Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

ilustrační snímek | foto: instagram.com

Nezletilá tiktokerka prodává nahé fotky. Popularita OnlyFans roste i mezi nezletilými

Mezi uživateli sociálních sítí platforma OnlyFans dostává velkou pozornost. Mnoho z nich s vidinou jednoduchého výdělku začínají sami sdílet obsah pro dospělé, kterým je platforma známá. Někteří ještě nejsou plnoletí a tak si hledají svou cestu. Šestnáctiletá tiktokerka prodává nahé fotky na Snapchatu.
  19:00

V poslední době začala růst popularita platforem, které umožňují tvůrcům monetizaci vlastního obsahu. Za platební bránu se dá umístit cokoli, oblíbené jsou podcasty, videa nebo jiná exkluzivní tvorba dostupná pouze pro předplatitele. Už delší dobu se však objevují tvůrci, kteří sdílí obsah pro dospělé a v některých případech sami ještě nejsou plnoletí.

S choulostivým obsahem pro dospělé je nejčastěji spojována platforma OnlyFans. Tam je při registraci potřebný průkaz totožnosti dokazující plnoletost. Někteří nezletilí se tak snažili s vidinou jednoduchého a rychlého výdělku najít jinou cestu, u které nebudou muset prokazovat svůj věk.

To je případ i jedné české šestnáctileté tiktokerky, na kterou upozornil reakční youtubový kanál Sibiřan. Na sociálních sítích se začaly objevovat informace, že by údajně měla za sto korun přes PayPal prodávat přístup na exkluzivní profil na Snapchatu. Tam prý zveřejňuje právě obsah pro dospělé a s předplatiteli konverzuje.

Sledující upozorňují především na nízký věk influencerky a možnost šíření dětské pornografie. Zároveň nechápou morální stránku věci a to, že je někdo ochotný podporovat nezletilou v šíření podobného obsahu. „Nevím, jestli si to uvědomuje, ale tohle jí fakt jednou může zničit život,“ píše jeden z komentujících. „Vidí prostě jednoduše vydělané peníze a nic jiného ji nezajímá. Vždyť z toho vůbec nemůže mít rozum,“ myslí si další.

S platformou OnlyFans je spojována také influencerka Anna Hammanová, známá jako Kafuu. Ač je plnoletá, propagace jejího profilu je zaměřena především na sexualizaci dětského chování. Nedávno také vyšla její skladba Hafo ve spolupráci s Frank Wildem, která je aktuálně jednou z nejprobíranějších na sociálních sítích. Právě kvůli sexualizaci dětí.

@eliteidolscz 💁‍♂️: Kube #kube #eliteidols ♬ original sound - eliteidols

Hammanová se mnohokrát objevuje na profilu účtu @eliteidols, který by ji měl na OnlyFans zastupovat. Před několika dny se na něm objevil i nový influencer Kube, který už brzy oslaví své osmnácté narozeniny a bude si moct na platformě založit účet také. V několika videích odpočítává dny do narozeninového dne a popisuje, jak moc se těší, že i on bude tváří @eliteidols.

Sledující se většinou shodují, že by nezletilí podobný obsah propagovat neměli. Nerozumí tomu, že se někdo těší na to, až bude moct v podstatě prodávat své tělo. Zároveň si však uvědomují, že pokud si profil opravdu založit chtějí, nikdo jim názor nezmění.