Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Nebojácný youtuber Outdoor Boys. | foto: Instagram

Bunkry z ledu a sněhu, ulovená potrava a nebezpečná zvířata. Otec od rodiny boduje na YouTube

Populární youtuber Luke Nichols si naplno užívá svůj život v pro někoho děsivé přírodě. Často se i se svými dětmi vydává do aljašské divočiny, aby přespal v ručně vytvořeném přístřešku. Obživu si tento odborník na kempování a zálesáctví většinou uloví sám.
  9:28

Milovník přírody, kempování, rybaření, manžel a otec Luke Nichols natáčí na svůj YouTube kanál Outdoor Boys. Aktivní je už více jak osm let. Až v posledních době se však stal modlou pro tisíce uživatelů na sítích. Ti obdivují jeho dovednosti, co se týče přežití v divočině a zřejmou nebojácnost. Podle mnoha z nich by se nezalekl ani toho největšího medvěda. Ve svých videích baví miliony diváků tím, že se vydává převážně do překrásné a tajuplné aljašské přírody.

@xenfilms Outdoor boys = 🐐🐐 | #outdoorboys #outdoorboysedit #alaska #wilderness #edit #lukenichols #fyp #foryou #viral ♬ original sound - James

Do mrazivé divočiny se však ne vždy vydá sám. Často s sebou vezme i své syny. Jednomu jsou pouhé čtyři roky. Ačkoliv se na první pohled někomu může zdát, že vydat se na několikadenní výlet do divočiny s tak malým chlapcem je něco nezodpovědného, realita reakcí na jeho tvorbu je daleko jiná. Jeho syn si bezpochyby dobrodružství s otcem naplno užívá. Podle fanoušků si lepšího otce než Nicholse přát nemohl. „Svatá krávo. Sleduji vás s mým pětiletým vnukem. Máme vás rádi. Jste fakt skvělý otec,“ píše jeden fanoušek pod Nicholsův příspěvek na Facebooku.

Mezi jeho nejpopulárnější videa se řadí ty ze zasněžených hor. „Ahoj lidi, jmenuji se Luke, je mi pětačtyřicet a jsem youtuber,“ je věta, kterou by se Nichols jistě mohl inspirovat od českého youtubera Jardy Kováře. Ve svých videích hezky ukazuje, že i manžel a otec dětí dokáže na sítích prorazit s originálním a zajímavým obsahem. Většinou si dá za úkol dvě zásadní věci. Přespat v ručně vytvořeném příbytku a žít hlavně také z darů přírody. To se mu většinou náramně daří.

@belugar_ #outdoorboys #coldestmoments #freeedit ♬ original sound - Belugar

Je velice zajímavé, jak do detailů propracované přístřešky dokáže vytvořit. Na jednom z jeho výletů například vykopal menší podzemní bunkr čistě jen ze sněhu. „Co je Luke schopný vytvořit čistě jen ze zmrzlé vody je nepochopitelné. Chtěl bych se s tebou někdy vydat na výlet,“ komentuje Nicholsovo video jeden fanoušek na TikToku. Není to jen sníh, ze kterého je Nichols schopný postavit přístřešek. Když není zima, pomůže si se vším možným, co kolem sebe najde.

Potravu si je často schopný ulovit sám. Většinou si s sebou bere i pušku, která je podle jeho slov tak silná, že by skolila i obrovského medvěda. Zdá se, jak kdyby se Nichols neobával téměř ničeho. V jednom videu narazil na medvěda grizzly a místo strachu měl v očích z tohoto nečekaného setkání spíše radost. „Koukejte lidi, přímo támhle je medvěd grizzly. Myslím si, že ještě neví, že jsem tady. Oni jsou teď v říji a tato puška by ho jednoduše zabila. Co bych ale dělal s mrtvým medvědem grizzly,“ říká Nichols, když puškou míří na schovaného medvěda v keři.

New youtube video - I "kidnapped" my wife and took her to a remote tropical island for 6 days. https://youtu.be/G8DEiswIASU

25. listopadu 2023 v 18:41, příspěvek archivován: 1. prosince 2023 v 13:27

Není to jen aljašská příroda, kterou prozkoumává. Nedávno se společně se svojí manželkou vydal na překrásný havajský ostrov. Jakožto zkušený rybář do svých aktivit na ostrově samozřejmě musel zařadit i rybaření harpunou při potápění. Prozkoumal i krásnou přírodu dalších amerických států, jako opuštěné kaňony v Utahu, či překrásné souostroví Florida Keys.