Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Streamer Opat04 má problém. Zabanovali mu oba kanály, nemůže vysílat

Streamer Opat04 dostal na Twitchi opět ban. Tentokrát dokonce dvakrát. Jeden permaban dostal na svůj anglický kanál, druhý na český. Anglický založil i kvůli své spolupráci s kasinem na Maltě, kam se před pár měsíci odstěhoval. Teď sám neví, co bude dělat.
  12:45

Daniel, který vystupuje pod přezdívkou Opat04, patří mezí nejznámější a nejkontroverznější streamery. Banů na Twitchi má za sebou už několik, jeden z nich trval dokonce rok. Teď je situace ale mnohem horší. Dostal totiž permabany dva, jeden na anglický kanál, druhý na český.

V průběhu léta se odstěhoval na Maltu, kde měl domluvenou spolupráci s jistým kasinem. Anglický kanál založil i kvůli tomu, protože je v Česku propagace gamblingu zakázaná. Daniel si užíval život na Maltě a streamoval na oba své kanály. Vše se zdálo v naprostém pořádku.

Přišlo ale rychlé vystřízlivění. Předposlední sobotu v červenci streamoval na anglickém kanále a povídal si s fanoušky. Z ničeho nic dostal ban. Twitch permanentní ban odůvodnil „jiným porušením podmínek“.

Pokud máte ban na jednom kanále, nemůžete streamovat ani na jiném. Mohlo by jít o obcházení pravidel. Tak se rozhodl, že český kanál nechá pro ten den neaktivní. 

Další den odpoledne ale přišel šok. Dostal ban na český kanál a znovu i na ten anglický. Prakticky tak v době, kdy měl permaban na anglický kanál, ho dostal znova. Tentokrát to Twitch odůvodnil „vyhýbáním se zablokování účtu,“ to už Opat uznává, že je možné. Na český kanál napsal pouhé „WTF“, což by Twitchi mohlo stačit jako odůvodnění.

Opat teď neví, co bude dělat dál. Uvědomuje si, že fanoušci upřednostňují streamy na Twitchi před těmi na YouTube. Bohužel mu nic jiného než streamovat tam, nebo na platformě Trovo, asi nezbude. 

„Bohužel, jediný co umím, je hrát lolko (hru Leage of Legends, pozn. red.). Ano, za svých dvacet jedna let jediný, co jsem se naučil, je hrát lolko. To je jediný, co umím. Máte pravdu, že neumím nic jinýho, jsem hloupej,“ říká ve svém videu Opat. Celá promluva se nese dál v podobném duchu. 

Obavy o bydlení

O několik dní později zjistil, že se z Malty stěhovat nemusí, ač se ze začátku právě toho bál. Kasino, se kterým spolupracuje, nemá problém s tím být propagováno na jiných streamovacích platformách, než je Twitch. Mohl by se tak přesunout na zmíněnou platformu Trovo, kde streamoval i během svého ročního banu na Twitchi. 

Twitch je v komunikování s tvůrci problematický. Proto je otázkou, co se stane s jeho účty dál. Buď se stane zázrak a dostane unban, což už se jednou stalo, nebo se přesune na nějakou jinou streamovací platformu. 

Témata: Opat04