Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Tvůrkyně OnlyFans Xholakys | foto: IG: @xholakys0Antiyoutuber.cz

Agentury se starají o účty OnlyFans tvůrkyň. Vydávají se za modelky a píšou si s fanoušky

Na OnlyFans v poslední době už podniká kde kdo. Vydělat si na platformě peníze začíná být čím dál víc těžké. Existují tak agentury, které se starají o účty tvůrkyň a slibují slušné zisky. Údajně se takto starají až klidně o devadesát procent z nich u nás a ve většině i ve světě.
  20:00

Placený erotický obsah je v dnešní době velký byznys. Veřejnost to vnímá a využívá. Mnoho dívek se snaží uspět na převážně eroticky založené platformě OnlyFans. Ta funguje vcelku jednoduše. Tvůrkyně na ní sdílí jistý exkluzivní obsah, který je dostupný pouze těm, kteří si za něj zaplatí. Platba funguje v podobě měsíčního odběru. Pro některé je však spravování účtu náročné, a tak vyhledávají pomoc. Tu jim nabízí takzvané OnlyFans agentury, které řeší téměř vše. Tvůrkyně tak musí pouze tvořit obsah. Celé je to ale zvláštní.

Úspěšné tvůrkyně v Česku jsou schopné si vydělat miliony korun měsíčně. Většina totiž neposkytuje pouze základní měsíční odběr v průměru za například pět dolarů. Mají jich hned několik od těch základních až po exkluzivní. Některé ještě k tomu přidávají extra obsah, za který si musí zaplatit i odběratel už většinou větší sumu. Pokud si dá tvůrkyně na svém profilu záležet, je aktivní a zajímavá, tak si může přijít na slušné peníze.

Některé však nemají zřejmě čas na to svůj profil spravovat, a tak ho svěří do rukou z jedné z OnlyFans agentur. Jedna z nich je například česká agentura OnlyPose. Ta slibuje, že se postará o vše až na tvorbu obsahu. Když tvrdí vše, tak tím myslí i například komunikaci s odběrateli. Správce se tak bude vydávat za tvůrkyni a psát si s fanoušky. „Z devadesáti procent ty holky samy neodepisují. Mají na to ty lidi. Celkově je to pod tou agenturou, takže to pak není tak osobní,“ vysvětluje pro antiyoutuber.cz česká OnlyFans tvůrkyně Valerie Holáková alias Xholakys, jak to funguje.

Sama již zmíněná agentura se touto informací pyšní na svých stránkách. „Staráme se o příspěvky, zprávy a fanoušky, aby se tvůrce mohl soustředit jen na content,“ píše OnlyPose. „Z fanoušků získáme víc peněz tím, že si s každým jednotlivě vybudujeme blízký osobní vztah,“ doplňuje v další sekci. Přiznávají se tak, že jde čistě jen o byznys a peníze. Komunikace s fanoušky je velice důležitá věc pro tvůrkyni. Pokud jí za ní ale provádí nějaký prostředník, postrádá tak smysl. Pro některé je osobní kontakt s tvůrkyní velice důležitý. Dívat se na její obsah je jedna věc, ale psát si s ní je věc druhá.

Sama Xholakys říká, jak je komunikace se zákazníky důležitá. Tvůrce si tak vybuduje nějaké jméno a důvěru. „Proto já mám tak velký OnlyFans, jelikož nad tím strávím pět až osm hodin za den. Dávám si záležet na tom, abych měla s každým osobní kontakt,“ říká Xholakys, jak dlouho jí zabere komunikace s fanoušky na OnlyFans. „S tím jedním řeším to, že zrovna prodává auto, nebo tamten má problém, že si zlomil nohu. Nemám tam prostě takové ty robotické odpovědi,“ doplňuje Xholakys.

Správa účtů samozřejmě není zadarmo a agentury si berou nemalé částky. Je logické, že jejich práce nebude zrovna levná, jelikož se jedná o správu celého profilu, což je i časově náročné. I tak se ale nejedná o zrovna malé částky. OnlyPose má dva způsoby platby. Buď si bude brát procenta z příjmů, anebo se s tvůrkyní domluví na fixní částce. Zvolená bude nakonec ta částka, která je vyšší. „Ty agentury si berou čtyřicet až sedmdesát procent,“ odtajnila Xholakys, kolik si finálně agentury za své služby účtují. Za takovou práci, kterou si může tvůrkyně dělat sama, je to poměrně veliké procento.

Mezi další OnlyFans české agentury spadá například JuicyFans. Ta nabízí vcelku stejné služby, jak OnlyPose. Jejich stránky však nevypadají příliš důvěryhodně. Mají na nich dokonce velice podezřele napsané recenze od údajných zákazníků. „Nejdříve jsem se do toho bála jít, nicméně moje finanční situace mě donutila. Teď si vydělávám i čtyřicet tisíc měsíčně,“ píše údajná zákaznice. Ostatní recenze vypadají vcelku podobně. Připomínají falešné recenze u proslulého místa na okrádání turistů Staropražské šunky na Staroměstském náměstí.

Témata: Xholakys