Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

MMA zápasník Matěj Peňáz | foto: Instagram

Kdo je Matěj Peňáz? Mladík z Vysočiny míří přes Oktagon dost možná až do UFC

V dubnu se v Bratislavě uskuteční dlouho očekávaná bitva mezi Matějem Peňázem a Vlastem Čepem. Zápas se odkládá už dva roky a nyní se blíží do finále. Po ostré výměně názorů mezi oběma zápasníky je jasné, že zápas bude velmi tvrdý a nepředvídatelný. Peňáz měl navíc možnost utkat se o smlouvu v UFC.
  13:14

Organizace Oktagonu udělala hvězdu z nejednoho MMA zápasníka. Oktagon totiž v posledních letech táhne a z bojovníků se postupem času stávají celebrity. Další z nich by mohl být Matěj Peňáz.

Matěj „Money“ Peňáz je elitní kickboxerský zápasník původem z Vysočiny. Před dvěma lety se rozhodl přejít do organizace Oktagon, která je největší organizací bojových umění v Česku. Během svého působení na půdě Oktagonu má na kontě deset výher, z nichž většinu vyhrál knockoutem v prvním kole. Poslední vítězství si Peňáz připsal na galavečeru v pátek 30. prosince 2022, kdy porazil svého soupeře Joela dos Santose. V pozápasovém rozhovoru potvrdil velmi očekávaný duel mezi ním a Vlastem Čepem.

MONEY alebo EL CHAPO? Čakanie je u konca! BRATISLAVA rozhodne.

DARUJ ZÁŽITOK na 29/04/2023 Vstupenky nájdeš na OKTAGONMMA.CZ

31. prosince 2022 v 18:51, příspěvek archivován: 9. ledna 2023 v 12:30

Matěj Peňáz, šestadvacetiletý zápasník, za svojí profesionální kariéru získal mnoho evropských i světových titulů. Pod vedením svého trenéra a otce Josefa Peňáze se probojoval velmi vysoko ve světovém žebříčku. V roce 2020 se však rozhodl změnit styl zápasení a podepsal profesionální smlouvu s organizací Oktagon, která nabízí divákům především zápasy v MMA. Svojí premiéru měl Peňáz v květnu roku 2020, kdy se na prvním turnaji Oktagon Underground #1 utkal se soupeřem Matějem Hrkalem, kterého ukončil v prvním kole na TKO.

Od té doby si Peňáz postupně získal své fanoušky v Oktagonu, především díky schopnosti ukončovat soupeře v prvním kole. Vzhledem k jeho výšce a velkému rozpětí rukou většinu soupeřů ukončuje v postoji přesně mířenými údery na bradu. V několika zápasech však dokázal, že ani zápasení na zemi pro něj není problém. Na konci léta roku 2022 dostal Peňáz možnost zápasit o smlouvu v největší bojové organizaci na světě UFC, zápas ale prohrál během první minuty.

INCREDIBLE

EXCLUSIVELY LIVE ON www.OKTAGON.TV

30. prosince 2022 v 20:49, příspěvek archivován: 9. ledna 2023 v 12:35

Během Peňázova působení v Oktagonu se naskytla možnost potencionálního střetu s obávaným zápasníkem Vlastem Čepem. Během dvou let se zápas kvůli problémům z obou stran neustále odkládal. Po posledním galavečeru Oktagonu má ale zápas mezi těmito dvěma zápasníky konečně finální datum.

Po zápase si vzal promotér Oktagonu Ondřej Novotný k mikrofonu Peňáze, aby veřejně potvrdil zmiňovaný souboj. „ Jak jsem řekl, další zápas bude s Vlastem a já s tím počítám. Jsem připravený. Dám si teď lehkou pauzu a vrátím se do přípravy. Už není co říkat, uvidíme, kdo z nás dvou bude lepší,“ odpověděl Peňáz na otázku, zda v dubnu může organizace se zápasem počítat. Peňáz a Čepo by se měli potkat v dubnu na galavečeru Oktagon 42 v Bratislavě. Vlasto Čepo by měl mít jakožto rodný Slovák výhodu v počtu fanoušků v aréně. Zápas je velmi očekávaný především kvůli tendenci obou zápasníků ukončovat zápasy tvrdými knockouty. Vlasto Čepo se na zápas velmi těší. Peňáz je prý po dlouhé době zápasník, se kterým má problém. „Dobiju ho jako hada a potom ukončím kariéru. Už jsem starý a nebaví mě to,“ nechal se Čepo slyšet v rozhovoru pro Oktagon. Je tedy jasné, že zápas nám přinese velmi nepředvídatelný průběh.

That was absolutely WILD! @teampenaz

EXCLUSIVELY LIVE ON www.OKTAGON.TV

30. prosince 2022 v 20:47, příspěvek archivován: 9. ledna 2023 v 12:36