Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Moderátor a zároveň majitel Oktagonu Ondřej Novotný | foto: Oktagon MMA

Oktagon vyhlásil soutěž o milion eur. Stále není jisté, zda někteří zápasníci nevypadnou

Tipsport Gamechanger organizace Oktagon se má konat už v březnu. Zápasit se bude o milion eur. Pořád však není jisté, zda zveřejněná jména zápasníků platí. UFC totiž může odvolat svého zápasníka.
  10:17

Další Oktagon bude už brzy tu. 4. března se v Ostravě uskuteční zcela nová show organizace s názvem Tipsport Gamechanger. Zápasit se bude o celkovou výhru 1 milion eur. Nedávno byla zveřejněna jména patnácti zápasníku, kteří se mezi sebou utkají. Jenomže není jisté, zda se do března ještě oznámená jména nevystřídají.

Už v prosinci byla některá jména zveřejněna, ovšem následně se zápasníci rozhodli nenastoupit. Například brazilský zápasník Kaik Brito, který v prosinci loňského roku porazil Davida Kozmu a stal se tak novým šampionem weltrové váhy, se rozhodl nenastoupit. Jeho pozici v tabulce zápasníku Gamechangeru tak nahradil právě Kozma. Kozmovo jméno zveřejnil Oktagon jedenáct dní po jeho prohře, dalo se s tím tedy ještě relativně pracovat. Kozma si tak navíc může zlepšit chuť po svém prohraném zápase, který byl jeden z nejtvrdších, jaké kdy zažil. Organizace Oktagon to navíc s humorem prezentovala svým fanouškům jako nejlepší možný vánoční dárek.

Těžší to však organizace měla s náhradou za Patrika Kincla. Ten se totiž teprve nedávno rozhodl, že místo své účasti v březnové výzvě, upřednostní několikrát odložený zápas s Karlem Vémolou. Tato změna byla oznámena teprve týden zpátky. Pro Kincla je totiž důležitější vyřídit si svůj dlouho trvající spor s Vémolou, než utkat se o tak velké množství peněz. Mezi diváky Oktagonu se však šíří spekulace, kolik peněz Kincl za zvolený zápas ve skutečnosti dostane. „Jo. Dvakrát víc než vítěz Gamechangeru, ale pst,“ odpovídá na podobnou domněnku jednoho z fanoušků na Instagramu Kincl. Podle Vémoly je pro Kincla právě on tím Gamechangerem.

Další otazník visí nad britským zápasníkem Johnem Hathwayem. Ten má totiž podepsanou několikaletou smlouvu s největší organizací bojových sportů UFC. Ta může kdykoliv oznámit, že Hathway bude zápasit pod jejich organizací a Britovi by nezbylo nic jiného, než souhlasit. Jeho zápasy v Česku navíc muselo vedení UFC vždy odsouhlasit. Může se tedy stát, že právě během probíhajícího Gamechangeru bude Hathway odebrán ze zápasnické karty.

„U Hathawaye je to samozřejmě nějakým způsobem risk. Je to jediný člověk, který s tím nemůže nic dělat, výstupní klauzule platí. Kdyby vyhrál první a druhé kolo a pak ho povolali, tak je to od nich pěkná prasárna,“ sdělil promotér Oktagonu Ondřej Novotný. Zda tomu tak opravdu bude zatím nelze předpovídat, ovšem organizace UFC je známa především svými nekompromisními rozhodnutími vůči svým zápasníkům.

Podle zveřejněných jmen je ovšem jasné, že celá soutěž bude jedna veliká bitva. Na kartě se totiž, kromě již zmíněných zápasníků, objeví jména jako Máté Kertész, Samuel Krištofič, Leandro Silva nebo taky Christian Jungwirth. Každý ze zápasníků navíc pochází z jiné země. Jediným neevropským zápasníkem bude Brazilec Leandro Silva.