Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Duc Trung říkající si Pan Čung. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Kdo je bývalý finanční poradce říkající si Pan Čung? V klubech utrácí za noc desítky tisíc korun

Kdo je Pan Čung? Bývalý finanční poradce, který za měsíc utratí až čtyřicet tisíc za doutníky a v klubech desítky tisíc za noc trenduje na sítích. Ačkoliv má obrovský počet příznivců, někteří o něm pochybují. Označují jeho obchodní model za pyramidové schéma.
  19:18

Na YouTube natáčí už přes čtyři měsíce. V posledních dnech jeho popularita roste víc, než kdy dříve. Bývalý finanční poradce Nguyen Duc Čung si říká Pan Čung. Podnikatel pocházející z Vietnamu si žije okázalý a luxusní život. Svěřil se, že jeho měsíční výdaje jsou až šest set tisíc korun, z čehož velikou část tvoří zábava. Luxusní hodinky, drahé doutníky a nákladné párty v klubech ho měsíčně připraví o pro některé nepochopitelné částky. Jak se k takovému jmění dostal?

Tak veselé Vánoce špíňáci ❤️

24. prosince 2023 v 15:30, příspěvek archivován: 19. ledna 2024 v 13:56

Čung tvrdí, že pro to co dělá, není potřeba středoškolské, ani vysokoškolské vzdělání. „Finančnictví je obchod. Tím, že to je obchod, vy nepotřebujete moc nějaké hluboké vědomosti, abyste mohli dělat obchod,“ vysvětluje Čung ve svém videu na YouTube. Je tak podle něj zřejmě důležité mít hlavně obchodního ducha, odhodlání, avšak samozřejmě i základní vědomosti, bez kterých nikdo logicky finančního poradce dělat nemůže.

Čung se na sítích rád chlubí svým okázalým životním stylem. V jednom videu například ukázal, kolik mu v pražském klubu Duplex barman účtuje za útratu. V době, kdy natáčel video, byla na obrazovce částka 49 185 korun. V dalších se chlubí svými luxusními hodinkami, či svým nadupaným autem.

@pan_cung_

Uz to markuje 😂

♬ původní zvuk - Pan Čung

Ačkoliv mu mnoho fanoušků jeho úspěch přeje, najde se i mnoho těch, co ho za jeho tvorbu a výroky kritizují. Jedna část jeho odpůrců nechápe to, jak člověk který dělal finančního poradce, může utrácet tolik peněz za zbytečné věci. „Tohle vidět klienti, kteří jim svěří peníze. No potěš pánbůh. Asi to nebude na dlouhé podnikání,“ komentuje jeden uživatel na TikToku jeho video z klubu. Jiní ho kritizují za to, že se vychloubá. „Co je to za dobu, že má každý potřebu ukazovat kolik utrácí? Přeji Vám úspěch i peníze, jen to vychloubání mi už přijde moc,“ píše další uživatelka pod stejné video.

Finanční plán prý svým klientům fakturoval za deset tisíc korun. Bez plánu prý neradí, a tak nabízí podle něj férovou a výhodnou nabídku. „Finanční plán stojí deset tisíc. Když mu to vytvořím a on s tím nebude spokojený, ať mi vrátí ten plán, já mu vrátím sto procent peněz,“ říká Pan Čung v rozhovoru pro YouTube kanál Juraj Sutoris Show. Následnou spolupráci označuje také za férovou. Ze zisku si bere prý deset procent. Když žádné peníze však s klientovými financemi nevydělá, provizi si prý nebere.

@klipy_denne Co to je Finanční Poradce 💰 | 🎥 @Richwaycz #pancung #richway #finance #financniporadce ♬ původní zvuk - Daily Clips

I tak se najde nemálo těch, kteří ho za účtování si deseti tisíc za tvorbu finančního plánu kritizují. Při pohledu na další finanční poradenství se však nejedná o zrovna astronomickou částku. Průměrně si ostatní společnosti účtují zhruba dvacet tisíc korun.