Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

ilustrační snímek | foto: pinterest.com

Krátké vlasy, život bez alkoholu a křesla ve tvaru hub. Co se lidem bude líbit v roce 2023

Krátké nehty, móda jako ze začátku nového tisíciletí, techno a nealkoholické koktejly. To všechno a mnoho dalšího by měly být trendy letošního roku. Pinterest je sociální sítí, která mnohé inspiruje a její analytici odhadují, co si uživatelé letos oblíbí.
  15:00

Pinterest je sociální síť, na které se jeho uživatelé především inspirují. Hledají různé obrázky, které si ukládají do výběrů a později se k nim vracejí a v podstatě si tak plánují svou budoucnost. Právě díky tomu analytici Pinterestu mohou jednoduše odhadnout, jaké trendy nás v následujících měsících čekají.

Krása

Mladé už nezajímá jenom jejich pleť, v poslední době se také zajímají o svou vlasovou pokožku. Vyhledávání různých návodů pro čištění a masáží se zvýšilo v poslední době v průměru zhruba o polovinu. Dá se předpokládat, že se dospívajícím zalíbí v následujících měsících také krátké vlasy a krátké nehty. Účesy pro krátké vlasy a manikúra bez dlouhých akrylových nehtů jsou na platformě velmi oblíbené.

Móda

Inspiraci na oblékání hledají uživatelé na Pinterestu pravděpodobně nejčastěji. Trendy se obecně cyklicky vracejí a ani u módy tomu není jinak. V roce 2023 se můžeme těšit na outfity jako z romantické komedie ze začátku nového tisíciletí. Saténové šaty, volné kalhoty a minisukně si uživatelé zamilovali.

Nevyhledávali jen oblečení z romantických komedií, zaujaly je také krajky, tyl, volány nebo třpytky. Můžeme se tak těšit na éterickou módu inspirovanou vílami a jinými nadpřirozenými bytostmi. Na další straně stojí mladí, kteří si oblíbili žánr science fiction a inspirují je především nové technologie a i tyto prvky v módě budou brzy trendem.

Zábava

Mladí se chtějí především v životě bavit. K oslavám si hledají jakoukoliv záminku a své blízké chtějí potěšit perfektním večírkem. Vyhledávají tak nápady na oslavu stých narozenin nebo padesátého výročí svatby. Zajímá je, jaký dort by bylo vhodné upéct, jakou pořídit dekoraci nebo kde oslavu uspořádat.

V posledních letech se stává mezi mladými čím dál tím populárnější hudební žánr techno. Neoblíbili si jen hudbu, ale i celou kulturu, která se ho týká. Zároveň se vzpamatovávají z lockdownu, kdy nebylo možné žádnou podobnou akci navštívit. Také se inspirují různými outfity, kterými by mohli ostatním vyrazit dech.

Jídlo a pití

Mnoho uživatelů sociálních sítí se v minulém roce snažilo omezit pití alkoholu. Proto se na Pinterestu chtěli inspirovat různými nealkoholickými koktejly, které by mohli doma vyrábět a nabídnout je svým hostům na různých oslavách. Zdá se, že si mnozí uvědomili, že alkohol není zdravý a v příštím roce pro ně nebude důležitý.

Minerály a vitamíny se sice dají doplňovat v různých formách, nejlepší variantou je mít jich už v jídle dostatek. Proto si začali mnozí vyhledávat, v jakých potravinách jich je obsaženo nejvíc, což jsou bezpochyby ty z moře. Inspirují se tak asijskými recepty, které je obsahují už stovky let.

Interiér

Domov by měl být pro každého nejbezpečnějším místem ze všech a proto se ho zároveň mnozí snaží zkrášlovat. V tomto roce se budou snažit kombinovat starší a vintage prvky s novými a moderními. Zároveň si někteří oblíbí i nevšední dekorace s fantasy tématikou jako jsou například křesla ve tvaru hub.

Ekologie je pro mladé důležitá, což dokazuje i jejich vyhledávání na Pinterestu. Snaží se především šetřit vodou a hledají různá řešení pro sběr dešťové vody. Také vyhledávají různé varianty sprchových koutů místo velkých van.

Zdraví

Spousta mladých dospělých pracuje od počítače a proto jejich držení těla není ideální. Je pravděpodobné, že se trendem stanou různá cvičení a protahování přímo z kanceláře. Nezabere příliš mnoho času a ani místa a proto je zvládne úplně každý.

V posledních letech se čím dál tím více mluví o mentálním zdraví a snaží se hledat alternativy k běžným terapiím. Zaujalo je expresivní umění, muzikoterapie nebo třeba různé deníky.

Kromě výše zmíněných trendem budou pravděpodobně také večírky pro psy, pasivní příjmy, skládání origami nebo třeba vychovávání dětí bez určení jejich pohlaví. Nutno dodat, že nikdo nemůže s jistotou určit, jestli něco bude trendem nebo ne, analytici Pinterestu se většinou nepletou a jejich predikace se mnohdy vyplní.