Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Paralympijský plavec Arnošt Petráček | foto: Profimedia.cz

Oficiální účet Paralympiády fanoušci milují. Hvězdou je i český plavec Arnošt Petráček

Oficiální účet Paralympiády na TikToku zveřejňuje mnoho vtipných videí se sportovci. Objevují se mezi nimi i Češi, mezi hlavní hvězdy patří paralympijský plavec Arnošt Petráček. Ač mnozí uživatelé humor za hranou u videí milují, podle jiných jsou zvrácená a neměla by se na internetu objevovat.
  12:12

Na TikToku už dlouhou dobu nejsou jen influenceři, kteří tancují, mluví o svém každodenním životě nebo se snaží svým obsahem cílit primárně na děti. I sport má na sociální síti pro sdílení krátkých videí prostor a sportovní fanoušci si také přijdou na své. Ne všechny však zajímají klasická sportovní videa, velké oblibě se těší i závody paralympioniků.

Vtipná videa, trendy, memes a možná i černý humor, to všechno pro mnohé symbolizuje oficiální účet Paralympiády na TikToku. Správce účtu sdílí videa sportovců a k jejich natočeným výkonům přidává zvuky, které jsou na aplikaci zrovna populární. Účet @paralympics sledují tři miliony uživatelů a jeho videa mají desítky milionů zhlédnutí.

Ve videích se neobjevují jen zahraniční sportovci, v některých z nich se objevují i Češi. Mezi hlavní hvězdy patří například i jednatřicetiletý paralympijský plavec Arnošt Petráček. „Tohle je Arnoš Petráček, má zlatou a stříbrnou medaili v plavání na znak. Má velký fanklub,“ píše admin účtu. Petráček v roce 2016 také získal od Českého paralympijského výboru ocenění nejlepší handicapovaný sportovec roku 2016.

@paralympics

LEFT…LEFT…LEFT…

♬ Follow The Leader - Rumba Del Sol

Mnozí uživatelé podobná videa milují. „Tohle je ten nejvtipnější účet na TikToku, fakt geniální,“ myslí si jeden z uživatelů. Dodává, že ho paralympiáda vlastně příliš nezajímá, ale oceňuje vtip a nadhled se kterými správce účtu videa vytváří. Přidávají se k němu stovky dalších, kteří mají podobný názor.

Na druhé straně však stojí mnoho uživatelů s názorem, že jsou videa minimálně za hranou. „To je strašné, zesměšňovat tělesně postižené na oficiálním účtu Paralympiády. Fakt nechápu, co to má znamenat,“ myslí si jeden ze sledujících na Twitteru. Podle něj a nezanedbatelnému množství dalších jsou podobná videa zvrácená a jednoduše by na internetu neměla mít místo. „Kdo je asi admin, to musí být nějaký příšerný člověk,“ spekuluje další.

@paralympics The crowd went wild when Arnošt appeared. #Paralympics ♬ Crowd Cheers - Johnny Buchanan

Kdo je správcem oficiálního účtu Paralympiády je pro většinu sledujících otázkou, která ještě pravděpodobně dlouho zůstane bez odpovědi. Ač je pro mnohé jeho humor za hranou, videa získala statisíce sledujících a naopak jeho snahu oceňují. Je to prý jednoduše něco nového.