Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

OnlyFans modelky vytvořené umělou inteligencí. | foto: twitter.com

OnlyFans modelky možná přijdou o výdělek. Konkuruje jim umělá inteligence

Tvůrcům na OnlyFans začala růst konkurence. Umělá inteligence totiž dokáže vytvořit podobné příspěvky, ze kterých mají tvůrci peníze. Vytvořené fotky jsou skoro k nerozeznání od těch s reálnými modelkami.
  9:20

Platforma OnlyFans se v poslední době stala velmi populární. Její uživatelé na ní totiž mohou sledovat sexuální obsah vybraných tvůrců ovšem až po zaplacení určité částky. Tvůrci OnlyFans si tak mohou vydělat velké množství peněz a někteří se dokonce živí pouze tím. Nyní se však zdá, že by mohl jejich byznys zažít těžké chvíle. Na platformě se totiž začaly objevovat příspěvky stejného sexuálního typu, které jsou však vytvořeny umělou inteligencí.

Popularita OnlyFans je tak obrovská, že se najdou i tvůrci, kteří měsíčně vydělávají miliony dolarů. Například Blac Chyna si vydělá měsíčně klidně i 20 milionů dolarů. To je v přepočtu neuvěřitelných 443 milionů korun. Ne všichni mají samozřejmě možnost dosáhnout díky jejich tvorbě takového množství peněz. Někteří si vydělají třeba jen 1500 dolarů, a přesto jinou práci nemají. A právě ti teď mají strach z toho, jak by jejich práci a celou platformu mohly ovlivnit účty s fotografiemi a videi od umělé inteligence.

Majitel twitterového účtu s názvem „Heartereum“ přidal příspěvek, ve kterém se objevily dvě fotky. Na jedné z nich byly vyfoceny v zrcadle čtyři modelky ve spodním prádle. Na druhé byly podobné ženy, také ve spodním prádle, ale vyrobeny umělou inteligencí. Tento příspěvek se stal virálním a velmi probíraným tématem. Když se totiž na fotky podíváte, jen těžko poznáte, která z obou fotek je pravá a která pouze uměle vyrobená. Falešné ženy vytvořil umělec, který si říká The Realist. „Zřejmě se tento obrázek a další podobné šíří i na ostatních sociálních sítích, protože ženy neustále diskutují o tom, zda jsou tyto postavy vytvořené umělou inteligencí,“ napsal ve svém příspěvku uživatel Heartereum.

Vytvořit postavu, která dokáže působit reálným dojmem, tedy není problém. Ovšem otázkou je, zda se předplatitelé služeb na OnlyFans spokojí s umělými náhražkami obsahu. Znamenalo by to totiž, že by si platili za zhlédnutí sexuálního obsahu, vytvořeného umělou inteligencí, který vlastně není reálný. Podle některých komentářů na internetu je zcela nereálné, aby uměle vytvořené postavy dokázaly uspokojit předplatitele OnlyFans. Jiní zase tvrdí, že vzhledem k fotce, kterou vydal uživatel Heartereum a u které měla většina lidí problém poznat originál, je možné, že se brzy na OnlyFans začnou objevovat tvůrci, kteří budou sdílet tento obsah.

Znamenalo by to totiž, že tvůrci stačí vytvořit si vlastní postavu a následně jí začít používat jako fyzickou osobu, kterou by prezentovali na OnlyFans jako reálnou. Nemuseli by tedy používat svoje fotky, ale vydělávali by si skrze falešné příspěvky. Při dobře odvedené práci by někteří předplatitelé vůbec nemuseli poznat, že se nejedná o skutečného člověka, zatímco tvůrce by si díky tomu mohl přijít ke slušným penězům.