Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Streamer Jiří „Novby“ Bláha | foto: YouTube.com

Streamer se bojí chodit na veřejnost, snaží se schovávat. Dostává kritiku za neudržení stolice

Jiří „Novby“ Kovář se poprvé rozpovídal o svém incidentu na streamu, kdy neudržel stolici a následně se přede všemi svlékl do naha. Sám si prý vůbec neuvědomil to, že ho kamera zabírá a velice toho lituje. Bojí se však konfrontace a proto se na veřejnosti skrývá, dokonce odjel z Ústí nad Labem.
  14:00

Streamer Novby se vyjádřil ke své kauze, kdy při několikadenním živém vysílání neudržel stolici a svlékl se přede všemi do naha ve snaze se očistit. Zpráva o jeho nechvalném incidentu se rozšířila po celém internetu a mnozí na ni reagovali velkým výsměchem.

Novby, vlastním jménem Jiří Kovář, ovšem z celé situace legraci vůbec neměl. Přiznal totiž, že se nyní bojí chodit na veřejnost a také se potýká s nepříjemnými komentáři. Platforma Twitch, na které se při živém vysílání celý incident stal, mu kvůli tomu na týden zakázala živě vysílat a také se objevovat u ostatních streamerů v jejich živých vysíláních. Novby totiž dostal takzvaný „ban“. Na základě toho se tedy rozhodl odjet na nějakou dobu pryč z Ústí nad Labem, kde bydlí.

Ta třešnička na dortu teprve příjde
@pavelbali jsi nějak ticho, co?

11. dubna 2023 v 13:25, příspěvek archivován: 12. dubna 2023 v 13:46

Novby si ale myslí, že za celý incident si týdenní zákaz nezasloužil. Svého chování však velmi lituje a svým fanouškům se za něj také omluvil. „Chtěl bych se omluvit všem, že jsem udělal to, co jsem udělal na streamu, tedy na sociálních sítích a veřejně, protože to je strašný,“ omlouval se svým fanouškům na streamu. On sám si prý při incidentu vůbec neuvědomil, že ho celou dobu snímá kamera. Myslel si totiž, že kamera zabírá úplně jinou část místnosti. Nějakou chvíli ani nevěděl, že dostal ban. O celé situaci ho ale informovali dva jeho kamarádi a ti ho poté taky přijeli navštívit a zároveň mu přivezli čisté oblečení, protože on to své vyhodil. Od té doby se však necítí dobře.

Zaznamenal také velký počet reakcí od českých youtuberů, kteří nechápali jeho chování. On si však všechny nepouštěl, protože se za své chování styděl. Velmi ho prý ovšem zklamala reakce od streamera Opata, se kterým byl dříve kamarád. Opat totiž podle něj na jeho kauzu reagoval tak, jak si to podle Novbyho vůbec nezasloužil. Také ho zklamalo to, že se ho Opat nezastal, ale když tehdy dostal permanentní Ban on, tak se za něj Novby přimlouval u adminů platformy Twitch. Jinak si ovšem oba stále nemají co říct. Novby se však, převážně díky reakcím youtuberů, kteří nešťastný incident šířili dál, stal terčem obrovského posměchu. Na urážky na internetu je sice zvyklý, ovšem víc než kdy dřív se bál konfrontace od lidí venku naživo. Výsměch se totiž týkal velmi choulostivé věci, která se nikomu ještě nikdy v Čechách nepovedla.

Realita je trošku jiná

11. dubna 2023 v 11:02, příspěvek archivován: 12. dubna 2023 v 13:47

Rozhodl se proto koupit si čepici a skrývat svou tvář, aby možné konfrontaci zabránil. Při své cestě do Hodonína čekal v Olomouci na nádraží, snažil se skrývat před ostatními, ale dva kluci ho poznali a přišli za ním se slovy „Čau Nutelláku“. Novbymu také přišla žádost o uhrazení škod, které v hotelu způsobil tím, že svou stolici nedokázal udržet. Vedení po něm chtělo zaplatit tisíc korun za všemožné čistící prostředky a Novby peníze okamžitě poslal. On sám si však není přesně jistý tím, co jeho průjem způsobilo. Přiklání se však nejvíce k tomu, že to bylo v důsledku mixování různého alkoholu a také jídla, které streamer v ten večer měl.

I když to pro něj není jednoduchá situace, on sám se snaží brát to všechno s humorem. Lidé mu sice psali nenávistné zprávy, našli se ovšem i tací, kteří mu psali že z toho všeho mají srandu. „Nejhorší je, že já se tomu tak připitoměle směju, protože jsem byl vždycky takovej, že když si někdo z něčeho dělá srandu, tak já se tomu prostě taky směju,“ vysvětlil Novby. Je ale velmi rád, že našel velkou oporu ve svých nejbližších kamarádech, kteří se ho nejen zastali, ale také mu nabídli, že spolu můžou na týden odjet pryč. Toho Novby s vděkem využil a opustil Ústí nad Labem. Mezitím se na Twitteru objevil falešný účet s jeho jménem, o kterém ovšem Novby ví a všechny vyzývá k tomu, aby účet nahlásili.

Veterán z Vietnamu střelil Jirkose do čuráka

10. srpna 2021 v 10:00, příspěvek archivován: 12. dubna 2023 v 13:48

Novby o svém problému také mluvil se svými rodiči, podle kterých je naprosto hloupý. Kdyby se to prý stalo mimo kameru tak se nic neděje, ovšem streamer měl takovou smůlu, že ho viděli úplně všichni. Reakční kanály na YouTube několikrát poukázaly na to, že Novby má problém s pitím. On sám však takové tvrzení naprosto odmítá. Po uplynutí týdenního zákazu se opět vrátil ke streamování a lidi ho, navzdory poslednímu incidentu, vítají s velkým nadšením a také mu posílají peníze. Někteří jsou sice rádi za jeho návrat, jiní ho však absolutně nechápou. „Ty se po*ereš na streamu a máš odvahu se vrátit? Respekt! Já bych se hanbou propadl a už bych se neukázal,“ napsal Novbymu pod video jeden z uživatelů na YouTube. Novby však svého incidentu očividně opravdu lituje. Bylo vidět, že se snaží brát všechno s nadhledem, ovšem ze svého pobytu v Hradci Králové, kde momentálně tráví čas na chalupě spolu s přáteli, se ještě nevrátil zpátky domů.