Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Legendární Opatův subathon je u konce | foto: instagram.com/opatxd

Za týden si vydělal přes 560 tisíc, legendární subathon Opata je u konce

Streamer Opat04 po třech týdnech přestal vysílat živě. Legendární subathon v jeden moment sledovalo 17 tisíc diváků a za téměř 500 hodin si vydělal přes 560 tisíc korun. Stream se vydařil a Opat do budoucna plánuje další.
  7:30

Streamer Opat04 po třech týdnech nepřetržitého vysílání subathon ukončil. Streamoval 490 hodin vkuse a má za sebou tak nejdelší živé vysílání v jeho životě. Jeho příjmy za celou dobu trvání streamu tvoří téměř milion korun.

Opat, známý také jako Dan Legenda, patří mezi nejznámější české streamery. Po tom, co dostal ban na Twitchi na oba své kanály, se rozhodl přesunout na YouTube. Zanedlouho přišel s nápadem, že by mohl uspořádat legendární subathon.

S každým novým předplatitelem a darovanou stokorunou se stream prodloužil o určitý čas. Jeden z jeho fanoušků mu daroval přes deset tisíc dolarů, což je více než 240 tisíc korun. Jednou mu poslal donate i Jon Marianek, a to ve výši 1 420 dolarů, což je zhruba 34 tisíc korun.

@opat04 Odpovědět uživateli @J1RKAA ♬ původní zvuk - Opat04🖤

Dohromady mu donaty, členství, tržby z reklam, YouTube Premium a další přinesly přes 960 tisíc korun. Po odečtení všech výdajů, jako je například daň z příjmů a sociální a zdravotní pojištění, zbývá zisk 560 tisíc korun. Na streamu poslal peníze chomutovské ZOO a útulku v Ústí nad Labem. Fanoušci mu poslali 24 762 dolarů, což je více než šest set tisíc korun.

Nutno zmínit, že z reklam by si mohl vydělat mnohem více. YouTube ale jeho videa demonetizuje. Na mnoha záznamech živých vysílání má „žlutý dolar“, což znamená omezení reklam u videa. YouTube sankci uděluje například za nevhodný slovník nebo hudbu. Zároveň Opat dostal týden před koncem subathonu shadowban.

Opat několik dní před koncem streamu přidal na TikTok video, kde říká, že si za subathon vydělal už více než šest milionů. Sám teď přiznal, že si dělal legraci a nemyslel to vážně. Věděl, že se video dostane ke spoustě lidí a byl překvapený, kolik sledujících mu vážně uvěřilo.

@opat04

velmi doporucuji ig: @opatxd 👈😎

♬ původní zvuk - Opat04🖤

Za celé tři týdny získal Opat na svých videích přes 7 milionů zhlédnutí a přibylo mu přes 68 tisíc nových sledujících. Nejvyššího počtu diváků, konkrétně 17 tisíc, stream dosáhl v moment, kdy Dana stříhal jeho kamarád podle účesu, který mu sledující vybrali.

@opat04

siuu ig: @opatxd 👈😎

♬ původní zvuk - Opat04🖤

Obecně stream považuje za úspěšný. Bavil se s fanoušky, hrál hry, spal, cvičil a jedl. Téměř vše jako v běžný den. Zároveň si uvědomuje, že je těžké všechny diváky zabavit. Subathon do budoucna plánuje, ale bude muset přípravě věnovat více času. Teď jí věnoval týden a to podle něj nestačí. Je sebekritický a myslí si, že stream mohl být pro některé fanoušky nezáživný. Fanoušci ho ale milují a těší se na další živé vysílání.

Témata: Opat04