Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Olympijský plavec Diego Balleza si založil OnlyFans. | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Olympijský plavec si založil OnlyFans. Potřebuje si našetřit na závody

Způsobů jak si přivydělat je hodně a kariéra na OnlyFans je rozhodně jeden z nich. Poté, co národní mexická komise pro tělesnou kulturu a sport oznámila škrty ve finančních prostředcích se tamní plavecká hvězda Diego Balleza rozhodla jednat a začal podnikat na OnlyFans. Ačkoliv si uvědomuje kontroverzi, kterou jeho pikantní přivýdělek vyvolává, nelituje ničeho. Sám sobě se líbí a na své tělo je hrdý.
  18:00

Na OnlyFans v poslední době podniká kdekdo. Při dobré propagaci a neodfláknutém obsahu se dají na platformě vydělat slušné peníze, za ne až tak náročnou práci. Tvůrci a tvůrkyně z různých odvětví se tak na platformu často stahují, aby podpořili své další podnikání, či jiné aktivity. Mezi těmito modely je právě úspěšný plavec z Mexika Diego Balleza.

Jeho kariéra sčítá nemálo sportovních úspěchů, včetně čtvrtého místa na olympijských hrách v Tokiu. Momentálně se připravuje na nadcházející olympijské hry v roce 2024, ale má to háček. Kvůli škrtům v rozpočtu nemá dostatek financí na kvalitní přípravu. Rozhodl se tak pro netradiční způsob výdělku, a to právě na OnlyFans.

Národní komise pro tělesnou kulturu a sport tedy zavedla škrty ve finančních prostředcích a Balleza není jediný, na koho to dopadlo. Problémům s financováním tréninku musí čelit i potápěč Kevin Berlin. Ačkoliv by se zřejmě nemálo žen rádo podívalo na jeho vypracované tělo, na OnlyFans podnikat nezačal. Pouze dvaadvacetiletý sportovec začal společně s rodinou prodávat jejich vlastní značku kávy. Nejvíce se do prodeje zapojuje jeho matka, kterou sám Berlin popsal jako velmi podporující.

Balleza si tedy vybral více pikantnější vedlejší kariéru a nestydí se za ni. Často si svůj účet na platformě propaguje skrz všechny své další sociální sítě jako Instagram, či Twitter kde má dohromady přes sto tisíc sledujících. Ačkoliv se dá považovat za nováčka na platformě, je na ní dosti aktivní a zdá se, že i docela úspěšný s téměř deseti tisíci lajky na všech příspěvcích. Jaké má z OnlyFans příjmy nesdělil, ale je jasné, že malé nebudou. Za klasický měsíční odběr si účtuje patnáct dolarů. „Vyvolalo to trochu kontroverze, ale jak se říká, neexistuje nic jako dobrá a špatná reklama,“ svěřil se Balleza.

@diegoballezaisaia Ustedes estan felices? #happy #diving ♬ sonido original - Diego Balleza Isaias

Jakožto profesionální sportovec je zřejmě všem jasné, že má Balleza slušně vypracovanou postavu. To si uvědomuje i on sám a rád se jí chlubí. „Za svou postavu se nestydím,“ říká. Ačkoliv se u profesionálních sportovců nejedná zrovna o běžnou kariéru, Balleza se svěřil, že ho většina v tom co dělá podporuje. „Mám kolem sebe spoustu podporujících lidí, kteří se o mě starají,“ dodává. Počet nových odběratelů mu na platformě hlavně díky šíření jeho příběhu skrz média přibývá raketovým tempem. Své zisky z OnlyFans nemůže označit nijak jinak, než jako pozitivní, říká.

Situace se škrty v rozpočtu není v Mexiku momentálně dobrá. Jak už bylo zmíněno, Balleza není jediný sportovec, který musel podniknout vedlejší kroky k přivýdělku. Potápěčky Alejandra Orozco a Gabriela Agundez se svěřily, že měly dokonce v plánu vydražit své olympijské medaile, pro získání financí na trénink. Další spíše humorný byznys plán, měli další tamní plavci, kteří rozjeli kampaň ve které prodávají své ručníky a plavky. Veřejnost označuje tuto celou situaci za absurdní a smutnou. Mnozí tvrdí, že je tristní, že tamní vláda nepodporuje své sportovce, kteří přeci reprezentují celou zemi.

I samotní sportovci se ke škrtům vyjadřují a logicky ne zrovna pozitivně. Ačkoliv Ballezu jeho kariéra na OnlyFans zřejmě baví, se škrty nesouhlasí a mrzí ho to. „Doufám, že se tato situace vyřeší co nejdříve. Nás se dotýká nejvíce, protože jsme nuceni hledat další způsoby, jak uživit sebe a své rodiny,“ říká Balleza. K situaci se vyjádřila i předsedkyně mexické národní komise pro tělesnou kulturu a sport Ana Guevera. „Pro mě za mně ať si prodávají kalhotky, nebo plavky. Oni a jejich trenéři jsou ale dlužníci. Dali jsme jim čtyřicet milionů pesos a oni neodůvodnili, kam ty peníze šly,“ říká Guevera.

@diegoballezaisaia Entre mas fuerte es la caida mas impresionante es el regreso. #diving #gym ♬ sonido original - Masculine Vitality

Balleza se na svých sítích snaží jak zpropagovat jeho pikantní OnlyFans kariéru, tak ukázat, že vydělané peníze jdou skutečně do přípravy na Olympiádu. Zveřejňuje různé statistiky z jeho závodů a přípravy. Uživatelé však zřejmě nejvíce oceňují jeho sexy fotky v plavkách jak ze studia, či bazénu. „Tento snímek vypadá jako ze začátku dobrého filmu pro dospělé,“ píše jeden uživatel pod instagramový příspěvek. „Do té sauny bych s tebou moc ráda šla. Více ale preferuji páru,“ píše další.