Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Sibiřan se ostře pustil do Opata | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Na internetu to vře mezi Sibiřanem a Opatem. Ve hře bylo i trestní oznámení

Youtuber Sibiřan se na svém kanálu vyjádřil k Opatovi. Nešlo zrovna o pozitivní reakci. Ve videu ho označil za hloupého člověka a nedržel se zpátky s dalšími poznámkami a urážkami. Opat se dříve nechal slyšet, že je dle něj Sibiřan prolhaná krysa. Jejich spor se stupňuje a ve hře je možná i trestní oznámení ze strany Sibiřana.
  13:35

Streamer Opat se před delší dobou přestěhoval na Maltu. Ne však kvůli sluníčku, šlo o peníze a hazard. To také sám Opat neskrývá. Všeobecně je upřímný a v téměř všem otevřený. Sám se tedy nechal slyšet, že se na Maltu přestěhoval kvůli hazardu. Bylo to také zřejmě kvůli tamní spolehlivé legislativě a nízké daňové sazbě. Založil si i druhý anglický kanál s názvem Krabs04, na kterém zveřejňuje obsah zaměřený pouze na hazard. Propagace hazardu se však neshoduje se zásadami youtubera Sibiřana, který se k tvorbě Opata už několikrát vyjádřil.

Nyní Sibiřan natočil nové video, ve kterém se streamerem Morry reaguje na Opata. Z videa je zřejmá nenávist, kterou Sibiřan k Opatovi má. V celém více než půl hodinovém videu o něm řekne jen jednu pozitivní věc, a to, že je dle něj Opat upřímný. Ve zbytku ho převážně označuje za hloupého a neinteligentního člověka. Reagují také na video od Opata, který v něm Sibiřana označil za prolhanou krysu. Ten totiž ve svém videu tvrdí, že Sibiřan lže. Sibiřan na druhou stranu tvrdí opak. Ačkoliv je hlavní myšlenkou Sibiřana zřejmě poukázat na to, že hazard je dle něj špatný a tím pádem to, co Opat dělá je špatné, do reakčního videa vložil mnoho emocí a dal najevo, jak moc Opata nemá rád.

Poté, co video vydal, se na něj strhla obrovská lavina ostrých komentářů ze strany jeho i Opatových fanoušků. „Takové to, když jsi stál v každém argumentu za Sibiřanem a teď ho vidíš jako totální ch*anku. O té druhé moč*e ani nemluvím,“ píše pod video Sibiřana jeden uživatel.

Sibiřan se také na svém Instagramu nechal slyšet, že dokonce zvažuje podat trestní oznámení na Opata. „Silně zvažuji také trestní oznámení za pomluvu, protože říct, že ti někdo psal, že nějaké dvanáctce posílám pr*el je dosti zarážející,“ píše Sibiřan.

V reakci na to napsal Opat dlouhé vyjádření na Instagram i Twitter. Později také natočil další video. To, že má Sibiřan zřejmě v plánu na něj podat trestní oznámení je však Opatovi jedno. „K tomu, že mě chce Sibiřan dát k soudu. Ať dá, rád se podívám na jeho držku. Díky gambě mám určitě víc peněz, takže si koupím nejlepší právníky a zničím tě. Už teď tě vlastním,“ píše Opat. Celá Opatova reakce je zjednodušeně taková, že si uvědomuje, že je hazard špatný, ale je mu to jedno. „Já jen prostě už mám reputaci tak v p*či. Díky krabsovi04 jsem finančně absolutně svobodný, nemusím se nikomu zalíbit, je mi to fuk, dělám si svoje,“ píše na svém Twitteru Opat.

Veřejnost se v jejich sporu dělí na dva tábory. Někteří berou Sibiřana za člověka, co závidí Opatovi jeho jmění. „Však ty si teď žiješ nejlíp a čecháčkové jen závidí. Nicméně spousta lidí ví, že člověk jako on odejde rychleji než přišel, protože je nezajímavý kok*tek,“ píše na Twitteru jeden uživatel. Jiní na druhou stranu naráží na to, že by se nad sebou měl Opat zamyslet. „Škoda, že nedokážeš ukázat trochu sebereflexi, pokoru a jenom trollíš,“ píše jiný.

Ať už skončí jejich spor jakkoliv, je zřejmé, že obou dvou youtuberům stále zůstane jejich zarytá fanouškovská základna. Někteří sledující i Opat označují Sibiřana za pokrytce, jelikož ve videu reaguje na Opata s Morrym, který v minulosti prováděl hazard. K tomu se i sám přiznal ve videu a sdělil, že na tom prohrál sto padesát tisíc korun. „Není Morry jeden z těch streamerů, který sám natáčel minimálně otevírání beden v CSGO,“ píše do komentářů jeden uživatel.

Nakonec to vypadá tak, že Sibiřan ze sporu ustupuje. Na svém Instagramu napsal, že už to nikam nevede a tak to už zřejmě nechce řešit. „Konec Opata. Je to jak mluvit do zdi. Stejně si pojede furt to svoje,“ píše Sibiřan. Opatova reakce na celkově všechna nařčení a pichlavé komentáře vůči jeho osobě jsou jednoduchá. Dle něj spoustu lidí nechápe, jak to má v hlavě nastavené. „Každý den se probouzím jako dvaadvacetiletý milionář na Maltě v dvoupatrovém bytečku s výhledem na moře. Podívám se do zrcadla a vidím člověka, kterého chtějí všichni zničit, protože ví, že je nejlepší,“ píše Opat na svém Twitteru.

Témata: Opat04, Sibiřan