veřejný až 28. září. „Samozřejmě to dáváme všem vědět dřív a je jen na nich, jak s tou informací naloží,“ vysvětluje Vystrčil pro redakci Antiyoutuber.cz.

Leitgeb se proslavila jako herečka například ze seriálu Pojišťovna štěstí nebo jako členka tria 3v1, které tvoří společně s Martinou Pártlovou a Veronikou Arichtevou. Později se však začala věnovat především sociálním sítím, kde ji brzy začaly sledovat statisíce fanoušků.

Za jeden den 4,4 milionu

Sílu sociálních sítí využila Leitgeb několikrát pro pomoc dobročinným sbírkám. Pořádala například takzvané nedělní sbírky, což znamenalo, že každou adventní neděli vybrala sbírku, kterou podpořila a sdílela na Instagramu. Pomohla tak rodinám vybrat miliony korun. Nedělní sbírky nejsou jedinou podobnou činností, kterou na Instagramu dělala. Minulé léto například pomáhala vybrat peníze na bezbariérový dům. Za 24 hodin její sledující na účet rodiny poslali přes 4,4 milionu korun.

Stříbrná medaile předsedy Senátu by měla ocenit ty, kteří ve svém oboru vynikají nebo vykonali zvláštní čin. Většinou se uděluje umělcům, vědcům nebo sportovcům. Mezi laureáty patří například zakladatel neziskové organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, moderátorka Nora Fridrichová, herec Jiří Bartoška nebo slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.