Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Patrik Kincl okomentoval chování Karlose Vémoly. | foto: Koláž Expresu

Karlos Vémola se konečně utká s Patrikem Kinclem o titul. Ten se vzdal možné milionové výhry

Karlos Vémola se při svém návratu konečně utká s Patrikem Kinclem. Kicl má v současné době titul šampióna střední váhy a kvůli Vémolovi se vzdal šance vyhrát milion eur.
  19:00

Karel Vémola, známý ale spíš jako Karlos „Terminátor“ Vémola, je nejvýraznější ikonou českého MMA. V „zápase století“ ho porazil Atilla Végh, jinak je prakticky neporazitelný. On sám se nazývá králem Oktagonu. Teď byl ovšem Vémola kvůli zraněním dlouho ze hry a mezitím se toho hodně událo. Jeho novým soupeřem bude Patrik Kincl, který chce ovládnout celou střední váhovou kategorii.

Všechno to začalo tím, když se o titul šampióna Oktagonu ve střední váze utkal Samuel Krištofič s Marcinem Naruszczkou. Krištofič vyhrál na body a stal se tak šampiónem. Při vyhlášení byl Vémola v hledišti a potutelně se usmíval. Ovšem v tu chvíli se na scéně objevil zápasník Patrik Kincl, který přišel s tím, že si jde od Piráta vzít pás. Mezi oběma soupeři to velmi vřelo a vyměňovali si spoustu ostrých názorů. K jejich střetu došlo v únoru 2022 v O2 aréně. Kincl zvítězil nad Pirátem na body a zaslouženě si odnesl pás.

V září se Kincla pokusil porazit Alex Lohoré, ovšem neúspěšně a Kincl tak zůstal šampiónem. Ovšem v ten večer se do hry zapojil i Vémola, který přelezl klec a došel si pro mikrofon. „S*rem na Patrika Kincla, užij si ten pás do konce roku, protože na konci roku už bude pás u mě,“ oznámil Vémola. Zápas se však nekonal, protože Vémolovy zdravotní problémy se zhoršily.

Ovšem na sociálních sítích mezi nimi stále probíhaly nadávky a provokování. Celý trashtalk mezi nimi vyeskaloval v žalobu, kterou kvůli urážce své osoby Kincl podal. Nyní je však pro oba možnost ukončit své spory jednou pro vždy. Organizace Oktagon totiž zveřejnila, že se oba dva utkají 20. května v pražské O2 aréně o pás šampióna střední váhy. Fanoušci už teď tipují vítěze celého střetu a pro většinu z nich je jasným favoritem Vémola.

Oba dva se totiž před lety utkali v organizaci XFN, kde Vémola na body Kincla porazil. Kincl měl tehdy nabídku zápasit o smlouvu v UFC. Po zápase si prý ale uvědomil, že na to zatím nemá. Nyní má však možnost ukázat, kolik zápasnických zkušeností od té doby získal. Je ale jasné, že vzhledem vzájemné nenávisti, si oba dva zápasníci nebudou brát servítky.

Kincl měl navíc možnost, zápasit v nové výzvě organizace Oktagon v „Game Changeru“. Jedná se o pyramidu těch nejlepších bojovníků MMA v Česku. Vítěz celé výzvy si odnese jeden milion eur. Kincl se však rozhodl, že do výzvy nenastoupí a obětuje čas i peníze pro zápas s Vémolou.

Kdyby nad ním totiž zvítězil, znamenalo by to pro něj velikou slávu a také daleko větší respekt, než kdyby porazil kohokoliv jiného z celé váhové kategorie. Navíc by se stal historicky prvním Čechem, který Vémolu porazil. Získal by daleko více sponzorů, stoupla by i jeho cena a navíc by to znamenalo, že v počtu výher je to mezi nimi nerozhodně. Oba dva by tedy chtěli další odvetu, která by rozhodla kdo z nich je lepší.