Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Influencerka Petra Vančurová alias Petra LovelyHair. | foto: Instagram.com/petralovelyhair

Nehejtuju nikomu diverzitu, ale... Blogerka čelí nařčení z rasismu

PetraLovelyHair, jedna z nejznámějších českých beauty influencerek, si mezi fanoušky opět zadělala na problém. Na Instagramu kritizovala nafocení plavek na modelce tmavé pleti. Prý si neumí představit, jak by vypadaly na ní.
  9:34

Poměrně kontroverzními komentáři na hraně je beauty blogerka a youtuberka PetraLovelyHair už poměrně známá. Sama sebe někdy dokonce kvůli tomu označuje za starou školu. Teď však rozčílila i fanoušky, kteří jsou k ní jindy shovívaví. 

„A co mě taky štve a símvás, nehejtuju nikomu diverzitu, ale prostě u takové barvy plavek si pak představím úplný kulový, jak to bude vypadat na mně, pac na té černošce je ta světlá barva boží a vynikne, že jo, měli by to dávat i na světlé pleti, nemůžu si pomoct,“ napsala rádoby s nadhledem jednačtyřicetiletá blogerka. Reaguje na fotografii dvoudílných plavek z nabídky švédského oděvního řetězce H&M.

Ještě víc však její sledující a diskutující ze serverů o blogerkách rozzlobila reakce Petry na komentář jedné ze sledujících. Ta se Petře snažila vysvětlit, že jde o firmu s globálním trhem a že i v Česku žijí ženy různých barev pleti, rasy a etnicity a celý život musí nakupovat oblečení nafocené na modelkách bílé pleti. Naráží i na to, že se svět hýbe kupředu, což může být pro některé lidi náročnější na pochopení. „Někdy je ale lepší nad tím zakroutit hlavou u sebe soukromě a neventilovat to veřejně. Jen si představte, jak se musí cítit vaše sledující, které nejsou bílé. Au,“ končí promluvu do duše Petry žena, jejíž přezdívka nebyla vidět.

Vančurová, která je podobnými kontroverzními příspěvky v posledních letech známá, brala reakci jako útok. „Tak jste měli pravdu, jsem rasistka,“ odpovídá. „No holky, navrhuju stáhnout světlý makeupy, aby to náhodou nebylo rasistický,“ pokračuje a dodává, že svět se podle ní mění a „jde po hlavě do prdele“. 

Témata: Petra LovelyHair