Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Petr Pavel a Herdyn | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Petr Pavel na streamu s Herdynem. Z očekávaného cringe se stal zajímavý rozhovor

Volba prezidenta se blíží a kandidáti využívají všeho možného k dosažení největšího počtu hlasů. Danuše Nerudová cílí na mladé a ukazuje svého vzorného syna. Andrej Babiš zas boduje u starších. Generál Petr Pavel má dle preferencí momentálně nejvyšší šanci volby vyhrát. Oslovil jak mladší, tak i starší generaci. Nyní se objevil na streamu gamera Herdyna, kde se svěřil o svém mládí a zahrál si i válečnou videohru. Fanoušci to milují.
  13:30

Prezidentský kandidát Petr Pavel se objevil na streamu gamera Herdyna. Stream to nebyl ledajaký, trval dlouhých šest hodin, za které oba stihli probrat Pavlův osobní život, mládí a dokonce si i zahráli válečnou videohru, ve které Pavel výrazně dominoval. V komentářích pod záznamem ze streamu, jak na Twitchi, tak na YouTube, těžko najdeme negativní odezvu. Fanoušci rozhovor hodnotí kladně a oba figuranty obdivují.

Herdyn vzal rozhovor jak na komediální, tak i vážnou notu. Pokládal Pavlovi humorné a osobní otázky typu jestli si dává ananas na pizzu, či jak reaguje na to, že oslnil celosvětově známou streamerku Amouranth. Ananas si na pizzu prý nedává, chápe však, že každý má různé úchylky.

Dle expertů na politický marketing udělal Pavel streamem s gamerem dobrý krok. „Byl to určitě správný tah, zvlášť od tohoto člověka. Spousta lidí by ani neočekávala, že je schopný se zasmát nebo uvolnit. Díky těm lifestylovým rozhovorům můžeme vidět, že je to komplexní člověk, který má rodinu, osobní život a dokáže si ze sebe dělat srandu,“ vyjádřil se pro antiyoutuber.cz politický konzultant Karel Komínek. Podle něj je zároveň důležité, aby kandidáti ukázali voličům svou lidskost. „Spíše chcete vykreslovat toho člověka, že má nějaký charakter a osobní vlastnosti, k čemuž mohou sloužit tyto různé lifestylové rozhovory a podobné akce,“ doplňuje Komínek.

Herdyn v rozhovoru nadnášel i lehce serioznější témata. Ptal se Pavla například na to, zda by omilostnil Jiřího Kajínka. „Já bych ho neomilostnil, protože nejsem přesvědčen o tom, že byl nevinen. Myslím si, že toho špatného má na svědomí hodně,“ kritizuje Pavel volbu Miloše Zemana.

Velkým tématem v rozhovoru byly také videohry. Pavel se svěřil, že zapáleným hráčem nikdy nebyl. V mládí však prý investoval nemálo času do hry Doom. Oceňuje také některé hry simulující akce zásahových jednotek. „Podobné simulátory se uplatňují i v praxi. Myslím si, že je to velice dobrá forma výcviku, která je nejenom velice realistická, ale také mimořádně levná,“ Pavel reaguje na záznam videohry, ve které skuteční mariňáci simulují zásahovou misi.

Společně si také zahráli videohru simulující realistickou bitvu. Pavel se s ní nejdříve seznamoval, po čase ale začal dominovat a Herdyna porážet. Zde podle všeho mohl využít své zkušenosti nasbírané za dobu jeho působení v armádě na pozici generála.

Před samotným streamem se někteří fanoušci, hlavně ti Herdynovi, obávali, aby stream nebyl trapný a očividná politická kampaň. To se, alespoň dle komentářů soudě, nestalo. Reakce na společný stream jsou totiž z většiny pozitivní. „Skvěle cílená kampaň, myslím že sympatická a přirozená. Pana generála opravdu nic nezaskočí,“ napsal do komentářů pod záznam ze streamu na YouTube jeden fanoušek. „Musím uznat, že tento díl mě opravdu bavil. Byl jsem trochu skeptický, ale rozhodně mi to dalo do hlavy myšlenku koho volit na hrad. Dobrá práce Herďo. A pan Pavel ty otázky zvládl na jedničku. Jen tak dále,“ napsal další. Takových komentářů jsou pod streamem desítky. Naopak ty negativní by člověk hledal jen těžko.

Zdá se tak, že u mladší generace, která je i cílovou skupina gamera Herdyna, Pavel uspěl. Zaměřit se pouze na ně by dle expertů však mohla být chyba. „Mladší voliči do třiceti let nechodí tak často k volbám. Zaměřovat se tedy jenom na ně je velmi riskantní,“ popisuje Komínek riziko spojené se zaměřováním kampaně pouze na mladé. Sám však ale říká, že to Pavel nedělá. „Generál má velikou výhodu v tom, že si může sáhnout na voliče z protějšího tábora. Například pro ty co by zvažovali SPD, může být tato silná autoritativní figura vhodným potencionálním kandidátem,“ popisuje Pavlovu výhodu v tom, že oslovuje více věkových kategorií.