Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

YouTuber Pedro ukončil svou nejdelší sérii. | foto: Antiyoutuber.cz

Konec jedné gamingové éry. Pedro ukončil nejdelší českou YouTube sérii

Nejdelší a nejvíce ikonická série pro český YouTube byla ukončena pětistým dílem. Jedná se o „Minecraft Let´s play“ od PedrosGame. Ukončení série bylo tak emotivní, že se sám tvůrce ve videu nevyhnul slzám.
  19:00

Třetí zářijová neděle se stala smutnou pro spoustu fanoušků YouTubera Pedra, vlastním jménem Petra Floriána. Právě v tento den vyšel pětistý a zároveň poslední díl jeho série „Minecraft Let´s Play“.

Na české scéně je to jedna z nejikoničtějších pravidelných herních sérií. První díl série vyšel v roce 2012, kdy část z dnešních fanoušků Pedra nebyla ani na světě. Jiní byli dětmi, nyní jsou dospělí a někteří dokonce mají i vlastní děti. První díl je zároveň prvním videem na kanále „PedrosGame“, kanále který brzy překročí hranici milionu odběratelů.

„Psal se rok 2012 a já jsem fakt vůbec nevěděl, kam až mě žvatlání u hraní kostiček dostane,“ řekl sám autor. „Po dobu trvání této série se událo neskutečně mnoho událostí, narodily se mi tři děti, vypadaly mi skoro všechny vlasy,“ vzpomíná nostalgicky.

Celkově série nasbírala přes sedmdesát milionů zhlédnutí a miliony liků. Zhlédnout celou sérii znovu by trvalo zhruba čtrnáct tisíc minut, což je asi pět týdnů po osmi hodinách denně. Mnoha fanouškům prý série pomohla v těžkých situacích v životě a spoustu z nich ji sleduje už od samého začátku. Ti se loučí se svou oblíbenou nedělní kratochvílí v komentářích.

Stejně jako fanoušek Pavel. „U tvé série jsem od svých jedenácti let vydržel až do dnes. Tento měsíc mi bude jednadvacet, a teď když se koukám na to, jak tato série končí, tak je mi z toho pěkně smutno. Ta část kde byly prostřihy z celé série, se mi vybavovali i vzpomínky z reálného života a zadržoval jsem slzy,“ píše fanoušek. „Takže Pedro, ještě jednou moc děkuji za to, kolik času jsi dal do YouTubu, do této série a hlavně, kolik jsi nám, věrným divákům dal vzpomínek,“ dodává mimo jiné.

Pavel rozhodně není jediný, takových komentářů jsou pod videem desítky, možná stovky. Pro mnoho lidí je konec série velmi emotivní, třeba i proto, že to pro ně bylo třeba i první video, které na YouTube viděli. Derou se jim prý slzy do očí, když vidí, jak čas rychle utíká.

„Koukal jsem na let’s play u sochy Svobody, na dovolených, při testech, když jsem v dílně stavěl první postel, při zatápění v kotli. Ve stanu, v kempu na datech s limitem a modlil se, aby mi vydržely do konce videa. Otevřeli jsme víno, které jsem si šetřil na významnou chvíli. Nečekal jsem, že to budu pít na smuteční přípitek, ale stalo se,“ svěřuje se další z fanoušků, Filip, pod videem. „Jsi jediný YouTuber, od kterého i na slavnostní okamžiky bez ohledu na etický kodex nosím náramek, který jsem od tebe dostal zdarma na streamu. Jsi jediný YouTuber, kterému přispíval na tvorbu a jsi jediný YouTuber, kterému jsem nikdy nezapomněl dát like a kterého jsem ani na zlomek okamžiku nepřestal sledovat. Škoda. Asi se trapně přidám k mnoha lidem, které mrzí, že už je to jen historie a vzpomínka,“ dodal věrný fanoušek Filip.

Pedro sám se v posledním videu nevyhnul slzám. Pozitivní zprávou na závěr je, že končí jen tato nejvíce ikonická a nejdelší česká série, ale YouTuber Pedro ve své tvorbě bude dál pokračovat a bavit své fanoušky.