Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Lindsay Lohan v nové vánoční reklamě na Pepsi | foto: Profimedia.cz

Pepsi a mléko pro Santu. Nápoj Pilk je hitem TikToku, může za to vánoční reklama

Před pár dny společnost vyrábějící Pepsi zveřejnila novou vánoční reklamu. Hraje v ní americká herečka Lindsay Lohan a s chutí pije Pepsi smíchanou s mlékem. Z reklamy se rychle stal na TikToku trend a uživatelé ho milují.
  10:00

Na sociálních sítích se dá rychle rozšířit jakákoli, v některých případech i bizarní myšlenka. Uživatelé milují mnohdy poměrně nevšední kombinace jídla nebo pití a proto se brzy na TikToku začal šířit trend, který popularizuje míchání mléka a limonády. To vše mimo jiné díky reklamě Pepsi.

Na TikToku se už dlouhou dobu objevuje nápoj s názvem dirty soda. Jeho příprava spočívá ve smíchání limonády, mléka a sirupu. Trend byl natolik virální, že se jím při tvorbě vánoční reklama nechala inspirovat i americká společnost, která vyrábí Pepsi. V půlminutovém videu americká herečka Lindsay Lohan pije Pepsi smíchanou s mlékem a chuť si pochvaluje. Reklama odkazuje na sušenky s mlékem, které pro Santu děti v USA na Vánoce chystají.

@fireman1231 Have you heard of PILK? #fyp #pepsi #pilk #milk ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

Podle marketingového ředitele společnosti Pepsi Todda Kaplana je míchání mléka a Pepsi dlouhodobý zvyk a proto jim přišlo spojení s původním trendem na TikToku jako skvělý způsob, jak oslavit Vánoce. Výsledný nápoj pojmenovali Pilk a především na TikToku získal velkou pozornost. Jenom videa s jeho označením získala téměř čtyřicet milionů zhlédnutí.

Uživatelé si drink vyrábějí sami doma a zkoušejí, jestli jim chutná. „Nevěřila jsem tomu, ale je to fakt dobré. Zvláštní, ale fakt mi to chutná,“ směje se jedna z uživatelek po tom, co vypije celý obsah sklenice. „Tohle doma děláme už několik let a milujeme to. Všichni kamarádi se mi ale smáli a teď už to dělá i Lindsay Lohan,“ říká další. Každá mince má dvě strany a ač někteří trend milují, jiní si myslí, že je odporný a v mnoha videích se objevují znechucené výrazy.

@cissyjoness Trying Pilk 😱 #trywithcissy #pilk #lindsaylohan ♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Někteří se rozhodli vyzkoušet nápoj i s jinou sycenou limonádou a testují například mléko s Fantou nebo Spritem. Více kreativní uživatelé se snaží vyrábět například sýr, který nazývají Pilk Cheese. Nápoj sice není na sociálních sítích novinkou, i přes to si získal mnoho nových fanoušků.