Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Ondřej Novotný, šéf Oktagonu | foto: Instagram

Oktagon řeší vážná zranění. Peňáz má zlomenou ruku a Čepo bude zápasit už 11. února

Galavečer Oktagon 39 se bude konat v Mnichově. Ovšem na poslední chvíli se zranil jeden ze zápasníků a také Matěj Peňáz, který měl zápasit v dubnu. Oktagon tak domluvil zápas Čepo vs Lombard v boxu, který zaručuje kvalitní show.
  20:00

Už v sobotu je tu další Oktagon, tentokrát však bude za hranicemi, konkrétně v Mnichově. Jde v pořadí už o 39. galavečer, který neustále rostoucí organizace pořádá. Zápasnická karta nabízí řadu elitních bojovníků nejen z Německa, ale také z celé Evropy. Ovšem na poslední chvíli nastaly komplikace, které se vedení Oktagonu nakonec podařilo zachránit tím nejlepším možným způsobem.

Všemu předcházela jedna nešťastná událost. V dubnu se měl konat velice očekávaný zápas mezi Matějem Peňázem a Vlastem Čepem. Peňáz si ovšem na tréninku ošklivě zlomil ruku a nemůže tak v dubnu do zápasu nastoupit. Na svůj instagramový profil přidal fotku zlomeniny přímo z tělocvičny a následně i fotku z rentgenu. Pod příspěvkem se objevila přání brzkého uzdravení dokonce i od Patrika Kincla, který taktéž zápasí v Oktagonu. „Určitě to pro něj není nic příjemného takové zranění, taková zlomenina. Rozhodně to není nic vymyšleného, nebo že by se mě třeba bál a tak dále. Hodně mě to mrzí a přeji mu brzké uzdravení,“ reagoval na Peňázovo zranění Čepo na svém Instagramu.

Není to ovšem jediné zranění, které musí organizace Oktagon řešit. Dva dny před galavečerem v Německu se totiž objevila zpráva o dalším zranění. To postihlo britského zápasníka Jamese Lewise, který se také zranil na tréninku. Jeho soupeřem měl být německý zápasník Niklas Stolze. Lewis na svůj Instagram přidal příspěvek, kde oznamuje, že se zápas nebude konat.

„Jsem velmi zklamaný, že v sobotu nebudu bojovat kvůli zranění, které jsem si přivodil na posledním sparringu na kempu. Mohu upřímně říci, že to byl nejtěžší kemp mé kariéry a byl jsem ve formě svého života. Je to nejhorší noční můra každého bojovníka, aby se to stalo v této fázi, jenomže abyste se připravili na boj, musíte boj trénovat a tyto věci se mohou stát,“ napsal pod svůj příspěvek Lewis.

Protože většina zápasníků směřuje svojí předzápasovou přípravu vždy proti jednomu konkrétnímu zápasníkovi, ne vždy se stane, že při nenastoupení jednoho z bojovníků, ten druhý přijme nového soupeře. Tak tomu nebylo ani v tomto případě a Stolze se rozhodl také nenastoupit. Organizace tedy stála před velmi obtížnou situací, protože musela na poslední chvíli sehnat nový zápas.

To se jim nakonec podařilo. Promotér Oktagonu Ondřej Novotný totiž oznámil, že zrušený zápas nahradí dvojice Vlasto Čepo a Hector Lombard. Utkají se ve váze do 93 kilogramů. Čepo tak bude moci uplatnit svou přípravu na Peňáze, do které investoval svůj čas a peníze. Zápas se ale uskuteční nikoliv podle pravidel MMA, nýbrž podle pravidel boxu.

Hector Lombard je pětačtyřicetiletý zápasník původem z Kuby, který se stal jako první šampionem ve střední váze v organizaci Bellator. Rovněž také zápasil v největší organizaci MMA a sice v UFC. Také se zúčastnil olympijských her, kde zápasil v judu. Ze svých posledních čtyř zápasů vyhrál tři a zaručuje tak velmi zajímavý duel. Promotér Ondřej Novotný předpovídá, že celý zápas skončí knockoutem.