Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Influencerka Petra LovelyHair | foto: instagram.com/petralovelyhair

Petra LovelyHair nejdříve řešila Kuběnku, teď diskuzní fóra. Chystá se kvůli nim na policii

Influencerka Petra LovelyHair se vyjádřila ke kauze Tadeáše Kuběnky a Sergeie Barracudy, za což čelila velké kritice. Brzy se její příspěvek stal předmětem mnoha debat na anonymních diskuzních fórech a ona se rozhodla s nimi skoncovat. Chystá se teď na policii a Kuběnku pro teď řešit přestala.
  15:00

Třiačtyřicetiletá influencerka Petra Vančurová, známá pod přezdívkou Petra LovelyHair, se na sociálních sítích, a převážně na YouTube, pohybuje už více než dvanáct let. Její tvorba je zaměřená především na kosmetiku a témata s ní spojená. I přesto ji zaregistroval téměř každý, kdo se na sítích vyzná. Včetně kontroverzního influencera Tadeáše Kuběnky, který se do ní v několika podcastech opřel, což se jí nelíbí. Celá situace má však poměrně bizarní dohru.

Kuběnka se už v minulosti nechal slyšet, že fanouškem Vančurové rozhodně není. „Petra je hrozná p*ča. Vypadá jak joker, mele ho*na, je debilní,“ říká v podcastu Kontroverzní, který moderuje společně s Denisou Kouřílkovou alias Sugar Denny. Zároveň před rokem v rozhovoru pro Refresher se o ní vyjádřil podobně.

Na sítích aktuálně stále rezonuje kauza údajného pohlavního styku Kuběnky a rappera Sergeie Barracudy, k čemuž se nepřímo vyjádřila i Vančurová. „Kuběna je staročeský název pro lehkou ženu či souložnici, opravdová paní nekřičí, vydává-li tím v nebezpečí svého milence nebo muže, rámusí a hlučí jen ženina, souložnice,“ píše na Instagramu a dále popisuje, jaké délky se dorůstá ryba barracuda a že její maso může být i jedovaté.

stories Petry LovelyHair

Především kvůli jejímu nicneříkajícímu příspěvku teď čelí na sítích velké kritice. Okamžitě se začaly množit negativní komentáře a brzy se její příspěvek začal řešit i jinde. Na internetu totiž existují, mnohdy anonymní, fóra, ve kterých lidé probírají chování influencerů a zanedlouho se předmětem diskuze některých stal i příspěvek Vančurové. Většina přispěvatelů totiž nechápe, proč se k celé situaci vyjadřuje a především proč zvolila takový způsob. „Teď už několikrát Petra narážela na Tadeáše a to jen proto, že kdysi dávno ze srandy řekl, že je důchodkyně,“ píše jeden z přispěvatelů. Další dodávají, že je nutné brát všechny výroky Kuběnky s nadsázkou.

Nejdříve se uživatelé sice smáli jen jejímu příspěvku, později se některé reakce vyostřily. „Možná kdyby měla děti, nebyla by tak moc mimo realitu. Ona by hlavně potřebovala fungovat jako normální člověk, aby byla trochu normální,“ píše jeden z přispěvatelů do diskuze. „Proč si pořád tahle přemoudřelá zapšklá unuděná kráva myslí, že ty její přízemní názory někoho zajímají,“ ptá se další.

stories Petry LovelyHair

Vančurová tak brzy přestala řešit Kuběnku a na Instagramu začala rozebírat anonymní fóra. „Ženy ženám, to je krása. Myslím, že toho mám pro policii už dost,“ píše a dodává, že jí mají její fanoušci držet palce. Podle ní ji na podobných fórech probírají uživatelé už roky. „Hnus a kyberšikana to je! Jenže ono to všechno zas tak anonymní, jak to vypadá, není,“ píše dál. Sice si přispěvatelé do diskuze myslí, že se jedná pouze o nevinnou zábavu a drby, Vančurová nesouhlasí. Podle ní existuje i pro drby hranice daná zákonem.

stories Petry LovelyHair

Zmíněná anonymní fóra vznikají například i na platformě pro prodej oblečení Vinted. Internetový obchod se však brání a dlouhodobě je maže. Nutno dodat, že i Vančurová čelila v minulosti nařčení, že do podobných diskuzí pod cizím jménem přispívala a pomlouvala influencerské kolegyně. Následně se na nějakou dobu ze sociálních sítí na několik měsíců stáhla.