Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Kontroverzní youtuber Ondřej Vlček | foto: IG: @ondravlcek1Antiyoutuber.cz

Ondra Vlček sliboval seriózní tvorbu. Ve videích se však hrabe v odpadcích

Kontroverzní influencer Ondřej Vlček se po více než třech měsících vrátil zpátky na YouTube. Fanouškům sliboval seriózní tvorbu, ale místo toho zavírá svoji přítelkyni do popelnice, prodává vlastní matku na internetu a vyvolává duchy. Kolegové z branže si z něj dělají utahují v reakčních videích.
  10:12

Ondřej Vlček je influencer ověnčený mnoha kauzami. Točil videa s klauny a randil s dívkou pod zákonem. Nyní se po čtvrt roce vrací k tvorbě na YouTube. Sliboval serióznější obsah, ten mu však nevyšel. Ve videích si stále hraje na klauny a zavírá lidi do popelnic. Sledující i influenceři se mu smějí.

U většiny youtuberů přichází s comebackem ke tvorbě i nový nebo alespoň pozměněný content. U Ondřeje Vlčka to tak ale není. Rozhodl se, že se bude soustředit na odpadky, stejně jako v předchozích letech. Nové video bizarního youtubera nese název „Našli jsme iPhone 13 PRO v popelnici,“ a spolu se svým kamarádem se v něm hrabe v komunálním odpadu. V půlce videa Vlček pro sledující vymýšlí challenge. Nutí svého kamaráda Matěje Heráka skočit přímo mezi odpadky a zavírá ho do kontejneru. Ke konci videa pak Vlček s Herákem zázračně nalézají v kontejneru telefon.

Youtuber se od popelnic neodtrhl ani u dalšího z videí. Pyšní se názvem „Našel jsem svoji přítelkyni v popelnici,“ a opět ho natáčí společně s Matějem Herákem. Oba kamarádi se ve videu, stejně tak jako v předchozím, hrabou v kontejnerech a hledají různé věci. Tentokrát Vlček s Herákem mezi odpadky nachází své druhé polovičky, což je zřejmé jen ze samotného názvu videa. Lidé novou tvorbu youtubera nechápou a vysmívají se jí. „To je dno českého YouTube. Opravdu jsi zavřel svoji přítelkyni do popelnice pro více zhlédnutí?“ zní jeden z komentářů.

O serióznosti Vlček své fanoušky nepřesvědčuje ani ostatními videi, která sdílel v minulých dvou týdnech. Kromě popelnic svoji tvorbu věnuje klaunům, vyvolávání duchů, falešným zprávám s mrtvým sériovým vrahem Jeffrey Dahmerem. V jednom z videí i prodává svou vlastní matku na Bazoši. „Mezi tvé hlavní sledující patří nezletilé osoby a ty si tady děláš srandu z člověka, co zabil tolik lidí. Zamysli se, sakra,“ píší mu pod videa rozzuření sledující.

Kontroverzní youtuber novými videi naštval i kolegy z branže. Jeho tvorbu řeší Rady, Vidrail nebo Taky Bige. „Myslíš si, že tohle už konečně skončí? Nechápu, proč prostě Ondra Vlček cokoliv dělá,“ říká Rady v reakčním videu. „Ondřeji, tvůj content je nudný, nic se tam neděje a je to mrtvý. Nemáš vůbec žádný nápady, děláš furt to samý a nechápu, proč se vracíš,“ vzkazuje Vlčkovi.

Nová videa o popelnicích nenechala spát ani Adama Lyska alias Vidraila. Tvorbu Vlčka přirovnává ke zkáze lidstva a ironicky komentuje, že je to vrchol evoluce. „Ondro, YouTube je velký rybníček a každý chce získat co nejvíce sledujících. Když už sakra točíš videa o popelnicích, tak se inspiruj třeba u MrBeasta a nenech lidi umřít nudou už na začátku,“ radí Vidrail youtuberovi.

Pro Vlčka to rozhodně není poprvé, kdy naštval veřejnost a influencerskou scénu. V minulosti se o něm nejčastěji mluvilo v souvislosti s jeho tehdy čtrnáctiletou přítelkyní, s kterou randil ve svých dvaadvaceti letech. Mnoho kritiky schytával také za streamy na TikToku. Fanouškům v nich sliboval propagaci profilu za to, že mu zašlou placené dárky. Jednou se dokonce prosil o like u nejsledovanější tiktokera na světě, Khabyho Lamea.